Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Έρευνες για αγνοούμενο στο Γαλλικό ποταμό

Σε αναζήτηση ενός άνδρα, περίπου 60 ετών, που νωρίτερα εντοπίστηκε από διερχόμενο, μέσα στο Γαλλικό ποταμό, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες των αρχών που έχουν σπεύσει στην περιοχή από το απόγευμα.

Θύμα της κακοκαιρίας ένας 63χρονος

  • Ένας 63χρονος είναι το δεύτερο θύμα των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών που πλήττουν τη Βόρεια Ελλάδα.
  • Τα πλημμυρικά φαινόμενα έγιναν αιτία να κλείσει χθες το απόγευμα ο μεγαλύτερος εμπορικός σταθμός του ΟΣΕ στην περιοχή της Διαλογής στο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης, όπου οι σιδηροδρομικές γραμμές καλύφθηκαν από τα νερά.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Δήμος Βόλβης. Δωρεάν διαιτολογική παρακολούθηση 100 δημοτών

Ο δήμος Βόλβης και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης οργανώνουν ημερίδα για το ρόλο της διατροφής το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στο ΚΑΠΗ Σταυρού

Κάτοικοι του δήμου Βόλβης θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα δωρεάν διατροφικής παρέμβασης, το οποίο πρόκειται να διαρκέσει έξι μήνες. 

Συνελήφθησαν διαρρήκτες αυτοκινήτων

Σταθμευμένα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης άνοιγαν δύο διαρρήκτες, που συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα από την αστυνομία στο Δενδροπόταμο.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ Παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μην μπορέσει να αποθέσει σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης βρίσκεται η Θεσσαλονίκη εξαιτίας των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων στη νέα κυψέλη, όπου θα γίνεται στο εξής η ταφή των απορριμμάτων. Μάλιστα ο εργολάβος του έργου σήμερα το πρωί καταθέτει στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης ζητώντας την παρέμβασή του, για να αποφευχθεί περιβαλλοντική καταστροφή.

ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ
fanisovi@gmail.com

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΚΑΙ ΤΟΥ Ε.Φ.Ε.Τ.

Την ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ. Γιάννης Τσιάλτας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 42/2014, 10-12-2014/1300 B) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ο πλουσιότερος Ρώσος επιχειρηματίας αγόρασε το Νόμπελ του Γουάτσον για να του το επιστρέψει

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία, ο δισεκατομμυριούχος Αλίσερ Ουσμάνοφ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είναι ο μεγαλομέτοχος της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Άρσεναλ, έκανε την απροσδόκητη αποκάλυψη πως αυτός αγόρασε το χρυσό μετάλλιο Νόμπελ του «πατέρα» του DNA Τζον Γουάτσον. Όχι όμως για να το βάλει σε ένα ράφι και να το καμαρώνει, αλλά για να το επιστρέψει στον Aμερικανό βιολόγο!

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος απο την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-12-2014 
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ. 

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Διαστάσεις παίρνει στην εποχή μας το θέμα της υπογονιμότητας στα νέα ζευγάρια και κυρίως σε αυτά που ηλικιακά είναι άνω των 30χρόνων!
Το 33% των ζευγαριών, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας, ανήκει σε αυτή την κατηγορία, ενώ γενικά, ανεξαρτήτως ηλικίας, περίπου 1 στα 8 ζευγάρια έχει θέμα υπογονιμότητας.

Το τέλος των ημερίδων και η αρχή των αποφάσεων

Το τέλος των ημερίδων και η αρχή των αποφάσεων

Είναι ίσως μια από τις λίγες φορές που ο λαός καλείται με τη στάση του να λάβει αποφάσεις χωρίς να έχει μπροστά του κάλπη.

Μέχρι τώρα, όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ο λαός δεν θέλει να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές.