Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Συνδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με Σαμαρά!

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά έπλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με την τρόικα, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της χώρας.
Ο Πρωθυπουργός άνοιξε διάπλατα το σενάριο της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει λεπτομέρειες, αλλά ούτε και να εμφανιστεί ενθουσιώδης ή υπεραισιόδοξος, από τη στιγμή που οι ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως φάνηκε και από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί, νωρίς το απόγευμα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε ένα βήμα παραπέρα τη σκέψη του, και μίλησε, από βήματος Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, για την προοπτική συνδιαπραγμάτευσης με τον Αντώνη Σαμαρά της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με τους εταίρους, ως προς τους όρους που θα προβλέπονται, και τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο ΙΙ.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα που εκτιμά ότι είχε η στρατηγική της απειλής δημοψηφίσματος, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.