Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΒΑΣΙΛΙΚΑ Όχι στις μονάδες βιομάζας λένε οι κάτοικοι

Αντίθετοι με τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αεριοποίηση βιομάζας και καύση του παραγόμενου συνθετικού αερίου στα Βασιλικά είναι κάτοικοι της περιοχής.

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Κράμπες: Με ποια προβλήματα υγείας συνδέονται

Είναι αρκετά σύνηθες να παθαίνουμε κράμπες, ενώ γυμναζόμαστε. Ωστόσο, σύμφωνα με αρκετές ιατρικές έρευνες, αυτός ο ξαφνικός μυϊκός σπασμός με τον συνακόλουθο πόνο, μπορεί να αποτελεί ένδειξη ύπαρξης κάποιου πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας.

Εφυγε ένας σπουδαίος Ελληνας

Φτωχότερη έγινε από σήμερα τα ξημερώματα η διεθνής επιστημονική κοινότητα από την απώλεια του σπουδαίου Έλληνα γιατρού και καθηγητή επιδημιολογίας, Δημήτρη Τριχόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου για το ασφαλιστικό σύστημα

Για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα μίλησε σήμερα 01.12.2014 σε πρωινή εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Την Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου παρακολούθησε την πανηγυρική Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία για τη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα, που τελέστηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, χοροστατούντος της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου και της συνοδείας του.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Ε9

Ρεκόρ τροποποιητικών δηλώσεων από ιδιοκτήτες ακινήτων για διορθώσεις στα στοιχεία ακινήτων τους, του Ε9 δηλαδή, για τα έτη από 2010 έως και 2014

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα από το νέο εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού

Ένα νέο εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού είναι ασφαλές για τους ασθενείς που εμφανίζουν μεταστάσεις, όπως δείχνει η πρώτη μικρή κλινική δοκιμή που έγινε στις ΗΠΑ. Το εμβόλιο τόνωσε το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών, ώστε αυτό να επιτίθεται αποτελεσματικότερα στα καρκινικά κύτταρα και έτσι επιβράδυνε την εξέλιξη του καρκίνου.

Βρέθηκε νεκρός σε κάδο απορριμάτων ο ομογενής αθλητής Kosta Karageorge

Στο πένθος βυθίστηκε οικογένεια και η ομάδα του Kosta Karageorge στο Οχάιο. Ο ομογενής αθλητής του ράγκμπι βρέθηκενεκρός μέσα σε κάδο απορριμάτων. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι αυτοκτόνησε.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε εξαφανιστεί πριν μερικές μέρες. Πριν εξαφανιστεί είχε στείλει στους γονείς του ένα μήνυμα στο κινητό, λέγοντας τους για τις διασείσεις από τις οποίες υπέφερε.

Τρύπα στο δρόμο... κατάπιε ολόκληρο αυτοκίνητο!

Δεν θέλει και πολύ να γίνει το κακό όταν είσαι αφηρημένος. Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου στην Κίνα κοίταζε τα άλλα αυτοκίνητα και όχι το δρόμο μπροστά του και έτσι ...Στο σημείο πιθανότατα υπήρχε πρόβλημα με το υπέδαφος. Ακριβώς πάνω στη διασταύρωση το οδόστρωμα είχε αρχίσει να υποχωρεί.

Σε μια μόνο μέρα…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μέσα σε μια μόνο ημέρα, την 27η Νοεμβρίου, επομένη της διαφωνίας μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας, στον διεθνή Τύπο υπήρξαν μια σειρά δημοσιεύματα που ανίχνευαν τους λόγους αυτού του έστω και πρόσκαιρου αδιεξόδου.

Aids: Το νόσημα που έγινε χρόνιο, το λυτρωτικό επίδομα, τα ΚΕΠΑ & η αυτοκτονία της οροθετικής

Μπορεί το μήνυμα που στέλνει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS να είναι μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας, λέγοντας ότι «όλα έχουν αλλάξει, ας τελειώνουμε με το HIV/AIDS», ωστόσο η πραγματικότητα είναι σχεδόν πάντα πιο πικρή και μελανή.

«ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 20 ΕΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Τη διαβεβαίωση ότι, όσοι έχουν κάτω από 20 χρόνια εργασίας, θα πάρουν αναλογική σύνταξη, έδωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.


Ο υφυπουργός Εργασίας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (1/12/2014) σε ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ 1 είπε τόνισε ότι τα 20 χρόνια δουλειάς κατοχυρώνουν την κατώτερη σύνταξη.

ΣΤΗΝ 7Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ¨BUILDING GREEN EXPO 2014¨ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στην 7η Εμπορική Εκθεσιακή Συνάντηση ¨Building Green Εxpo 2014¨, διεθνή έκθεση για το ενεργειακά αυτόνομο κτίριο, την ενεργειακή ανακαίνιση και τον αστικό χώρο, που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2014 στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Expo Center στην Παιανία Αττικής...

Ποιοι χάνουν τη σύνταξη πριν τα 62 – Ποιες συντάξεις μειώνονται και πόσο

- Φωτιά τα νέα μέτρα για τους 40ρηδες, χάνουν χρήματα από τη σύνταξη και θα δουλεύουν ως και 12 επιπλέον έτη
- Από 2 ως και 12 χρόνια αυξάνονται τα έτη ασφάλισης για συνταξιοδότηση
- Παγώνουν οι συντάξεις ως το 2016 και μειώνονται οι νέες συντάξεις ως και 30%
- Όλες οι αλλαγές που ζητάει η τρόικα