Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από τις εκρήξεις στην Τουρκία


Διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στα νότια της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με τη Συρία είχε θλιβερό απολογισμό 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.



Ερντογάν: Οι επιθέσεις μπορεί να σχετίζονται με την Συρία ή με τους Κούρδους


Ερντογάν: Οι επιθέσεις μπορεί να σχετίζονται με την Συρία ή με τους Κούρδους

ΕΙΚΟΣΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ
Οι επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που προκάλεσαν το θάνατο σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους σε μικρή τουρκική πόλη κοντά στα σύνορα με την Συρία μπορεί να σχετίζονται με την συριακή κρίση ή με την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στην Άγκυρα και τους κούρδους αντάρτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός κάηκε ζωντανός στο κτήμα του


Συνταξιούχος εκπαιδευτικός κάηκε ζωντανός στο κτήμα του

ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
Φρικτό θάνατο βρήκε σήμερα το μεσημέρι στη Λαμία συνταξιούχους εκπαιδευτικός, ηλικίας 73 ετών, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες από φωτιά που είχε βάλει στο κτήμα του για να κάψει κλαδιά, κοντά στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Σκάνδαλο: Σπαταλούν 310 εκατ. ευρώ σε κινητά οι δημόσιοι υπάλληλοι!


Απεριόριστο χρόνο ομιλίας με τα λεφτά του ελληνικού λαού έχουν θεσπίσει για τους εαυτούς τους κορυφαίοι δημόσιοι λειτουργοί που επιδίδονται σε απίστευτα όργια σπατάλης, με το ελληνικό Δημόσιο να πληρώνει ημερήσια κόστη τηλεφωνίας που ανέρχονται σε 850.000 ευρώ.
Μάλιστα μόνο στον στενό δημόσιο τομέα, τα έξοδα τηλεπικοινωνιακών αναγκών φτάνουν σε ετήσια βάση τα 310 εκατ. ευρώ.

Τα δέκα μεγαλύτερα τούνελ του κόσμου

Κάνοντας ένα ταξίδι μέσα στις γιορτές εντός του εθνικού μας οδικού δικτύου και διασχίζοντας κάποιες από τις πιο σύγχρονες σήραγγες, αναρωτήθηκα ποια είναι τα μεγαλύτερα του κόσμου.
Μετά από αρκετό ψάξιμο, οι μεγαλύτερες οδικής χρήσεως σήραγγες οι περισσότερες βρίσκονται στην Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί στη κυκλοφορία και αρκετές στην Κίνα και Ταΐβάν. Ας αρχίσουμε λοιπόν να δούμε μία μια, αρχίζοντας από τη μικρότερη:



Πώς θα υπολογίζεται στο εξής το τεκμαρτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών – Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι


Με έξι κριτήρια θα προσδιορίζεται από δω και στο εξής το τεκμαρτό εισόδημα 800.000 ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ εισάγονται νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια για τη φορολόγηση 5,5 εκατομμυρίων φορολογούμενων.

Μια χαμένη «Ατλαντίδα» βρέθηκε στην Αργεντινή


Φωτογραφία από Associated Press

Μια παράξενη πόλη φάντασμα στην Αργεντινή που παρέμεινε κρυμμένη κάτω από το νερό για περίπου 25 χρόνια ήρθε ξανά στο φως και προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Η πόλη δεν έχει ανοικοδομηθεί αλλά έγινε ξανά τουριστικός προορισμός για ανθρώπους που δεν έχουν πρόβλημα να οδηγήσουν έξι ώρες από την πρωτεύουσα της Αργεντινής και να δουν ό,τι έχει απομείνει από τη βυθισμένη πόλη. Αυτοκίνητα, έπιπλα, διαλυμένα σπίτια και σπασμένες συσκευές.

Η εγκύκλιος για τεκμήρια - ληξιπρόθεσμα


ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ
Τελευταία ευκαιρία για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο αποτελεί για τους φορολογουμένους η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. Με νομοθετική διάταξη εισάγονται νέου τύπου αντικειμενικά φορολογικά κριτήρια.