Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σοκαριστικά τα στοιχεία για τους Έλληνες που μετατρέπονται σε φτωχό λαό - Το δραματικό είναι πως εκτοξεύτηκε η παιδική φτώχεια


- Τουλάχιστον 901.194 ελληνικά νοικοκυριά είναι στα πρόθυρα της φτώχειας- 3.403.000 άτομα δηλαδή το 1/3 των Ελλήνων βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση- Το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 12.637,08 ευρώ- Δείτε τα αποκαλυπτικά στατιστικά στοιχεία για τη φτώχεια στην Ελλάδα

Νέες παρεμβάσεις στο μνημόνιο


Άμεσες απολύσεις και εφεδρεία για μονάδες που θα κλείσουν ή θα  συγχωνευθούν, με  τουλάχιστον 2.000 εφέδρους πριν την εκταμίευση δόσης και άλλους 25.000 το 2013 προβλέπει το νέο Μνημόνιο. Ακολουθεί και «αυστηρή αξιολόγηση» για το κύμα του 2014-2015.  Δεσμεύει επίσης την ελληνική κυβέρνηση για νέο τρόπο υπολογισμού του βασικού μισθού που θα συμφωνηθεί έως τον Μάρτιο του 2013, ενώ παραμένει προαπαιτούμενο της δόσης  η αλλαγή στις αποζημιώσεις και η ενοποίηση των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ. 

Από αύριο οι νέες τιμές στα φάρμακα


Από αύριο, Σάββατο, θα ισχύσουν οι νέες τιμές στα φάρμακα, όπως ανακοίνωσε την το υπουργείο Υγείας. Οι διορθώσεις τιμών αφορούν περίπου 400 φάρμακα, για τα οποία έγιναν δεκτές οι ενστάσεις των εταιριών, λόγω λανθασμένης τιμολόγησης, αν και οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν συνολικά, αφορούσαν 700 σκευάσματα. 

ΟΑΣΘ. Στάση εργασίας στις Νοεμβρίου



Στάση εργασίας την 7η Νοεμβρίου 2012
Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 από ώρα 11:00΄ π.μ. και έως 16:00΄ μ.μ., συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με το ΚΚΕ για έξοδο της χώρας από το ευρώ


«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Ο κ. Τσίπρας συντάχθηκε με το ΚΚΕ για την έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ Απαντά στις δηλώσεις του κ. Μ. Κεφαλογιάννη στην πρωινή εκπομπή “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA”.


Με έκπληξη ακούσαμε τον Γραμματέα της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννη να λέει ότι στις συνδικαλιστικές εκλογές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η ΔΑΚΕ κατέβασε 2 ψηφοδέλτια.
 Οφείλουμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες των συνδικάτων είναι ένα και μοναδικό.

ΓΣΕΕ: «Ιστορική» η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου


«Ιστορική» χαρακτήρισε τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων, η ΓΣΕΕ τονίζοντας ότι αποτελεί ένα ισχυρό «ράπισμα» για την κυβέρνηση και την τρόικα.

«Χρυσή Αυγή». Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου στον ανακριτή και όχι σε επιτροπές της βουλής


Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα και τον ανακριτή και όχι σε επιτροπές της βουλής. Ο λαός απαιτεί πολιτική κάθαρση και σκληρή τιμωρία για τους διεφθαρμένους πολιτικούς παράγοντες.

Το συγκλονιστικό γράμμα ενός λιμενικού στους 300 της Βουλής


"Από πολύ μικρός ήξερα ακριβώς τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Δυστυχώς όμως τα όνειρά μου κατεδαφίζονται μέρα με τη μέρα αφού η πολιτεία δείχνει να μη με σέβεται να μη αναγνωρίζει ή να με ξέρει" γράφει ο 30χρονος λιμενικος πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Οδυσσέας Ελύτης: Το επίκαιρο σχόλιό του που σαρώνει στα social media Μια δήλωση που έκανε το 1979 ο ποιητής μας με αφορμή την βράβευσή του για το Νόμπελ Λογοτεχνίας κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου


Η Google, η κορυφαία μηχανή αναζήτησης με ένα doodle στην αρχική της σελίδα, τιμά τον μεγάλο μας ποιητή.
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε σαν σήμερα (2 Νοεμβρίου του 1911), υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του.
Σημαντικότερες το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979 και το Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 1960.
Έγινε γνωστός για τα ποιητικά του έργα Άξιον Εστί, Ήλιος ο πρώτος, Το Μονόγραμμα, Ο μικρός ναυτίλος, Τα Ρω του Έρωτα και Προσανατολισμοί.

Οι σιδηροδρομικοί συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 6 και 7 Νοεμβρίου


Σε ανακοίνωση της η ΠΟΣ αναφέρει:
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία Μέλη της αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ τη συμμετοχή των Σιδηροδρομικών στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 6 και 7 Νοέμβρη 2012».
 Περισσότερα πατήστε εδώ

Σε εξέλιξη η προεργασία για αξιολόγηση στο Δημόσιο


Σε εξέλιξη είναι η προεργασία για την αξιολόγηση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό η σχετική διαδικασία θα προχωρήσει με βάση τον Ν. 4024/2011 και τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας. «Σκοπός της αξιολόγησης είναι η βαθμολόγηση της απόδοσης και των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων, με κριτήρια απολύτως αξιοκρατικά και αντικειμενικά και με τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ», αναφέρει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή και διευκρινίζει ότι «η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία θα αναληφθεί όταν εξειδικευθούν τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης, όχι με ευθύνη, αλλά σίγουρα σε στενή συνεργασία με το ΑΣΕΠ».

Ν. Χουντής: Παράνομες οι νέες ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό


Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 Αντίθετη με τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, είναι η απαίτηση της Τρόικα, ο κατώτατος μισθός, να κανονίζεται αποκλειστικά με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού. Αυτό τονίζει σε ερώτησή που κατέθεσε προς Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Η αλήθεια που δεν χωράει στο μυαλό των πατρικίων


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν δεν το χωρούσε ο νους της τρόικας, θα το καταλαβαίναμε. 

Αλλά να κάνουν ότι δεν το χωρά ο νους τους οι πατρίκιοι (η δήθεν διάκριση μεταξύ πατρικίων και πληβείων χρησιμοποιήθηκε για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους μέσα στο κοινοβούλιο), αυτό είναι από τα άγραφα.

Να παριστάνουν ότι δεν το γνωρίζουν άνθρωποι που ασκούν πολιτική, κατείχαν υπουργικά αξιώματα και αποφάσιζαν για τις τύχες της χώρας επί δεκαετίες (με τα γνωστά αποτελέσματα), είναι άνω ποταμών.

Συνέβη, όμως, κι’ αυτό στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, με αφορμή τη συζήτηση περί ένταξης ή μη στον ΕΟΠΥΥ του ασφαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων.

Αυξάνονται οι νεκροί από τον τυφώνα - Τεράστιο το οικονομικό κόστος


Καθώς η ανατολική ακτή των ΗΠΑ προσπαθεί να ανακάμψει μετά το πέρασμα του τυφώνα Σάντι, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, ενώ αρκετά νοικοκυριά ακόμη παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Πλησιάζει τους 100 νεκρούς ο συνολικός απολογισμός, ενώ τεράστιο το οικονομικό κόστος από την καταστροφή.

Η τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ στο πακέτο των μέτρων


Αποφασισμένος να περάσει όλες τις διατάξεις που καταψηφίστηκαν την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή είναι ο Γιάννης Στουρνάρας και έτσι ακριβώς μια βδομάδα μετά τις φέρνει προς ψήφιση μαζί με το πακέτο των μέτρωνΗ πρόθεση αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρω αντιπαράθεσης καθώς ειδικά η διάταξη για την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των υπαλλήλων των τραπεζών, των δημοσιογράφων, των μηχανικών, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων ήδη έχει προκαλέσει αναβρασμό.

Βίντεο από την πυρκαγιά που ξέσπασε από το πέρασμα του sandy στην περιοχή Old Greenwich