Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα Δημοκρατία: Εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η Νέα Δημοκρατία, κατ’ επανάληψη, έχει επισημάνει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη για τη διαμόρφωση του ελλείμματος το 2009.Πρόσφατα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, με σχετικό Δελτίο Τύπου, το επαναλάβαμε.

Προϊόν καινοτομίας – Σύστημα αποτροπής Διαρρήξεων SD-01

Η κακή οικονομική κατάσταση και η ελλιπής αστυνόμευση στην χώρα μας προκάλεσαν την προσέλκυση κακοποιών στοιχείων από όμορες και άλλες χώρες, αλλά και την αύξηση της εγχώριας εγκληματικότητας.Η ευκολία πρόσβασης μέσω του διαδικτύου σε εταιρίες όλου του πλανήτη που πωλούν ελεύθερα , διαρρηκτικά εργαλεία (picking tools) υποτίθεται μόνο σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες κλειδαράδες , έβαλε σε πειρασμό και έδωσε την δυνατότητα σε οποιονδήποτε αποβλέπει στο εύκολο κέρδος να γίνει διαρρήκτης.

Όλι Ρεν: Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της Ελλάδας

Τον Οκτώβριο η απόφαση για την επόμενη δόση
Τον Οκτώβριο θα ληφθεί η απόφαση για τη χορήγηση της επόμενης δόσης της διεθνούς βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως είναι κρίσιμη η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης.«Θα λάβουμε την απόφασή μας για την επόμενη δόση της βοήθειας τον Οκτώβριο, με βάση τα συμπεράσματα της τρόικας», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Παρκόμετρα σε όλες τις γειτονιές

Ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης ανακοίνωσε την επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Ποιοι δρόμοι πεζοδρομούνται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Νταλίκα σφήνωσε στους Αγίους Πάντες

Κλειστό για περισσότερο από μία ώρα έμεινε χθες το απόγευμα το ένα ρεύμα της οδού Αγίου Πάντων όταν σερβική νταλίκα κόλλησε κάτω από τη γέφυρα. Το ευτύχημα ήταν ότι η νταλίκα ήταν χωρίς φορτίο και έτσι αποφεύχθηκαν ατυχήματα ή τυχόν μεγαλύτερες καθυστερήσεις για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

«Ξήλωσαν» το πιο... γλυκό ΑΤΜ

Μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) τράπεζας που περιείχε 5.600 ευρώ, «ξήλωσαν» άγνωστοι από τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στο Πλατύ Ημαθίας.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, τις πρώτες πρωινές ώρες, οι ένοπλοι δράστες παραβίασαν την κεντρική μεταλλική πύλη

Ανοδος 1,95% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 864,94 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 1,95%. Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 864,94 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,95%.

Στη Βουλή η τροπολογία για την «καρατόμηση» στην ΕΛΣΤΑΤ

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παύει τα έξι από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, διατηρώντας στη θέση του μόνο τον πρόεδρο. Με την τροπολογία ορίζεται ότι μέχρι την επιλογή των νέων μελών σύμφωνα με την σχετική διαδικασία τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες του συλλογικού οργάνου ασκούνται από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

Λέτε να γίνει και αυτό;

Δεν βλέπουν, δεν ακούνε, μόνο μιλάνε…

Και φεύγουν σε ταξίδια

Σοφία Βούλτεψη
Ιδιαίτερα ανθεκτική εμφανίζεται μέχρι στιγμής η κυβέρνηση – παρά την φορομπηχτική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της, το διαρκές αλαλούμ, τις συνεχείς παλινωδίες, τις διαφωνίες στο εσωτερικό της και τις μπλόφες Βενιζέλου με την τρόικα, που κατέληξαν σε μπούμερανγκ και σε ακόμη σκληρότερα μέτρα για τον χειμαζόμενο λαό.

Η 6η δόση μετά το “πρώτο αίμα”

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
«Βλέποντας» τα νοήματα που κρύβονται πίσω από τη φρασεολογία την οποία χρησιμοποίησαν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Όλι Ρεν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οι οποίοι συμμετείχαν στο κρίσιμο σημερινό Ecofin, στη Βαρσοβία, το συμπέρασμα είναι προφανές:
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζεται από τους διεθνείς εταίρους και δανειστές, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει και η ίδια τις μεταρρυθμίσεις. Έτσι αποκαλούνται στη φρασεολογία των Βρυξελλών μέτρα σαν και εκείνα που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση Παπανδρέου, με τις απολύσεις στο δημόσιο και το αδιανόητο χαράτσι στα ακίνητα.

Η Νέα Δημοκρατία κοντά στους εργαζομένους

Συνάντηση με τα προεδρεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΕΔΟΘ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς .
 Στην συνάντηση συμμετείχε ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ – Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλο, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης καθώς και συνδικαλιστικά στελέχη από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταθέσαμε τις προτάσεις και την αγωνία τους για το μέλλον τους , που σκιάζεται από την υψηλή από την υψηλά παραμένουσα ανεργία και τις άδικες ρυθμίσεις της εργασιακής εφεδρείας που μετατρέπεται από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε «όχημα» ομαδικών απολύσεων.

Από το “λεφτά υπάρχουν” στο… πειραγμένο έλλειμμα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ιστορικά, η σχέση του ΠΑΣΟΚ με την αλήθεια, δεν υπήρξε ποτέ περισσότερο βαθιά από έναν χαλαρό δεσμό… ελεύθερης συμβίωσης. Η μελλοντολογία των υποσχέσεων («θα») υπήρξε άλλωστε δομικό στοιχείο στο οποίο στηρίχτηκε το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ώστε να εξοβελίσει την Ένωση Κέντρου, να αλλοτριώσει την Αριστερά, να επικαλεστεί την Αλλαγή, πολλά χρόνια αργότερα τον εκσυγχρονισμό, να «τάξει» ευημερία στο Χρηματιστήριο, και πολύ πρόσφατα, στις εκλογές του 2009, να κερδίζει και πάλι χάρη σε παραπλανητικές υποσχέσεις.

Ζωή Γεωργαντά : “Στημένη η ελληνική χρεοκοπία”

 Η Eurostat «φούσκωσε» το έλλειμμα της Ελλάδας για να παρθούν τα μέτρα!
«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκαλύπτει στην «Ελευθεροτυπία» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.

Φωτο. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δίπλα του τον πρόεδρο Α. Γεωργίου. Αριστερά ο παραιτηθείς από νωρίς Ν. Λογοθέτης και στην άκρη δεξιά ο νυν καρατομηθείς Α. Φιλίππου

Το καθεστώς στήνει ένταση για να διασωθεί;

Τα μεγάλα μέσα φαίνεται να επιλέγει το καθεστώς της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου προκειμένου να διασπάσει την προσοχή των λαών απο τους αγώνες που επέλεξαν προκειμένου να δώσουν τέλος στην κυριαρχία των οικονομικά ισχυρών στις χώρες τους..Με πρόσχημα τις (επιλεγμένες χρονικά) κινήσεις για γεωτρήσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, εχει αρχίσει εδώ και λίγα 24ωρα μια κλιμακούμενη ένταση η οποία εγκυμονεί τη δυνατότητα και ενός θερμού επεισοδίου, το οποίο θα δώσει ενδεχόμενα το άλλοθι στις αντίστοιχες κυβερνήσεις να επικαλεστούν εθνικούς κινδύνους και να ζητήσουν απο τους πολίτες τους πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση στα εσωτερικά μέτωπα..

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ για το χαράτσι στα ακίνητα


Μετά τον κεφαλικό φόρο η ανάλγητη και ανίκανη κυβέρνηση επιβάλλει σε όλους τους πολίτες να πληρώσουν νέο χαράτσι για το ακίνητό τους, χρησιμοποιώντας ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό την ΔΕΗ, προκειμένου να εκβιάσει με διακοπή της παροχής ρεύματος, όσους δεν καταβάλλουν το νέο διπλό φόρο.Καλούμε τους εργαζόμενους της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, να πρωτοστατήσουν και να μην προχωρήσουν σε καμία διακοπή ρεύματος.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: "Καμία γεώτρηση δε θα εγκρίνεται ούτε θα διεξάγεται εάν δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, αντιμετώπισης και οικονομικής ευθύνης

Ενιαία, αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας για τις υπεράκτιες εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

Δήλωση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά
Στην εξασφάλιση των πλέον αυστηρών κανόνων ασφαλείας για τις υπεράκτιες δραστηριότητες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων αποσκοπεί η Έκθεση «σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ασφάλειας των υπεράκτιων δραστηριοτήτων εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου» που υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Αυτοπυρπολήθηκε μπροστά σε τράπεζα στην Θεσσαλονίκη

Άνθρωπος πυρπολήθηκε μπροστά από υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδόΤσιμισκή στην συμβόλη με την εθνική Αμύνης. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που και πριν από 5 χρόνια είχε και πάλι επιχειρήσει να αυτοπυρποληθεί
Seleo.gr News

Πρωτοφανές «πογκρόμ» απολύσεων 120 εργαζομένων-εισπρακτόρων στην Εθνική Ασφαλιστική. Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις!


Ερωτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή
Με μια πρωτοφανή σε κυνικότητα και αναλγησία κίνηση η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής προχώρησε στις 14-9-2011 στη μαζική απόλυση 120 περίπου εργαζομένων-εισπρακτόρων, οι οποίοι εργάζονταν για δεκαετίες στην εταιρεία, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να αναθέσει την είσπραξη των συμβολαίων της σε τρίτη ιδιωτική εταιρεία. Των απαράδεκτων αυτών απολύσεων είχε προηγηθεί η μείωση των μισθών 140 συμβασιούχων υπαλλήλων της.

Υπάρχει κάτι που έκαναν και θα τους υποκαταστήσει ο κ. Ράιχενμπαχ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Παίρνουν και δίνουν οι συζητήσεις αυτές τις μέρες, σχετικά με το αν η Ομάδα Δράσης (task force την είπαν κι’ αυτή) που μας έστειλε η Κομισιόν, θα υποκαταστήσει τις ελληνικές αρχές και αν θα έχει κάποια αρμοδιότητα ελέγχου πάνω τους.

Στις ΗΠΑ για το… χρίσμα

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Γιώργος ατύχησε σε αυτή την πρωθυπουργική θητεία που ξεκίνησε με τον εκλογικό θρίαμβο του 2009. Ο Πρωθυπουργός κλήθηκε να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας, με κυρίαρχο ζητούμενο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, και την αποφυγή της χρεοκοπίας, με τις γνωστές… παρενέργειες.

Δήλωση Νίκου Νικολοπουλόυ για τις απολύσεις 110 Εισπρακτόρων της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με αφορμή τις απολύσεις 110 εισπρακτόρων της Εθνικής Ασφαλιστικής και μετά από συνάντηση με εκπροσώπων τους, ο Τομεάρχης Εργασίας – Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Την ώρα που η Κυβέρνηση φροντίζει σε καθημερινή βάση να αποδεικνύει την αφερεγγυότητα της, αναιρώντας τις αποφάσεις τις και αντικαθιστώντας τις με χειρότερες, βρέθηκε κάποιος να παλέψει για την αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας της.

Αυτοδυναμία για επαναδιαπραγμάτευση


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η Θεσσαλονίκη «ντύνεται» από σήμερα στα γαλάζια, προκειμένου να υποδεχτεί τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την οποία εγκαινίασε την προηγούμενη εβδομάδα… όχι ο Πρωθυπουργός, όπως συνηθίζεται, αλλά ο Υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Δημοτικός αστυνομικός ξυλοκοπήθηκε από κουκουλοφόρους στην Θεσσαλονίκη

Ραντεβού θανάτου φαίνεται πως έδωσαν με δημοτικό αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη, 5 κουκουλοφόροι που του επιτέθηκαν αφού νωρίτερατο τηλεφωνικό κέντρο της δημοτικής αστυνομίας δέχτηκε κλήση για επεισόδιο στην οδό Αρριανού. Με το που έφτασε στο σημείο ο δημοτικός αστυνομικός 5 κουκουλοφόροι άρχισαν να τον χτυπούν αναίτια και αφού τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο, κατέστρεψαν την μοτοσικλέτα του και εξαφανίστηκαν στους γύρω δρόμους
Seleo.gr News

Τι προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την εργασιακή εφεδρεία

«Ευέλικτες» μορφές εργασίας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εστάλη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης του πλεονάζοντος προσωπικού από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με την παράκληση εξέτασής του κατά προτεραιότητα, ως επείγον.
Διαβάστε το κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στη Δανία;

Η έως σήμερα αντιπολίτευση στο δανικό κοινοβούλιο αναμένεται να είναι η νικήτρια των σημερινών βουλευτικών εκλογών, κάτι που θα σημάνει τη λήξη μιας περίπου 10ετούς διακυβέρνησης (απ;o το 2001) της κεντροδεξιάς.Τα παραπάνω προκύπτουν από δύο exit polls, τα οποία μεταδόθηκαν από δύο πολύ μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, το TV2 και το DR.