Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές αποφάσισε η Βουλή


Πρόκειται για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Αλ. Αθανασιάδη, Πέμυ Ζούνη και Αθ. Οικονόμου.
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Αθανασιάδη, Πέμυς Ζούνη και του Αθ. Οικονόμου αποφάσισε η Βουλή κατόπιν ονομαστικής μυστικής ψηφοφορίας.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ANEΞAPTHTA KI ENANTIA ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ


Όλοι στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση – ανεξάρτητη διαδήλωση, το Σαββάτο 10 Σεπτέμβρη, 6 μμ, Καμάρα, Θεσσαλονίκη& την συνάντηση-συνέλευση της πρωτοβουλίας για ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα των εργατών, τη Κυριακή 11 Σεπτέμβρη, 10 πμ, ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)

Απογευματινά φαρμακεία σε όλη χώρα

Με την απειλή της αφαίρεσης άδειας για ένα μήνα, τα φαρμακεία της χώρας θα παραμένουν ανοιχτά και το απόγευμα  Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Νοεμβρίου το νέο ωράριο απογευματινής λειτουργίας των φαρμακείων σε ολόκληρη τη χώρα. Με εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, θα εφημερεύει υποχρεωτικά το 30% των φαρμακείων κάθε περιοχής τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου.

Αλμα 7,98% στο Χ.Α.

Με θεαματική άνοδο 7,98% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος τερμάτισε πάνω από τις 900 μονάδες, παίρνοντας ώθηση από τις προσδοκίες που δημιούργησαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ξεκληρίστηκε ομάδα χόκεϊ στο αεροπορικό δυστύχημα στον Βόλγα

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο ρωσικός αθλητισμός, μετά το θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα, που σημειώθηκε σήμερα κοντά στον ποταμό Βόλγα, και κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 44 ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μέλη της ομάδας χόκεϊ της Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ.

Δεν θα ξαναπιείτε ποτέ από πλαστικά μπουκάλια μόλις το διαβάσετε

Ήπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό σύμβολο στον πάτο με έναν αριθμό μέσα; Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός; Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση; Λοιπόν κάνετε λάθος!!!

Νέα Δημοκρατία: Θλιβερή επικοινωνιακή διαχείριση

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης,έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παρακολουθήσαμε, χθες, και δεύτερο ...«πρωθυπουργικό» διάγγελμα, σε λίγες μέρες, από τον υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης!Όπου αποκαλύφθηκε πανηγυρικά, ότι ο κ. Βενιζέλος έλεγε ψέματα την περασμένη Τετάρτη, όταν διαβεβαίωνε τον Ελληνικό λαό πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα «δεν διακόπηκαν» και ότι η ξαφνική αναχώρησή της από την Αθήνα ήταν δήθεν... «προγραμματισμένη»!

Βρέθηκε η 14χρονη αδερφή μπασκετμπολίστα

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της εξαφάνισης της 14χρονης Δέσποινας Τσαπρούνη, η οποία είναι αδερφή του μπασκετμπολίστα Ηλυσιακού, Κώστα Τσαπρούνη.

76η ΔΕΘ: Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων - Άπόρθητο φρούριο η Έκθεση!


Πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας προετοιμάζονται για να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη και να διαδηλώσουν κατά της κυβερνητικής πολιτικής την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι απροσπέλαστο και οι τακτικές που θα ακολουθήσει η...

Η Ευρώπη “στράβωσε” με το ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ένας προσεκτικός παρατηρητής όσων συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στην Ευρώπη, σε σχέση με το «ελληνικό πρόβλημα», θα δυσκολευτεί να μην διαπιστώσει ότι από την προηγούμενη εβδομάδα, τα σύννεφα που έχουν συγκεντρωθεί πάνω από την Αθήνα, προϊδεάζουν για καταιγίδα.

Φουντώνει το απεργιακό μέτωπο μετά τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν προκαλέσει οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο, τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και την κατάργηση φορέων του Δημοσίου.

Αύριο νέα πορεία των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης προχωρεί το συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων που έχουν καταλάβει τις περισσότερες πανεπιστημιακές Σχολές στο Αριστοτέλειο και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καθώς και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο-πλαίσιο για τις μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη παιδεία.

Απεργία στα ταξί από αύριο-Συνάντηση των ιδιοκτητών-οδηγών στο Ιβανώφειο το Σάββατο

Με δύο 24ωρες απεργίες απαντούν οι ιδιοκτήτες ταξί στις διατάξεις του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, που ανακοινώθηκαν χθες μετά τη σχετική έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τι χάνουν οι εργαζόμενοι με τα νέα σκληρά μέτρα

Άμεσο αντίκτυπο στους μισθούς και την εργασιακή ασφάλεια για χιλιάδες υπαλλήλους θα έχουν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζέλος. Ποιες αλλαγές θα επιφέρει το ενιαίο μισθολόγιο, η εφεδρεία και ο θεσμός του "κρατικού υπαλλήλου"

Ρόμπαϊ: «Προτεραιότητα» η εφαρμογή του σχεδίου δανεισμού της Ελλάδας

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ
"Προτεραιότητα" χαρακτήρισε ο προέδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, το σχέδιο εφαρμογής νέου δανεισμού της Ελλάδας προκειμένου η ευρωζώνη να ξεπεράσει την κρίση χρέους και άσκησε πίεση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να το θέσουν σε εφαρμογή.

ΟΕΔΒ. Εως το Νοέμβριο θα καθυστερήσουν τα βιβλία

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση στην εκτύπωση των σχολικών βιβλίων ο πρόεδρος του ΟΕΔΒ. Είναι μια αρνήτικη εξέλιξη και θα ερευνηθεί, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Εντονη αντίδραση της ΟΛΜΕ

Νέες πιέσεις για εφαρμογή των συμφωνηθέντων Γιούνκερ: Η έκτη δόση δεν είναι δεδομένη

«Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί πρέπει να επιτευχθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.H εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν δεν τηρηθούν όλοι οι όροι που έχουν τεθεί για τη χορήγησή τους, διεμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όροι… παγίας για τον Θ. Αθανάσαρο

Υποχρεωμένος να δίνει “παρών” δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Αθανάσαρος, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με την οποία του επιβάλλονται οι αυστηρότεροι περιοριστικοί όροι σε σχέση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, για την υπόθεση του σκανδάλου της παγίας προκαταβολής.
.Του Κώστα Καντούρη

Έφτασε στη Φλέμιγκ ο μετροπόντικας

Στον αρχικό σχεδιασμό που προβλέπει μηχανοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία “επέστρεψε” η Αττικό Μετρό Α.Ε., εγκαταλείποντας την ιδέα για την κατασκευή ενός και μοναδικού μηχανοστασίου στην Καλαμαριά.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Στον Σταυρό η εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους

Σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 16:00 το μεσημέρι έφθασε στην πλατεία του δημαρχείου Βόλβης στο Σταυρό, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ Α.Ε, θυγατρικής της ΦΙΛΚΕΡΑΜ JOHNSON Α.Ε, στη Θεσσαλονίκη και την αύξηση της ανεργίας στην Β. Ελλάδα έφεραν στην βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ είναι θυγατρική της ΦΙΛΚΕΡΑΜ JOHNSON ΑΕ, της μέχρι πρότινος μεγαλύτερης βιομηχανίας κεραμικών πλακιδίων στην Ελλάδα και κατέχει ισχυρή θέση στις ομοειδείς επιχειρήσεις του κλάδου της

«Απελπισμένος είμαι, όχι αγανακτισμένος…»

Του Δημήτρη Τσιμούρα
«Απελπισμένος είμαι, όχι αγανακτισμένος» φώναζε σήμερα το πρωί μικροέμπορος, στην αγορά της Βέροιας. Φώναζε και ακουγόταν μακριά. «Εσείς τους ψηφίζετε» μουρμούρισε ένας περαστικός και καλά που δεν ακούστηκε η φωνή του. Η αντίδραση ενός απελπισμένου είναι απρόβλεπτη. Το μάτι του είναι θολωμένο, του φταίνε όλοι και όλα. Δεν μπορεί να δει την αιτία του κακού, εύκολα χειραγωγείται από τους μαέστρους της παραπληροφόρησης και εύκολα στρέφεται σε λάθος στόχο.

Ομιλία της κ. Ε. Αμμανατίδου -Πασχαλίδου στην βουλή με θέμα την Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέλει την Ελλάδα σε… τιμή ευκαιρίας


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η συζήτηση που διεξήχθη στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την ενίσχυση του EFSF ήταν μπολιασμένη με άρωμα Ευρώπης, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να εμφανιστεί αλληλέγγυα των χωρών που δοκιμάζονται. Να στείλει το μήνυμα ότι η Γερμανία πιστεύει σε ένα κοινό ευρωπαϊκό όραμα, στη βάση της αξιοπρέπειας των λαών, και όχι της οικονομικής υποδούλωσης. Να αποτινάξει την κατηγορία του «μπουρλοτιέρη» της Ενωμένης Ευρώπης.

Σε ένα μήνα η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη

Στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή με καθυστέρηση ενός μήνα από τον αρχικό σχεδιασμό, θα πεζοδρομηθεί, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, η οδός Αγίας Σοφίας, από την οδό Μ. Κινγκ μέχρι την Τσιμισκή.Σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Θεσσαλονίκης,

Οριστικές αποφάσεις λόγω έκτης δόσης

Στη μέγγενη της τρόικας, επειδή δεν τιμωρήθηκε κανείς
Σοφία Βούλτεψη
Υπό την απειλή της μη καταβολής της έκτης δόσης και με την τρόικα να τηρεί στάση αναμονής μετά την (κατά τα λοιπά προγραμματισμένη σύμφωνα με τον υπουργό των Οικονομικών) αναχώρηση της τρόικας – που πλέον ηχεί εκβιαστική – το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες με συγκεκριμένη, υπαγορευμένη ατζέντα, που δεν άφηνε περιθώρια για ευχολόγια και συζητήσεις περί… ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Κοινοβουλευτική δράση του Νίκου Χουντή, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Ενημερωτικό σημείωμα τεύχος 5ο.    Κοινοβουλευτική δράση από 1 Μαρτίου μέχρι 30 Ιουνίου 2011
περισσότερα πατήστε εδώ     http://www.chountis.gr/

Πόσο διαφορετική θα ήταν η Ευρώπη…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Φυσικά και η Ιστορία δεν γράφεται με «αν». Αυτές οι αμφιβολίες και οι ρητορικές αναζητήσεις ωστόσο, προσφέρονται για να ταξιδέψει η σκέψη σε άλλα μονοπάτια. Και να αρχίσει να αναρωτιέται.
Σαν σήμερα λοιπόν, το 1812, η Μεγάλη Στρατιά περνούσε τις πύλες της Μόσχας. Μόνο που βρήκε μια πόλη κατεστραμμένη, ερημωμένη και πυρπολημένη. Ο θρίαμβος τον οποίο ανέμενε ο Μέγας Ναπολέων, είχε εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που θα προσδοκούσε ο Αυτοκράτορας της Γαλλίας.

Η Πολιτική Δράση του Θεόδωρου Καράογλου

Φίλες και φίλοι,
Μπαίνουμε και τυπικά στο φθινόπωρο και σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για την πορεία της χώρας μας.
Η παρατεταμένη ύφεση που πλήττει την οικονομία μας, συνέπεια χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων και της πολιτικής του μνημονίου, οδηγεί σε αδιέξοδα την Ελληνική Κοινωνία.
Είμαστε στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια της δυστυχώς - πιο απαξιωμένης - Δ.Ε.Θ., όπου παραδοσιακά η κυβέρνηση παρουσιάζει τις προτεραιότητες της και τα κόμματα την οικονομική τους πολιτική πρόταση.
Σήμερα, ο Έλληνας Πολίτης δεν περιμένει να ακούσει κάτι αισιόδοξο από μια αναξιόπιστη κυβέρνηση. Ακόμα περισσότερο δεν θέλει να ακούει έναν πρωθυπουργό και υπουργούς, που άλλα υπόσχονται και άλλα πράττουν, συνήθως με αναδρομική ισχύ.
Ο ίδιος πολίτης όμως, πεπεισμένος πλέον και από όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αποτυχία της σημερινής οικονομικής πολιτικής, περιμένει από την αντιπολίτευση να εκφράσει μια πειστική πρόταση που θα του δώσει ελπίδα και προοπτική.
Εμείς, ως ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, θα είμαστε συνεπείς στο ραντεβού αυτό. Από τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουμε το επικαιροποιημένο οικονομικό μας πρόγραμμα, που θεωρούμε ότι μπορεί να δώσει ελπίδα εξόδου από την κρίση.
Η κυβέρνηση παραπαίει και προκαλεί. Δυστυχώς για τον τόπο, στη συναίνεση που δώσαμε στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση απάντησε με την αποπομπή της επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης προϋπολογισμού της Βουλής, επειδή είπε τα αυτονόητα. Έτσι όμως εθνική πολιτική και συνεννόηση δεν μπορεί να υπάρξει.
Ευτυχώς για τη χώρα όμως, όπως προδιαγράφονται οι πολιτικές εξελίξεις, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μάλλον διανύει τις τελευταίες μέρες της....
Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει όπως πάντα στο

Ενώ μονάδες ψυχικής υγείας οδηγούνται σε κλείσιμο, η Ελλάδα έχει απορροφήσει μόλις το 2% του προγράμματος ψυχικής υγείας του ΕΣΠΑ


 Νίκος Χουντής :«Η ανικανότητα της κυβέρνησης ανταγωνίζεται τον αμοραλισμό της»

Ενώ χθες οι φορείς ψυχικής υγείας της Ελλάδας κατήγγειλαν σε συνέντευξη τύπου ότι οι περικοπές ύψους 36,8 εκ. ευρώ για το έτος 2011 που αποφάσισε η κυβέρνηση στις 26.8.2011 οδηγούν «σε άμεσο κλείσιμο 210 μονάδων ψυχικής υγείας, απόλυση 3.000 εργαζομένων και τη διακοπή παροχής υπηρεσιών σε 35.000 ασθενείς» ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Andor σε σημερινή απάντησή του σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα έχει απορροφήσει μόλις το 2% των 377.347.429 εκ ευρώ που είναι στη διάθεση της από το πρόγραμμα ψυχικής υγείας του ΕΣΠΑ !!!!

Θέλουν εκλογές με λίστα

REPORTER
Η επιδείνωση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος έδωσε τροφή σε σενάρια και συζητήσεις για την προσφυγή της Κυβέρνησης σε πρόωρες εκλογές, σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από ένα δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος, το οποίο συνεπάγονται μεταξύ άλλων οι απολύσεις στο δημόσιο.

ΦΤΑΝΕΙ…ΠΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ

Γράφει Γεν. Γραμματέας της  ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκης
Με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στους Δημοσίους υπαλλήλους και υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, μειώνονται επιπλέον κατά 40% οι αποδοχές των εργαζομένων, καταργούνται οι Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οδηγούνται στην απόλυση, μέσω εργασιακής εφεδρείας, χιλιάδες εργαζόμενοι.

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε στον εισαγγελέα για την αντιπαράθεση του Βουλευτή Π. Καμμένου και Αντρίκου .Α. Παπανδρέου

Ο Αχαιός Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, εξερχόμενος από τα κτίρια της Εισαγγελίας στην οδό Ευελπίδων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Κατέθεσα σήμερα στην Εισαγγελία Αθηνών, ενώπιον του Ανακριτού κ. Κορέα, όλα όσα υπέπεσαν στην αντίληψη μου σχετικά με το θέμα της αντιπαράθεσης του συναδέλφου μου Βουλευτή Π. Καμμένου με τον Αντρίκο Α. Παπανδρέου, ύστερα από αναφορές του πρώτου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας στα οποία εμπλέκονται και πρόσωπα σχετιζόμενα με τον κύκλο της οικογένειας Παπανδρέου.

Οι λέξεις της εβδομάδας : Λεξιλογικοί “Νόστοι”


Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης (βιογραφικό, εργογραφία)

Ελληνικές λέξεις που ξενιτεύτηκαν και επέστρεψαν αγνώριστες, όπως : γκλάμουρ , πλάζ, μασίφ, πόζα, σενάριο, μπουάτ, μαρμελάδα, πέναλτι, πιάτσα, τζίρος, λαζάνια, κρετίνος, κουπόνι, λαζάνια, μπαλλέτο, γόνδολα και πολλές πολλές άλλες

Ο Νίκος γράφει το μανιφέστο των εκλογών

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ίσως να υπάρχει «καρφιτσωμένη» στο γονίδιο του παπανδρεϊσμού, η φυσική τάση των επιγόνων του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ να προκαλούν σε αναμέτρηση την κοινή λογική. Και μάλιστα, τις περισσότερες φορές, να καταφέρνουν να εξέρχονται από τη μονομαχία νικητές. Ίσως πάλι, σε αυτήν ακριβώς τη στρατηγική προσέγγιση της πραγματικότητας, να βρίσκεται το «μυστικό» που μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ στο κατεξοχήν κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα. Και το κατέστησε συνώνυμο του κράτους, ακόμη και στα χρόνια που βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Η Λιβύη θα μας πιει και το νερό και το πετρέλαιο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πιστεύει κανείς ότι οι «Φίλοι της Λιβύης» που άρχισαν τα ανά τον κόσμο ταξίδια για να συνεδριάζουν – την προηγούμενη Παρασκευή στο Παρίσι, στις 20 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε – είναι πραγματικοί φίλοι της Λιβύης; Εννοώ φίλοι του λαού της Λιβύης, όχι των πετρελαίων της Λιβύης! Προφανώς, όχι. Επομένως, δεν μας έφτανε ο διασυρμός και το ρεζιλίκι μας, αποκτήσαμε τώρα και τη σφραγίδα του ηλιθίου στο κούτελο.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Αναβιώνει ο άξονας Γερμανίας-Τουρκίας; Λιάνα Μυστακίδου
Πρόσφατα η εφημερίδα Dar el Hayat που εκδίδεται στο Λίβανο, αλλά χαίρει εκτίμησης σε όλο τον αραβικό κόσμο δημοσίευσε ένα άρθρο καταπέλτη εναντίον του κ. Ερντογάν.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ίδια εφημερίδα την εποχή του σόου «one minute» στο Νταβός είχε προτείνει να ανακηρυχθεί ο κ. Ερντογάν χαλίφης των Μουσουλμάνων.

Καθάρματα!



Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ευρώπη «τους». Η Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ενωσής τους. Στην Ευρώπη του ευρώ «τους». Της ΟΝΕ τους. Του Μάαστριχτ τους.

Σε αυτή την Ευρώπη των «πολιτισμένων», των Συνόδων Κορυφής, των Βρυξελλών και των πολυεθνικών αποδεικνύεται μέχρι κεραίας αυτό που έλεγε ο Ντοστογιέφσκι:

Η “πολιτική διάσωση” έμεινε από… καύσιμα


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι χθεσινές δραματικές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, που ουσιαστικά… κλειδώνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το ΠΑΣΟΚ ως κοινωνικό Κίνημα, ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να λειτουργεί με κανόνες δυσκίνητου γραφειοκρατικού οργανισμού, και όχι στο πλαίσιο πολιτικής αλληλεγγύης και οράματος.

Γιατί, ΟΛΟΙ στη Θεσσαλονίκη;

Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:
1.- Πριν 2 χρόνια στις εκλογές του 2009, μας εξαπάτησε «αποκαλύπτοντας» μας ότι: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
2.- Από το Νοέμβρη του 2009 μέχρι το Μάρτη του 2010 λειτουργώντας παρασκηνιακά και πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού, προετοίμαζε με τους ξένους και ντόπιους συμμάχους της, το «θεατρικό έργο» για τη χρεοκοπία του Ελληνικού κράτους.