Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Ποιος είναι ο μαθηματικός που έχει αφετηρία τη Νυμφόπετρα και δημιουργεί εξατομικευμένα λαχανικά για εστιατόρια δημιουργικής κουζίνας σε όλη την Ελλάδα


Από το 2019 μέχρι σήμερα ο Τηλέμαχος Βακουφάρης έχει διανύσει με το αυτοκίνητό του πάνω από 150.000 χιλιόμετρα με αφετηρία τη Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας ασυνήθιστα φορτία λαχανικών: κόκκινα, μωβ, λευκά και κρεμ καρότα, κάποια από αυτά σε σχήμα σβούρας, ασπρορόδινα, λευκά και κίτρινα παντζάρια, μαύρα ραπάνια και μοβ ή πράσινα κουνουπίδια, μικροσκοπικά ή τεράστια φινόκιο, κωνικά λάχανα και μπουκετάκια βασιλικού με άρωμα κανέλας, που αφότου ολοκληρώσουν το ταξίδι τους με διάφορα μέσα, τελικά θα κοσμήσουν πιάτα δημιουργικής κουζίνας σε εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα μέχρι τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι Θεσσαλονικείς στο νέο τους Μητροπολίτη Φιλόθεο. Εικόνες και Βίντεο.


Πλήθος πιστών παραβρέθηκε στην υποδοχή και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου. Στην είσοδο του Ναού της του Θεού Σοφίας το νέο Μητροπολίτη υποδέχτηκε ο τοποτηρητής την Μητροπόλεως κ. Βαρνάβας, ενώ το πλήθος κατά το πέρασμα του νέου Μητροπολίτη φώναζαν Άξιος.