Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

«Τορπίλη» στις συντάξεις - Σχέδιο για κούρεμα έως 30%

ΑΤΖΕΝΤΑ-ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
Την εξάλειψη των «μπόνους» που προσαυξάνουν τις συντάξεις έχει ζητήσει επισήμως η τρόικα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ

Αυτά είναι τα πανεπιστήμια με τους περισσότερους αιώνιους φοιτητές

Σε τουλάχιστον 178.458 ανέρχονται οι «αιώνιοι» φοιτητές στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, εκ των οποίων οι 153 χιλιάδες διαγράφονται οριστικά από τα μητρώα των ιδρυμάτων στις 31 Αυγούστου. Δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δύο ακόμη εξεταστικές έχουν συνολικά 23.526 φοιτητές, εκ των οποίων οι 10.167 σε ΑΕΙ και οι 13.359 σε ΤΕΙ.

Πάνω από 500 μετανάστες μέσα σε 48 ώρες στο Αιγαίο!

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, φέρνουν ολοένα και περισσότερους παράτυπους μετανάστες στο... θαλάσσιο δρόμο προς την Ελλάδα. Περισσότεροι από 500 περισυνελέγησαν το τελευταίο 48ωρο στο ανατολικό Αιγαίο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τέμπη για την επιστροφή των εκδρομέων

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποφάσισε να προχωρήσει αύριο η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ενόψει προβλημάτων που πιθανόν να προκληθούν από την ομαδική είσοδο των οχημάτων στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, λόγω της μεγάλης επιστροφής των εκδρομέων από τα παράλια των νομών Λάρισας και Πιερίας, αλλά και για την ομαλή και εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Σε λάθος τροχιά δύο δορυφόροι του Galileo

Δύο δορυφόροι του συστήματος Galileo, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν χθες, Παρασκευή, με ένα πύραυλο Σογιούζ από τη Γαλλική Γουιάνα, δεν κατέστη δυνατό να τεθούν στην προβλεπόμενη τροχιά, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Areianespace, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καθυστερήσει η λειτουργία του ευρωπαϊκού συστήματος πλοήγησης που έχει στόχο να ανταγωνισθεί το αμερικανικό GPS.

Δράμα: Λογιστές "μαϊμού" εξαπάτησαν ηλικιωμένο

Τους λογιστές παρίσταναν δύο επιτήδειοι στο Καλαμπάκι Δράμας που κατάφεραν να εξαπατήσουν ηλικιωμένο άνδρα και να του αποσπάσουν 2.000 ευρώ!Οι δράστες προσέγγισαν το θύμα τους, έναν 85χρονο άνδρα, το μεσημέρι της Πέμπτης όταν με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους μετέβησαν στο σπίτι του και προσποιούμενοι τους λογιστές συγγενικού του προσώπου και προφασιζόμενοι οφειλές του προς την εφορία, κατάφεραν να εξαπατήσουν τον ηλικιωμένο και να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. 

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφορούσαν ελεύθεροι μέχρι χθες...

Στη σύλληψη 24χρονης αλλοδαπής, δυνάμει σχετικού εντάλματος για ληστεία και ενός 31χρονου ομογενή, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα, προχώρησαν άντρες των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του τμήματος Λευκού Πύργου, συνέλαβαν χθες το μεσημέρι την 24χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας 2ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για ηθική αυτουργία σε ληστεία.

«Κρυφό» δωράκι στους υπαλλήλους της Βουλής εν μέσω θέρους

«Κρυφό» δωράκι προς τους υπαλλήλους της Βουλής περιλαμβάνει απόφαση του Προέδρου της Βουλής που εκδόθηκε εν μέσω θέρους.

Επτά συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Επτά άτομα, συνελήφθησαν συνολικά στη Θεσσαλονίκη, και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες, για παραβάσεις του νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών», καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Υπέργηρο έθνος η Ελλάδα - Δύο στους δέκα πολίτες άνω των 65 ετών

Γερνάει ο ανθρώπινος πληθυσμός χρονιά με τη χρονιά και όπως δείχνουν ολοένα και περισσότερες έρευνες, το φαινόμενο αυτό δεν είναι πια μόνο ευρωπαϊκό.

Έκθεση της Moody's καταγράφει τη ραγδαία αύξηση της γήρανσης του παγκόσμιου πληθυσμού, τονίζοντας ότι μέχρι το 2020 τουλάχιστον 13 χώρες του πλανήτη, θα «γεμίσουν» με ηλικιωμένους ανθρώπους, αφού τα άτομα άνω των 65 ετών θα αποτελούν τουλάχιστον το 20% του πληθυσμού τους. Εκτιμάται μάλιστα ότι το ποσοστό αυτό θα μεγεθυνθεί μέχρι το 2030.

Η μαγεία της φύσης... κάτω από θάλασσα σε 10 εκπληκτικές φωτογραφίες!




Η μαγεία της φύσης δεν είναι μόνο επί της γης, αλλά και καλά κρυμμένη στα έγκατα της θάλασσας. Από θαλάσσια μουσεία, εστιατόρια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, δωμάτια ξενοδοχείου με... θέα θάλασσα οι εικόνες είναι εκπληκτικές.
Απολαύστε τη μαγεία της φύσης:

Παράξενα. Οι 13 κατάρες που έμειναν στην ιστορία

Δείτε μερικές από τις πιο διάσημες κατάρες στην ιστορία του κόσμου.


1. Η κατάρα του Τουταγχαμών

Το Νοέμβριο του 1922 ο Άγγλος αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ ανακάλυψε τον τάφο του Φαραώ του 14ου αιώνα π.Χ. Τουταγχαμών, μία Αιγυπτιακή συλλογή πολύτιμων αντικειμένων που έμενε απείραχτη για αιώνες. Όμως μέσα λίγους μήνες, ένας αριθμός από άντρες που συνδέθηκαν με την ανασκαφή πέθαναν σε περίεργες καταστάσεις, όπως πυρετός, μόλυνση στο αίμα, έγκλημα και αυτοκτονία. Μιας και οι αρχαίες μούμιες είναι αρκετά τρομακτικοί χαρακτήρες για να μπλέξεις, σύντομα κυκλοφόρησαν φήμες πως οι άντρες είχαν χτυπηθεί από την Κατάρα του Τουταγχαμών.

Η ανεκτίμητη διατροφική αξία του σέλινου και του μαϊντανού

Μάθετε γιατί είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας!


Ταιριάζουν με τα περισσότερα φαγητά της μεσογειακής κουζίνας, είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και, κατά συνέπεια, πολύτιμα για τη διατροφή μας. Ποιο, όμως, μας ωφελεί περισσότερο;

"Έφυγε" σε ηλικία 107 ετών ο Εμμανουήλ Κριαράς

Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής Εμμανουήλ Κριαράς - η γηραιότερη εν ζωή (μέχρι σήμερα) προσωπικότητα της χώρας.