Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Νέα μέτρα δημόσιας υγείας από 13 Σεπτεμβρίου.

Δέσμη μέτρων δημόσιας υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες και θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Τα μέτρα αυτά δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα. Χρειαζόμαστε ακόμη, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο εμβολιασμένους Έλληνες για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, που αγγίζει το 80%, όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία. Αναλυτικά:

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας.

Σε δημόσια διαβούλευση στην πλατφόρμα opengov έως τις 3 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας. Το νομοσχέδιο αναπτύσσεται σε τέσσερις πυλώνες:

Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο τους ανεμβολίαστους

Τα δεδομένα από όλο τον πλανήτη δείχνουν ότι η πανδημία επιμένει και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για αρκετό καιρό ακόμα. Έχουμε μια έξαρση της πανδημίας που αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Αυτό δείχνει ότι η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στην βούληση όσων αρνούνται να εμβολιαστούν.

Εργασίες καθαρισμού και κοπής πρασίνου στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Εργασίες καθαρισμού και κοπής πρασίνου στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα οι εργασίες καθαρισμού και κοπής βλάστησης προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν στα εξής σημεία: