Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Βρούτσης: Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης

Απέκλεισε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε αλλαγή των ηλικιακών ορίων για όλους όσους συνταξιοδοτούνται με ειδικές διατάξεις, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «η ομαλή καταβολή των συντάξεων είναι εγγυημένη και διασφαλισμένη για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους».

Μαγευτική η συναυλία Σπανού-Ξενάκη

Συνοδεία της Μικτής Χορωδίας του δήμου Βόλβης
το κοινό απόλαυσε γνώριμους σκοπούς του μεγάλου συνθέτη


Με φόντο το φαντασμαγορικά φωτισμένο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρού, το βράδυ της Κυριακής 24 Αυγούστου 2014, ο Γιάννης Σπανός «υπέγραψε» μια ακόμα ξεχωριστή στιγμή, στο φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι του δήμου Βόλβης.

Φουτουριστικά, πανύψηλα, άκρως ασυνήθιστα και μοναδικά, 12 ασανσέρ χαρίζουν πρωτόγνωρες εμπειρίες, κι ας διαρκεί το «ταξίδι» λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα (φωτό)


Φουτουριστικοί, πανύψηλοι, άκρως ασυνήθιστοι και μοναδικοί, οι ανελκυστήρες που ακολουθούν χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία, έστω κι αν το “ταξίδι” διαρκεί μονάχα μερικά δευτερόλεπτα. Δείτε τους!

Οριστικά σε έξι δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

Σε έξι δόσεις, τελικά, αποφάσισε η κυβέρνηση, να καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ, κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή του Ευ. Βενιζέλου, του Γκίκα Χαρδούβελη και του Χρήστου Σταϊκούρα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

Σχολιάζοντας την πορεία της ανασκαφής στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης Σερρών μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε σχετικά:
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αισθανόμαστε πολύ δικαιωμένοι, διότι ήμασταν οι πρώτοι που χρηματοδοτήσαμε πριν από 2,5 χρόνια την ανασκαφή στην Αμφίπολη με 100.000 ευρώ, όταν το Υπουργείο Πολιτισμού εκείνης της εποχής αντιμετώπιζε το ζήτημα με σκεπτικισμό.

Από τις 2 Σεπτεμβρίου στα ΚΕΠ οι μεταβιβάσεις οχημάτων και άδειες κυκλοφορίας

Από την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014, η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης θα πραγματοποιείται πλέον και μέσω των ΚΕΠ.Οι πολίτες που μέχρι σήμερα εξυπηρετούντο από 60 σημεία σε όλη την Ελλάδα για τη μεταβίβαση και έκδοση της άδειας κυκλοφορίας τους, από τις 2 Σεπτεμβρίου θα εξυπηρετούνται από 1.060 σημεία, όσα και τα ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα.

Νυχτερίδα δάγκωσε 60χρονο στην Αμαλιάδα! Η τροχαία "έγραψε" φαρμακοποιό που έτρεχε για να τον σώσει!

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όταν προσήλθε ένας 60χρονος από τον Καρδαμά, τον οποίο είχε δαγκώσει νυχτερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος επιχείρησε να πιάσει τη νυχτερίδα που είχε μπει μέσα στο σπίτι του και παρόλο που τα κατάφερε, η νυχτερίδα τον δάγκωσε σε τρία δάχτυλα στα δύο χέρια.

Πέθανε ο ψηλότερος άντρας του κόσμου

Ήταν πολύ ντροπαλός για να μετρηθεί για το βιβλίο Γκίνες...


Ο Leonid Stadnyk, ένας αγρότης από ένα ουκρανικό χωριό, πιστεύεται ότι ξεπερνούσε κατά 21 πόντους τον πανύψηλο ποδοσφαιριστή Peter Crouch, ο οποίος έχει ύψος δύο μέτρα και τρία εκατοστά.

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Σε προληπτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις χρειάζεται να υποβάλλονται όλα τα παιδιά κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας (4 έως 6 ετών), τονίζουν οι οφθαλμίατροι!

Κι αυτό γιατί πολλές οφθαλμολογικές παθήσεις μπορούν να προληφθούν και να θεραπευτούν πιο εύκολα και με καλύτερα αποτελέσματα, αν διαγνωστούν στην προσχολική ηλικία, αντίθετα δε αν δεν εντοπιστούν έγκαιρα μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα όρασης.

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, πώς θα μοριοδοτηθούν
Ανοίγει ο δρόμος για τον διαγωνισμό των 500 ειδικών φρουρών από την Ελληνική Αστυνομία.

Εξουδετερώστε την πιτυρίδα με θυμάρι

Γνωστό αντισηπτικό και θεραπευτικό
Το θυμάρι είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Ένας μύθος λέει ότι γεννήθηκε από τα δάκρυα της ωραίας Ελένης. Είναι γνωστό αντισηπτικό και θεραπευτικό.

Κρατούμενος έπνιξε τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου!

Η εν διαστάσει σύζυγος αποφάσισε να επισκεφθεί το φυλακισμένο γιατί τον λυπήθηκε!

Ένας φυλακισμένος στραγγάλισε τη σύζυγο του μέσα στο κελί του γιατί του ανακοίνωσε ότι τον εγκαταλείπει οριστικά.

Κατέπεσε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας - Σώος ο χειριστής

ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου A-7 Corsair έπεσε λίγο πριν από τις 10 το πρωί σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Κομοτηνής.

Και νέα «καμπάνα» για την Αργεντινή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Κλείνουν σήμερα δύο μήνες από την ημέρα που με απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου «πάγωσε» η δυνατότητα της Αργεντινής να καταβάλει δόση ύψους 539 εκ. δολαρίων έναντι παλαιών χρεών της, μετά τη συμφωνία της χώρας με τους πιστωτές της (της 29ης Μαΐου) για ρύθμιση ανεξόφλητων χρεών 9,7 δις ευρώ σε μια πενταετία.

Κάλεσμα της Επιτροπής Δράσης σε συνέλευση Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 7.30 μμ στην πλατεία Επταλόφου, στους Αμπελόκηπους

"Καλούμε όλους τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών σε ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση την Πέμπτη  28  Αυγούστου  στις 7.30 μμ στην πλατεία Επταλόφου, στους Αμπελόκηπους.
  Είναι χρέος όλων μας, απέναντι στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, να μην αφήσουμε κανένα μόνο του! Να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας μας. Γιατί όλοι μας βιώνουμε καθημερινά τα ίδια προβλήματα φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, χαράτσια, κόψιμο ρευμάτων, κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων, συγχωνεύσεις-κλείσιμο σχολείων, κατάρρευση του συστήματος υγείας κτλ.

Μπήκαν άλλοι στον τάφο! Συναγερμός από στοιχεία δείχνουν ότι ο τάφος της Αμφίπολης μπορεί έχει συληθεί από τυμβωρύχους

- Ένα άνοιγμα προκαλεί υποψίες ότι οι τυμβωρύχοι πρόλαβαν τους αρχαιολόγους
- Κίνδυνος να έχουν καταστρέψει τα στοιχεία εντός του μνημείου
- Βήμα, βήμα προχωρούν οι ειδικοί στον τάφο της Αμφίπολης. Μια μικρή οπή στην άκρη του τοίχου έχει προκαλέσει συναγερμό στην ομάδα των ειδικών που έχουν αναλάβει το έργο της ανασκαφής του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη.

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία για τον Εμμανουήλ Κριαρά

Στη Θεσσαλονίκη θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία για τον σπουδαίο φιλόλογο και καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά.

Ο Κριαράς έφυγε πλήρης ημερών, σε ηλικία 108 ετών, στο σπίτι του από ανακοπή καρδιάς.

Φόρτιση κινητού μέσω φωνής

Σε αυτή την ιδέα εργάζονται οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου.


Σε αυτή την ιδέα εργάζονται οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου. 

Όλη η ρύθμιση για τα δάνεια – Μειωμένες δόσεις, και πάγωμα τόκων – Ποιοι κερδίζουν


- Ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες η νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από αρχές του 2015
- Περιλαμβάνει ακόμη και κούρεμα του δανείου σε κάποιες περιπτώσεις
- Ανοίγει ταυτόχρονα διάπλατα η πόρτα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Τέλος στο καυτό θέμα των κόκκινων δανείων επιχειρεί να δώσει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΤτΕ και έτσι έρχεται η νέα ρύθμιση προκειμένου οι δανειολήπτες να μπορέσουν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Πανελλήνιες 2014: Την Πέμπτη η ανακοίνωση των βάσεων

Τελειώνει η αγωνία για τους χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όλης της χώρας.