Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΡΟΤΕΣ Επί ποδός για την Agrotica

Έξω από τις εφορίες θα διαδηλώσουν σήμερα, για άλλη μια φορά, οι αγρότες την αντίθεσή τους στο νέο καθεστώς φορολόγησής τους, που προβλέπει βιβλία εσόδων - εξόδων, ενώ ετοιμάζονται για μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ευκαιρίες απασχόλησης για χιλιάδες ανέργους

Τους τρεις πυλώνες της πολιτικής της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας, πυλώνες που θα αφορούν περισσότερα από 680.000 άτομα, παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε σύσκεψη στην οποία προήδρευσε στο υπουργείο Εργασίας.

Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ . Νικ. Κιουτσούκης: "Eνα λάθος που ενώ όλοι αναγνωρίζουν αλλά κανείς δεν διορθώνει."

"Η Γενική Διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. δήλωσε ότι το χρέος της Ελλάδας πρέπει να απομοιωθεί με την ΑΥΞΗΣΗ του Α.Ε.Π!!! Η τρόικα, όμως, με τις απαιτήσεις της και τις πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης που επιβάλλει γνώριζε εκ προοιμίου ότι η χώρα μας θα έχανε το 25% του ΑΕΠ της.

Λύση στο τεράστιο πρόβλημα των καρδιακών μεταμοσχεύσεων, δώσει η εμφυτεύσιμη τεχνητή καρδιά

Οριστική λύση στο τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα των καρδιακών μεταμοσχεύσεων, λόγω έλλειψης μοσχευμάτων, αναμένεται να δώσει τα επόμενα χρόνια η πλήρως εμφυτεύσιμη τεχνητή καρδιά!
Αυτό τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας Καρδιακής Ανεπάρκειας, στο πλαίσιο του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της .

ΗΠΑ: 16χρονη έπεσε από τα 3.000 πόδια και γλίτωσε από θαύμα

Ένα 16χρονο κορίτσι από το Τέξας γλίτωσε σαν από θαύμα όταν έπεσε από τα 3000 πόδια, κατά την διάρκεια ατυχήματος ενώ έκανε ελεύθερη πτώση.
Η Μακένζι Γουέδινγκτον σώθηκε παρά τα πολλαπλά τραύματα σε συκώτι, λεκάνη και σπονδυλική στήλη, στους ώμους και τα πλευρά.

Περικόπηκε ο προϋπολογισμός της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης κατά 87 εκατομμύρια ευρώ και παρά τη μείωση, η απορρόφηση είναι μόλις 25,84%

       Απάντηση Laszlo Andor σε Νίκο Χουντή
Στον αέρα βρίσκεται η πορεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας, αφού, όχι μόνο περικόπηκαν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την ψυχική υγεία κατά 24,42%, αλλά η απορρόφηση στο εναπομείναν ποσό είναι μόλις 25,84%! Ταυτόχρονα, το 80% από τα κονδύλια αυτά, θα πάει σε μη κερδοσκοπικές κοινοτικές μονάδες ψυχικής υγείας.
Αυτά προκύπτουν από απάντηση του ευρωπαίου Επίτροπου Υγείας κ. Andor, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Ο Νίκος Χουντής, με την ερώτησή του, ζητούσε στοιχεία σε σχέση με την πορεία υλοποίησης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα.

Αυξάνονται οι μισθοί για 1,7 εκατ. υπαλλήλους

Αύξηση στις αποδοχές από 9 μέχρι και 97 ευρώ, αναμένεται να έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι από αυτό το μήνα.

Η εξίσωση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης στο 3% για όλα τα Ταμεία και ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για παλαιούς (μέχρι 1992) ή νέους (μετά το 1993) ασφαλισμένους «προκαλεί» αύξηση στις αποδοχές εκατοντάδων χιλιάδες ασφαλισμένοι.

Ένας χρόνος χωρίς τον Χρήστο Αντωνιάδη...

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, 29 Ιανουαρίου, όπου "έφυγε" από τη ζωή ο νευροχειρούργος και ποιητής του Ποντιακού Ελληνισμού, Χρήστος Αντωνιάδης.

Βρισκόμαστε ήδη στο Δουβλίνο 3, αλλά ένας υποψήφιος πρόεδρος της ΕΕ δεν το γνωρίζει!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για την γνωστή τακτική της παραβίασης ανοιχτών θυρών ή για την απόλυτη άγνοια και την παντελή έλλειψη ενημέρωσης.
Ό,τι κι’ αν ισχύει πάντως, με τις τελευταίες προτάσεις του για το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας είναι εντελώς εκτός θέματος.

Για την ακρίβεια, βρίσκεται στο 2011 – και το κακό είναι πως αυτά δεν τα λέει μόνο εντός συνόρων, αλλά έστειλε και επιστολή στον κ. Ρομπάι, σκορπίζοντας σίγουρα άφθονη θυμηδία στις Βρυξέλλες.

Διαχρονικό το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών

 Προτεραιότητα όλων μας η Παιδεία, τονίζει ο δήμαρχος Βόλβης
Διαμαντής Λιάμας ενόψει της εορτής των Τριών Ιεραρχών


Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας επισημαίνει:


«Επίκαιρο όσο ποτέ είναι το μήνυμα που στέλνουν σήμερα οι φωτισμένοι δάσκαλοι της ελληνικής σκέψης, οι προστάτες άγιοι μαθητών και εκπαιδευτικών: ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο ιερός Χρυσόστομος.

Ο ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ

Η παντελής απουσία ιστορικής μνήμης είναι σήμερα ο μεγαλύτερος και ο πλέον επικίνδυνος εχθρός της Ευρώπης και της πορείας της σε έναν πολύπλοκο κόσμο


Μοιραία λοιπόν οι πολίτες που δεν έζησαν τις βαρβαρότητες δύο Παγκοσμίων Πολέμων και που 68 χρόνια τώρα ζουν σε μία ειρηνική και κοινωνικά μοναδική στον κόσμο ήπειρο, πολύ δύσκολα μπορούν να καταλάβουν ποια είναι, στην εποχή της παγκοσμιοποιήσεως, η ανάγκη της περισσότερης και όχι της λιγότερης Ευρώπης. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να παροράται το γεγονός ότι στην σημερινή Ευρώπη κατοικούν πάνω από 60 εκατομμύρια μη ευρωπαϊκής καταγωγής μετανάστες, οι οποίοι έχουν μεν εθνικότητες ευρωπαϊκών χωρών αλλά ούτε ευρωπαϊκή κουλτούρα διαθέτουν, ούτε αντίστοιχη παράδοση.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
EBR

Μια 19χρονη «εγκλωβισμένη» στο σώμα δίχρονης! Φωτογραφία

Με την πρώτη ματιά η Ajifa Khatun δεν διαφέρει σε τίποτε από κάθε άλλο μικρό κοριτσάκι: Παίζει ανέμελη με τα αδέλφια της και μόλις κουράζεται, ψάχνει να βρει «καταφύγιο» στην αγκαλιά της μητέρας της.
Δυστυχώς όμως, η Ινδή η οποία απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία δεν είναι δύο αλλά... 19 ετών!

Ανοιξε η εφαρμογή «e-παράβολο»

Ανοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή «e - παράβολο» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται και να εξοφλούν παράβολα που χρειάζονται χωρίς να πρέπει να καταφεύγουν στο ταμείο της εφορίας.

Κάλεσμα της Επιτροπής Δράση Δυτικών Συνοικιών

"Συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία που καλεί το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό των ανασφάλιστων από δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης, πρωτοβάθμιας και νοσοκομειακής, η οποία  κοστίζει καθημερινά αναπηρίες και θανάτους σε χιλιάδες συμπολίτες μας (μια και αυτοί από αδυναμία να αντεπεξέλθουν στο κόστος της περίθαλψης, είτε την στερούνται είτε προσέρχονται για νοσηλεία πολύ καθυστερημένα, όταν πια το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί). Ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας με κλεισίματα νοσοκομείων, τοπικών καταστημάτων ΙΚΑ κτλ. Το ραντεβού είναι την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 11πμ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. 

Τι να κάνετε σε περίπτωση ισχυρού σεισμού

Υπό τον φόβο νέου ισχυρού μετασεισμού βρίσκονται οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς οι οποίοι εκτός από τον Εγκέλαδο έχουν να αντιμετωπίσουν τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Και χθες το βράδυ πολλοί κάτοικοι, και ιδιαίτερα από το Ληξούρι έμειναν έξω από τα σπίτια τους.