Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Δήμος Θεσ/νίκης:Δεσμεύτηκαν οι μισοί λογαριασμοί για χρέη στην Εφορία

Στη δέσμευση των μισών τραπεζικών λογαριασμών του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, το υπουργείο Οικονομικών. Αιτία είναι η μη απόδοση χαρτόσημου προς την Εφορία επί 17 συναπτά έτη. Το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ και αφορά το διάστημα από το 1993 έως το 2010. Όπως έγινε γνωστό, την εντολή δέσμευσης έδωσε η Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης «ως πράξη διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».

Τους σκότωσε για τα κοινόχρηστα

Τραγική κατάληξη με δυο νεκρούς και πέντε τραυματίες είχε η γενική συνέλευση μιας πολυκατοικίας στο χωριό Ντόσενχαϊμ, στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας. Μια διαφωνία για το κόστος των κοινοχρήστων οδήγησε έναν 71χρονο συνταξιούχο Γερμανό να ανοίξει πυρ εναντίον των γειτόνων του αλλά και της 70χρονης συζύγου του.

Μαλαισία: Δεκάδες νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Μαλαισία: Δεκάδες νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδραΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ
Τριάντα επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένα τουριστικό λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε σε μια χαράδρα, κοντά σε ένα ορεινό θέρετρο της Μαλαισίας, σε ένα από τα χειρότερα τροχαία δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στη χώρα την τελευταία δεκαετία.


ΑΜΥΝΤΑΙΟ «Δεν θα γίνουμε Αμυγδαλέζα του Βορρά»

Επί ποδός βρίσκονται δήμος και κάτοικοι του Αμυνταίου Φλώρινας, οι οποίοι αντιδρούν στην απομάκρυνση των μονάδων στρατού από την περιοχή, εκφράζοντας μάλιστα φόβους ότι η εκκένωση γίνεται, για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι φύλαξης λαθρομεταναστών.

 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Περού: Μέλη απομονωμένης φυλής βγήκαν για πρώτη φορά από την ζούγκλα

Η επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό θεωρείται επικίνδυνη για το ανοσοποιητικό τους σύστημα


Μια ομάδα ανθρώπων από την φυλή Μάσκο-Πίρο ήρθε σε επαφή με τους χωρικούς, προφανώς πυροδοτώντας μια σύντομη σύγκρουση.

Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ξενοικιάζει ακίνητα για να μειώσει τις δαπάνες του

Σε μείωση δαπανών μέσω της άμεσης αποδέσμευσης μισθωμένων ακινήτων και της ταυτόχρονης αξιοποίησης ιδιόκτητων ακινήτων προχωρά το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Πρώτος νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Πρώτος νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου

ΗΛΙΚΙΑΣ 81 ΕΤΩΝ
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες για την πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου, μετά και τον θάνατο ηλικιωμένου, με επιβαρυμένο ιστορικό υγείας, που νοσηλευόταν με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νοσοκομείο της Αττικής.


Τη διέλευση παγοθραυστικού της Greenpeace απαγόρευσε η Μόσχα

Τη διέλευση παγοθραυστικού της Greenpeace απαγόρευσε η Μόσχα

ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΔΟ
Nα χρησιμοποιήσει τη Βόρεια Θαλάσσια Οδό απαγόρευσαν σε ένα παγοθραυστικό της Greenpeace oι ρωσικές αρχές, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οικολογική οργάνωση, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της Μόσχας να την εμποδίσει να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για τις δραστηριότητες του πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft στην Αρκτική.

Κινδυνεύει με παράλυση εξαιτίας του βάρους των... μαλλιών της

Μακελειό στην Αίγυπτο: Σκότωσε 15 ανθρώπους πυροβολώντας στα τυφλά

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένας άνδρας με βεβαρημένο ποινικό μητρώο άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά εναντίον των περαστικών σε ένα χωριό στα βόρεια του Καΐρου, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δικαστικές πηγές.

Ορεστιάδα. Δεύτερη σύλληψη για το φόνο 51χρονου από την 29χρονο σύζυγό του

Έναν 68χρονο συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην Ορεστιάδα, με την κατηγορία της απλής συνέργειας στη δολοφονία ενός 51χρονου, με καραμπίνα, από την 29χρονη σύζυγό του.

Βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Σέρρες;

Την πεποίθησή τους ότι βρίσκονται κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις εκφράζουν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη Σερρών, καθώς πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην ανεύρεση της τελευταίας κατοικίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ασπίδα προστασίας στα δάση του δήμου Βόλβης

Επίσκεψη του δημάρχου Βόλβης στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σταυρού, επιθεωρήσεις δασικών δρόμων και αντιπυρικά έργα στο δάσος Στεφανινών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενεργοποίηση του δήμου Βόλβης για τη δημιουργία της κατάλληλης αντιπυρικής θωράκισης γύρω από τα δημοτικά δάση.

Στελέχη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλβης και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σταυρού επιθεωρούν όλη την εβδομάδα την κατάσταση των δασικών οδών σε δημοτικά δάση (Νέας Μαδύτου, Μοδίου, Στεφανινών), μετά τις παρεμβάσεις που γίνονται (διανοίξεις, καθαρισμοί κλπ), σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού από το δήμο Βόλβης, ώστε να διαπιστωθεί αν χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες που να βελτιστοποιούν τη λειτουργικότητα τους.

Ώρα για το πρώτο βήμα του ΠΑΟΚ στο Champions League

Ο ΠΑΟΚ δίνει την πρώτη «μάχη» με αντίπαλο τη Σάλκε (21:45, Onsports/ΔΤ) για τα play off του Champions League και θέλει αποτέλεσμα που θα του δώσει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας.



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Καταργούνται άλλες 14 ΔΟΥ

Ολοκληρώνεται η Δ' και τελική φάση του πολύμηνου σχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την ενοποίηση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), σύμφωνα με το οποίο από 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των τελευταίων 14 ΔΟΥ σε νησιωτικές περιοχές της χώρας., σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Να «παγώσει» την συζήτηση για τους πλειστηριασμούς επιχειρεί η κυβέρνηση

Να «παγώσει» κάθε συζήτηση για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας επιχειρεί η κυβέρνηση από το πρώτο λεπτό της επαναλειτουργίας της Ολομέλειας της Βουλής. Είναι ενδεικτικό ότι ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου κινούμενος στην γραμμή που χάραξε ο πρωθυπουργός σημείωσε στην Βουλή ότι δεν κάνει αποδεκτές σχετικές βουλευτικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου του καθώς «το θέμα αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας που η κυβέρνηση μελετά και θα δώσει την λύση εν ευθέτω χρόνω».

ΣΟΚ: 29χρονη δολοφόνησε τον σύζυγό της στην Ορεστιάδα

Δυσάρεστη ήταν η κατάληξη της συζυγικής διαμάχης ενός ζευγαριού από την Ορεστιάδα.
Μία 29χρονη από τη Βουλγαρία σύμφωνα με το thrakinea.gr, η οποία σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είχε φύγει από το σπίτι της τις τελευταίες μέρες πυροβόλησε και σκότωσε το σύζυγό της.

Ο Αύγουστος των ειδήσεων – σημερινών και από τα παλιά


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Περίτρανα αποδείχθηκε και φέτος πόσο λάθος έκανε ο Ιταλός συγγραφέας και φιλόσοφος Ουμπέρτ Έκο, όταν μετά βεβαιότητος αποφαινόταν πως «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις». 

Η αλήθεια είναι πως μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα της μεταπολεμικής Ιστορίας συνέβησαν Αύγουστο – ο Αττίλας στην Κύπρο, ο πρώτος Πόλεμος του Ιράκ, το πραξικόπημα κατά του Γκορμπατσόφ στη Ρωσία, ο πόλεμος στη Γεωργία και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός. 

Εν ολίγοις, ο «Αύγουστος της ραστώνης» είναι ο… αγαπημένος μήνας της δράσης. 

Κεδίκογλου: Προτεραιότητα η προστασία των αδύναμων

Κεδίκογλου: Προτεραιότητα η προστασία των αδύναμων

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
«Πρώτη προτεραιότητα παραμένει η προστασία των αδύναμων», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας, στο Mega, το θέμα της άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά όλα τα υπουργεία ήταν εντός χρονοδιαγράμματος».

Βουλγαρία: Συνελήφθη οδηγός βυτιοφόρου που ενεπλάκη σε πολύνεκρο τροχαίο

Στη σύλληψη του οδηγού του βυτιοφόρου φορτηγού αυτοκινήτου, με ρουμανικές πινακίδες, που συγκρούστηκε, την περασμένη Δευτέρα, με Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο «Αίμος», με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα και να τραυματιστούν άλλα πέντε, προχώρησε η βουλγαρική αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ: Θαυμαστά έργα ανθρώπων ανά τον κόσμο!


Yahoo! OMG 

Οι δυνατότητες αλλά και άγνωστες ικανότητες των ανθρώπων μας εκπλήσσουν ανά τους αιώνες...
ειδικά μέσα από σπουδαία μνημεία που κατασκευάστηκαν από ανθρώπινο χέρι και δεν παύουν να προκαλούν εντύπωση. Θέλετε η τοποθεσία των κτισμάτων σε απόκρημνα σημεία, θέλετε η δυσκολία της κατασκευής ή ο όγκος της δομής, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν. 

Διάσωση που κόβει την ανάσα – Πυροσβέστης έπιασε στον αέρα γυναίκα που απειλούσε να αυτοκτονήσει. Δείτε το βίντεο



Ηρωας της ημέρας αναδείχθηκε ένα Κινέζος πυροσβέστης ο οποίος έκανε μία απίστευτη διάσωση που κόβει την ανάσα. Κατάφερε να πιάσει στον αέρα μία γυναίκα που απειλούσε να πέσει από τον έβδομο όροφο ενός κτιρίου, ενώ εκείνη παραλίγο να τον παρασύρει μαζί της στην πτώση.



Βούλγαρος ιστορικός προς Σκόπια:Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!

Την απάντηση από τους γείτονές τους Βούλγαρους πήραν οι Σκοπιανοί για την εικονογραφημένη καρικατούρα που έχουν εφεύρει και πασάρουν στο παγκόσμιο ως δήθεν ιστορία τους και που κάποιοι ανιστόρητοι ανά τον πλανήτη, ή γιατί έτσι θέλουν, κάθονται και τους ακούν.


Ξεκινούν οι ενημερωτικές εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης

Προσθήκη λεζάντας

Ο κύβος ερρίφθη και στις οκτώ το πρωί ξεκινά το ενημερωτικό πρόγραμμα της μεταβατικής Δημόσιας Τηλεόρασης. Ο Γιάννης Τρουπής, πολιτικός συντάκτης που καλύπτει το ρεπορτάζ της ΝΔ και η Οντίν Λιναρδάτου, επικεφαλής των διεθνών ειδήσεων, θα παρουσιάσουν τη δίωρη ενημερωτική εκπομπή.


Γενική πρόγνωση καιρού για σήμερα Τετάρτη

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά κατά τόπους θα αυξηθούν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, στη Δυτική και Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές του Ιονίου, περιμένουμε την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν το βράδυ στη Μαγνησία, στις Σποράδες και στην Εύβοια.

Μεξικό: Συναγερμός σε αγροτική περιοχή από διαρροή αμμωνίας

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 15 υπέστησαν δηλητηρίαση και άλλοι 1.500 απομακρύνθηκαν από την ευρύτερη περιοχή, μετά από διαρροή αμμωνίας που σημειώθηκε σε αγωγό της δημόσιας εταιρίας Πετρολέος Μεξικάνος (Pemex), σε αγροτική περιοχή της Πολιτείας της Οαχάκα, στο νότιο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αρχές.