Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Το τέλος που του αξίζει


Tου Στέφανου Κασιμάτη
Ο σάλος που προκάλεσε στην αρχή η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δείχνει να έχει κάπως κοπάσει στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά η νηνεμία είναι παραπλανητική, με βεβαιώνουν σοβαροί άνθρωποι. (Ναι, υπάρχουν και από αυτούς στο ΠΑΣΟΚ, μην σας κάνει εντύπωση). 
Την επιφανειακή ηρεμία, υποστηρίζουν, επιβάλλει η κρισιμότητα των περιστάσεων και η ανάγκη να μην απειληθεί η ούτως ή άλλως εύθραυστη κυβερνητική σταθερότητα. Κάτω από τα προσχήματα, όμως, τα πνεύματα είναι οξυμένα και, ιδίως, μεταξύ των βουλευτών.

«Γιορτή ψωμιού» με σάντουιτς δύο μέτρων στα Κουφάλια


Σάντουιτς μήκους δύο μέτρων, παραδοσιακές μηλίγκες, ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα θα ψήσουν σε υπαίθριους φούρνους οι αρτοποιοί του σωματείου υπαίθρου Θεσσαλονίκης στην τριήμερη «Γιορτή ψωμιού στην ύπαιθρο», που θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως και τη Δευτέρα στην πλατεία Δημαρχείου στα Κουφάλια.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη  fkoutsamparis@makthes.gr

ΚΟΡΩΝΕΙΑ Φρένο στην υπεράντληση νερού


Τη δημιουργία εθνικού μητρώου υδρογεωτρήσεων, για να αντιμετωπιστεί η υπεράντληση νερού για γεωργικές δραστηριότητες, όπως συνέβη με την πολύπαθη λίμνη Κορώνεια, εξήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης. Στόχος, όπως είπε, είναι να υπάρξει εξορθολογισμός των χρήσεων.

 Της Φανής Σοβιτσλή  fanisovi@gmail.com

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Εκδήλωση υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης 2012 (11 Οκτωβρίου), οργανώθηκε, υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθ. Ιωάννη Α. Τσουκαλά, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δείπνο εργασίας με θέμα «Πρόληψη τύφλωσης: Οδικός χάρτης δράσης στην Ευρώπη. Πού βρίσκεται η Ευρώπη στην εφαρμογή της στρατηγικής του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία (WHO) σχετικά με την πρωτοβουλία "Vision 2020"».

Εξίσωση βλακείας


Από τον Μυστήριο 
Η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης αποτελεί άνευ άλλου το τέλειο ελληνικό παράδειγμα του πως την διάλυση και την ανικανότητα των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και την ανυπαρξία πολιτικής βουλήσεως να παταχθεί επιτέλους η φοροδιαφυγή και η διαφθορά, την πληρώνει για νιοστή φορά ο Έλληνας πολίτης.

ΑΝΕΡΓΙΑ … ΕΦΙΑΛΤΗΣ ; Ή ΥΠΟΥΡΓΟΙ “ΕΦΙΑΛΤΕΣ”;



του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη


Για μια ακόμη φορά η ΕΛ.ΣΤΑ.Τ. ανακοίνωσε τα εφιαλτικά στοιχεία της ανεργίας που σκαρφάλωσαν στο ¼  του εργατικού δυναμικού της χώρας (25,1%- 54,5% στους νέους 15-24 ετών).

Η ελληνική κυβέρνηση παραδομένη στις ορέξεις των δανειστών φαίνεται ανίκανη να αντιδράσει  και παρακολουθεί “αμήχανη” τα αποτελέσματα των Μνημονίων της καταστροφής της κοινωνίας και της οικονομίας.

500.000 άτομα ελέγχει το ΣΔΟΕ – Ποιοι μπήκαν στις νέες λίστες


Οι “λίστες” είναι δύο και περιλαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι ελέγχονται μάλιστα σε βάθος δωδεκαετίαςΟυσιαστικά στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει όλοι όσοι είχαν τραπεζικές συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, αλλά και εκείνοι οι οποίοι που έχουν πάρει δάνεια άνω των 200.000 ευρώ. Οι έλεγχοι μάλιστα θα πάνε πίσω ως το 2000.

«Χρυσή Αυγή» “Κλείνουν” τα αιματηρά μέτρα



Τα αιματηρά μέτρα της τρόικα "κλείνουν" και οδηγούν σε ασφυξία την ελληνική κοινωνία. Η ρήτρα απόκλισης εξασφαλίζει τις παράλογες απαιτήσεις των τοκογλύφων μέχρι την οριστική εξαθλίωση και κινεζοποίηση του ελληνικού λαού.

Νίκος Χουντής προς Commission: «Καλείστε να αποδείξετε ότι το όψιμο ενδιαφέρον σας για τη σύμβαση ΟΛΠ – COSCO, οφείλεται στις παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας και δεν οφείλεται στον ανταγωνισμό συμφερόντων μεταξύ ευρωπαϊκών και κινεζικών επιχειρήσεων, που έχει κατά την παρούσα φάση ως πεδίο διαμάχης το λιμάνι του Πειραιά»



 Γιατί έρχεται με καθυστέρηση τριών χρόνων η απάντηση της Commission στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι η σύμβαση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς με την COSCO περιείχε κραυγαλέες χαριστικές ρυθμίσεις, φορολογικού κυρίως χαρακτήρα, προς την ανάδοχο εταιρία;

Τελικά, δεν γίναμε γκαρσόνια, αλλά ζητιάνοι!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να εγκαταλείψει το ελληνικό έδαφος η Άγκελα Μέρκελ και υποχρεωθήκαμε στην ανάγνωση ενός νέου προπαγανδιστικού κεφαλαίου, υπό τον τίτλο «Τι δώσαμε;».

Σωστά. Διότι εμείς πρέπει πάντα να παίρνουμε – αγροτικές επιδοτήσεις, κοινοτικά πακέτα, μίζες, ό,τι αρπάξουμε, τέλος πάντων, από τους κουτόφραγκους.

Συγγνώμη, αλλά είχαμε κάτι το οποίο μέχρι σήμερα εκμεταλλευόμασταν και ευημερούσαμε;

Υπάρχει στη χώρα που λέγεται Ελλάς κάτι εν λειτουργία, το οποίο να αποδίδει έσοδα σ’ αυτό το άχρηστο κράτος;

Επενδυτές δεν γυρεύουμε;

«Χρυσή Αυγή» Στην Δικαιοσύνη και όχι σε επιτροπές της βουλής να λογοδοτήσουν Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου


Οι Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου και κάθε άλλος υπεύθυνος για υπόθαλψη εγκληματία να οδηγηθούν άμεσα στην Δικαιοσύνη και να αφήσουν τις ρητορείες στις επιτροπές της βουλής, που γίνονται μόνο για το θεαθήναι

Έρευνα 24h: Οι "αμαρτωλές" κυπριακές τράπεζες


Σωτήρης Παπαδόπουλος
(Πηγή : http://www.24h.com.cy)
Πως φτάσαμε από την απόλυτη «έκσταση» για το τραπεζικό μας σύστημα, στην απόλυτη κατακραυγή. Οι κινήσεις, τα λάθη, ο ρόλος της Κεντρικής Τράπεζας και της κυβέρνησης.
Στις 17 Νοεμβρίου του 2010, η Πρεσβεία της Ελλάδος και συγκεκριμένα το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Λευκωσίας, είχε ετοιμάσει σχετική αναφορά με Τίτλο:  Οικονομία Κύπρου & Διμερείς Οικονομικές και Εμπορικές Σχέσεις με την Ελλάδα το πρώτο 11μηνο του 2010: «Κατά τη διάρκεια του έτους 2010,  η 2η μικρότερη οικονομία της Ευρωζώνης (για την Κύπρο μιλάμε), αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη της κρίση από το 1974 (τουρκική εισβολή). Πράγματι, το αναπόφευκτο, αλλά αναμενόμενο από μήνες γεγονός συνέβη στις 16.11.2010.

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν 28χρονο την ώρα που περίμενε αστικό λεωφορείο


Θύμα ληστείας έπεσε 28χρονος από τον οποίο δύο άγνωστοι αφαίρεσαν το μπουφάν του που περιείχε 200 ευρώ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες επιτέθηκαν το θύμα τους, την ώρα που περίμενε σε στάση του λεωφορείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.