Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Λύθηκε το μυστήριο των πυραμίδων: Πώς μετακινούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τις τεράστιες πέτρες

Οι θεόρατες πυραμίδες του Λούξορ αποτελούν το σύμβολο του Αιγυπτιακού πολιτισμού και ένα από τα θαύματα του κόσμου. Ωστόσο αποτελούν επίσης και ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά μυστήρια, καθότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν είχαν τις υποδομές να κουβαλήσουν τις γιγάντιες πέτρες.

Βίντεο: Ηλιακό αυτοκίνητο κόβει... βόλτες στην Κρήτη!

Πρόκειται για ένα τριθέσιο, τρίκυκλο όχημα, το πρώτο ελληνικής κατασκευής υβριδικό ηλιακό όχημαΤο πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο της Κρήτης, το SUNNYCLIST, δοκιμάζει τις... αντοχές του διασχίζοντας τα Λασιθιώτικα βουνά και από ότι φαίνεται "παίρνει άριστα" στη βαθμολογία.

Συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης

Συνέντευξη στο Θεόφιλο Κωτσίδη

Το τέλος του 17ου Τακτικού Συνεδρίου που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2014 βρίσκει την Ομοσπονδία με νέο πρόεδρο στο τιμόνι τον Ηλία Μαυρίδη.

10 διάσημα τελεφερίκ ...για να δείτε τον κόσμο από ψηλά!


Τα τελεφερίκ αποτελούν μια επιλογή για τους επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν τις ομορφιές του τόπου από ψηλά...Αποτελεί πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία η ξενάγηση της πόλης με το συγκεκριμένο μέσο!Σας παρουσιάζουμε τα πιο διάσημα τελεφερίκ του κόσμου που η θέα που προσφέρουν είναι μοναδική!Εντυπωσιακές εικόνες στο Travelstyle.gr

Ελεύθεροι οι 12 παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Ελεύθεροι αφέθηκαν το πρωί οι δώδεκα στρατιωτικοί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη που κρατούνταν εδώ και μια εβδομάδα από φιλορώσους αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Η προχθεσινή πιστοποίηση από την Eurostat του πρωτογενούς πλεονάσματος που σημείωσε η Ελλάδα το 2013 ανοίγει την συζήτηση για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

του Κώστα Χριστίδη 
Από: EBR

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Αυτές είναι οι προφητείες που μετά από 114 χρόνια... ΒΓΗΚΑΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ!

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν πρέπει να πιστεύει σε προφητείες. Ειδικά όταν οι περισσότερες εξ αυτών ...
διαδίδονται από ανθρώπους συνήθως απατεώνες ή ψυχικά ασθενείς.
Υπάρχουν, όμως, κάποιες περιπτώσεις που ίσως πρέπει να διευρύνουμε τη λογική μας, διότι σε κάποιες εξαιρέσεις κάποιοι άνθρωποι μπόρεσαν να δουν το μέλλον κ να το περιγράψουν με σχετική ακρίβεια.

Νέες συναντήσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη

Νέες συναντήσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα έχει στη Νέα Υόρκη ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς -στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ- με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιολέβσκι, αντίστοιχα.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς θα έχει αρχικά χωριστές συναντήσεις με τους δυο αντιπροσώπους και ακολούθως θα έχει κοινή συνάντηση μαζί τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στις 6 Μαΐου.

Πήρε σύνταξη στα... 116!

ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ
Στα 116 της χρόνια, η Φιλομένα Τάπιε, μια γυναίκα που ζει σε ένα χωριουδάκι στην καρδιά της Κορδιλιέρας των Άνδεων, έλαβε σήμερα, για πρώτη φορά... σύνταξη από το κράτος.

Στον εμφύλιο βυθίζεται η Ουκρανία: Περισσότεροι από 40 νεκροί στην Οδησσό

Ολοένα και περισσότερο βυθίζεται η Ουκρανία στον εμφύλιο πόλεμο καθώς στη φονικότερη σύγκρουση ανάμεσα σε φιλορώσους και εθνικιστές Ουκρανούς, στην Οδησσό, το απόγευμα της Παρασκευής ο απολογισμός κάνει λόγο για περισσότερους από νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες.