Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Διαβρωμένο το έδαφος σε 21.307 στρέμματα

Υψηλό κίνδυνο διάβρωσης, εξαιτίας της υλοτόμησης, της βοσκής των ζώων και εν γένει της ανθρώπινης δραστηριότητας, παρουσιάζουν σήμερα 17.000 στρέμματα ορεινών και ημιορεινών περιοχών στη λεκάνη του Ανθεμούντα με κίνδυνο να απειλούνται ακόμα και κατοικημένοι οικισμοί.
 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Στα χέρια αρχαιοκάπηλων ο χρυσός της Μακεδονίας

Χρυσό μακεδονικό στεφάνι κοσμημένο με φύλλα και καρπούς βελανιδιάς, ανυπολόγιστης αρχαιολογικής αξίας, κατασχέθηκε στα χέρια αρχαιοκαπήλων που συνελήφθησαν στην Ασπροβάλτα.
 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Ζήτησαν βοήθεια και οι Ισπανοί - Πακέτο έως 100 δισ. με «τραπεζικό μνημόνιο»

ΚΑΙ ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΔΝΤ
Την πρόθεσή της να αιτηθεί οικονομικής βοήθειας για τη διάσωση του τραπεζικού της τομέα εκδήλωσε η Ισπανία κατά τη διάρκεια της τρίωρης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που ολοκληρώθηκε στις 8 το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Υποστήριξε ότι η απόφαση της Ισπανίας να ζητήσει ευρωπαϊκή βοήθεια αντανακλά την προσήλωση των μελών της ευρωζώνης στο κοινό νόμισμα.
Το πακέτο βοήθειας θα έχει ανώτατο όριο τα 100 δισ. ευρώ και θα προορίζεται στην αποτροπή κατάρρευσης του τραπεζικού τομέα της χώρας. Δεν είναι πακέτο διάσωσης, ούτε «Μνημόνιο», τονίζουν οι Ισπανοί που χαρακτηρίζουν το ρόλο του ΔΝΤ «αυστηρώς συμβουλευτικό».
Η ισπανική κυβέρνηση θα οριστικοποιήσει το ακριβές ποσό που θα απαιτηθεί για την διάσωση των τραπεζών της, ύστερα από τις δύο ανεξάρτητες εκθέσεις τα πορίσματα των οποίων αναμένει να λάβει στα χέρια της έως τα τέλη του μήνα.

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε βίντεο που διακινείται διαδίκτυο και αποδίδεται από τον εκπρόσωπο της ΝΔ κ.Γ.Μιχελάκη σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μιχελάκης κάνει λόγο για σοκαριστική αποκάλυψη και καταγγέλει τον κ. Ιφικράτη Αμυρά, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Σοκ προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη, ότι ο κ. Ιφικράτης Αμυράς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημόσια παρέμβασή του, καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα» αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Α. Σαμαράς - Η ασφάλεια είναι ιερό δικαίωμα. Δείτε το βίντεο

Μισό εκατομμύριο για ένα γεύμα με τον Γουόρεν Μπάφετ

Πόσο θα μπορούσε να κοστίσει ένα γεύμα με τον πιο γνωστό επενδυτή του κόσμου, τον 81χρονο Γουόρεν Μπάφετ;
Σε μια δημοπρασία που διεξήχθη για λογαριασμό φιλανθρωπικής οργάνωσης, το ποσό που προσέφερε ο πλειοδότης έφτασε τα 510.000 δολάρια.

Γιατί λέμε "σ' έπιασα στα πράσα;"


Ποιο αληθινό περιστατικό συνέβη την εποχή που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους και καθιέρωσε την έκφραση "σ΄έπιασα στα πράσα".
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τάκης Νατσούλης στο βιβλίο του "Λέξεις και Φράσεις Παροιμιώδεις" - εκδόσεις Σμυρνιωτάκης, την εποχή που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους δρούσε ο διάσημος λήσταρχος Θεόδωρος Καρράς με τη συμμορία του και είχαν ρημάξει τα σπίτια και τα μαγαζιά.

Έρευνα για UFO στην Κύπρο

Αυξάνονται οι αναφορές πολιτών, για εμφάνιση αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από την Κύπρο.
Κάτοικοι από την Λάρνακα, τη Πάφος και τη Λεμεσό, έκαναν λόγο για ένα μεγάλο φως το οποίο είχε πίσω του ένα τεράστιο τόνο αερίου και καθώς προχωρούσε άρχισε να περιστρέφεται και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Μπλακ άουτ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη λόγω βλάβης της ΔΕΗ

Χωρίς ρεύμα βρίσκεται η περιοχή του Ντεπώ στην ανατολική Θεσσαλονίκη λόγω σοβαρής βλάβης που προκλήθηκε από τις 3.30 τα ξημερώματα σε υπόγεια καλώδια της.
Πρόκειται για τo σημείο που περικλείεται από τις οδούς Δελφών, 25ης Μαρτίου και Ανθέων από το ύψος του Μεγάρου Μουσικής ως και την οδό Σοφούλη.

«Άδειαζε» την βενζίνη από σταθμευμένα οχήματα

Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης συνελήφθη ένας 34χρονος αλλοδαπός καθώς έκλεβε βενζίνη από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. 
Ο δράστης με τη βοήθεια συνεργού του, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει και καταζητείται, διαρρήγνυαν τα καπάκια ανεφοδιασμού σειράς αυτοκινήτων (με προτίμηση στα φορτηγά όπου έβρισκαν μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμων) και αφαιρούσαν τα καύσιμα τους.

Απεβίωσε η Ζωρζ Σαρή

Στα 87 της έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας και ηθοποιός που συγκίνησε εκατομμύρια Ελληνόπουλα και ενήλικες, με τα βιβλία και τα θεατρικά της έργα, σημαδεύοντας την ελληνική Τέχνη το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα
Έφυγε από τη ζωή στα 87 της χρόνια η συγγραφέας και ηθοποιός Ζώρζ Σαρή, η κηδεία της οποίας θα γίνει την Τρίτη 12 τρέχοντος από το Α' Νεκροταφείο.

Η Μέρκελ ως… κλώνος του Μέτερνιχ

Φυσικά και από πλευράς ικανοτήτων ελάχιστη σχέση έχει η Άνγκελα Μέρκελ με τον Κλέμενς φον Μέτερνιχ. Όπως όμως ο Αυστριακός πολιτικός “έκανε κουμάντο” στην Ευρώπη πριν από την Ελληνική Επανάσταση, με τη συγκρότηση της Ιερής Συμμαχίας, και τη διαχείριση της εξουσίας στη Γηραιά Ήπειρο έπειτα από την ήττα του Μεγάλου Ναπολέοντα, έτσι και η Γερμανίδα Καγκελάριος κινεί σήμερα τα νήματα, σε προσκήνιο αλλά και παρασκήνιο.

Η έξυπνη πρόταση Μεϊμαράκη

Σε καθημερινή βάση θα εμφανίζεται πλέον στους εκπροσώπους του Τύπου ο Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας μια πολιτική δήλωση για θέματα επικαιρότητας, από τη Συγγρού.
Ο Αντώνης Σαμαρά συμφώνησε με τη σχετική πρόταση που έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προκειμένου να υπάρχει κάθε μέρα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, και να είναι η Συγγρού εκείνη η οποία θα καθορίζει την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης, κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Το μεγάλο λάθος του Τσίπρα

Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
Ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες είναι, νομίζω, αυτονόητο. Όπως αυτονόητο είναι και ότι η Γαλλία ανήκει στους Γάλλους ή η Τουρκία στους Τούρκους κτλ.
Αυτό το τελευταίο, ο Κεμάλ Ατατούρκ το είχε κάνει, ως γνωστόν, βασικό σύνθημα των λεγόμενων τότε Νεότουρκων, που αποτελούσαν το συνωμοτικό του Κίνημα και την πολιτική του βάση. Όπως ακριβώς ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε κάνει σημαία του δικού του Κινήματος, του ΠΑΣΟΚ, το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Καλά ξεμπερδέματα…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Αυτό τώρα τι το θέλαμε; Στη χθεσινή αναμέτρηση της Εθνικής με την Πολωνία στην πρεμιέρα του Euro, οι συμπατριώτες μας ανήρτησαν πανό, που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να μας αναγκάσει να βροντοφωνάξουμε… respect:

Η αλήθεια για τη Χρυσή Αυγή

Οι ανοησίες που ακούγονται αυτό το διάστημα υπερβαίνουν τα όρια του γελοίου. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που δήθεν εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι από τις δραστηριότητες της «Χρυσής Αυγής» και κάνουν λόγο για το «αυγό του φιδιού». Ανιστόρητες ανοησίες που λέγονται προκειμένου να αποκτήσει «πλοκή» του αφήγημα της Αριστεράς.

Σε ειδική αποστολή ο Κικίλιας

Στην Καλαμάτα θα βρεθεί σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για την οριοθέτηση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ένα θέμα το οποίο ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών έχει πάρει πάνω του το τελευταίο διάστημα, με δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και τη συγγραφή βιβλίου.

Απάτες και αυταπάτες 3 - Ανάπτυξη και επενδύσεις!

Του Προκόπη Κωφού
 Αυτά που λένε για την ανάπτυξη, αν δεν ήταν μια από τις μεγαλύτερες απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού, θα μπορούσε να είναι ένα επιτυχημένο ανέκδοτο!
          Κάθονται οι αρχηγοί των αστικών και των «αριστερών» κομμάτων στο ίδιο τραπέζι και προσπαθούν να βρουν «ευρωπαϊκή λύση» για το χρέος και τα άλλα προβλήματα της χώρας, ανεργία, μισθοί, υπέρογκος δημόσιος τομέας, παιδεία, υγεία, διαφθορά, σπατάλη, αλλά βρίσκονται σε αδιέξοδο! Ξαφνικά πετάγεται ο ένας από αυτούς, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στις πρόσφατες εκλογές, και αναφωνεί! Το βρήκα! Ανάπτυξη!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΧΑΪΑΣ

«Όποιοι θέλουν άοπλη την Αστυνομία,
προσβάλλουν τους αστυνομικούς αλλά και τη κοινωνία!»
«Στη Νέα Δημοκρατία θέλουμε μία σύγχρονη και αξιόμαχη Αστυνομία, μέσα στη κοινωνία, δίπλα στον πολίτη. Άγρυπνο φρουρό της νομιμότητας και της τάξης και αμείλικτο εχθρό κάθε μορφής εγκληματικότητας, που σαν γάγγραινα απλώνεται και διαλύει τους ιστούς της κοινωνίας» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, το πρωί της Παρασκευής.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται έρανο… χρημάτων

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η είδηση είναι από μόνη της έμπλεη συναισθηματικών παροτρύνσεων… Μεθαύριο Κυριακή 10 Ιουνίου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας θα διενεργήσει έρανο μεταξύ της ελληνικής ομογένειας, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα, τα οποία εν συνεχεία θα αποσταλούν στην Ελλάδα, στην προσπάθεια συνδρομής για την αντιμετώπιση των κοινωνικά διαβρωτικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"

«Μυστήριο» με πτώμα στην Θεσσαλονίκη

Η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ–Τ/Ρ «ΚΛΕΙΟ» Ν.Θ. 754 για την ύπαρξη γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή «ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ».
Στο σημείο μετέβη προσωπικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι η γυναίκα η οποία έφερε ροζ μπλουζάκι και μαύρη φούστα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, είχε ήδη ανασυρθεί από διερχόμενους και έχοντας τις αισθήσεις της.

Κομπίνα με 80χρονη που εισέπραττε συντάξεις νεκρών

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
Δεκαμελής οργανωμένη σπείρα απατεώνων, που έκανε αναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς ηλικιωμένων ατόμων ή άλλων που έχουν πεθάνει, με πλαστές ταυτότητες και άλλα δικαιολογητικά, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Γερμανός πρόεδρος: Αισθάνομαι απύθμενη ντροπή για τις σφαγές των ναζί

Η Γερμανία αισθάνεται «απύθμενη ντροπή» και αναλαμβάνει την «ιστορική ευθύνη» για τις σφαγές που διέπραξαν οι Ναζί τον Ιούνιο του 1942 στις τσεχικές κοινότητες Λίντιτσε και Λέζακι.Ο Γερμανός πρόεδρος Γιοακίμ Γκάουκ στη σημερινή του επιστολή προς τον τσέχο ομόλογό του Βάτσλαβ Κλάους, γράφει «Η σκέψη αυτών των τρομοκρατικών πράξεων, των τόσο άξιων περιφρόνησης, που διαπράχθηκαν στο Λίντιτσε και στο Λέζακι με γεμίζουν με μία βαθιά ντροπή», τονίζει ο Γκάουκ στην επιστολή του, η οποία αναπαράγεται ολόκληρη από το πρακτορείο CTK.