Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Εγκύκλιος για το ποιοι εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά - Μεταξύ αυτών και όσοι εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

- Ενώ είναι σε εξέλιξη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων τοΥΠΟΙΚ εξέδωσε εγκύκλιο
- Από την έκτακτη εισφορά εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοιαλλά με προϋποθέσεις
- Για τον ΟΑΕΔ μακροχρόνια άνεργοι είναι όσοι είναι δηλωμένοι για συνεχόμενους 12 μήνες

- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

Ποιοι απαλλάσσονται από την εισφορά αλληλεγγύης

Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και όσοι έλαβαν αποζημιώσεις απόλυσης και εφάπαξ, εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου

ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ
Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου, από τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας μέχρι το βράδυ της 14ης Ιουλίου, λόγω έργων, ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας.

Πρώτη και Αυτοδύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΥΔΑΠ

  • Εντυπωσιακή άνοδος των δυνάμεων της
  • Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη και στελέχη της ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ απο την ΔΑΚΕ Ι.Τ 


Με την ολοκλήρωση των εργασιών και αρχαιρεσιών του 33ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ,
η ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη κερδίζοντας μάλιστα για πρώτη φορά και την αυτοδυναμία με ποσοστό 52,38%.

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για το "σπάσιμο" της ΔΕΗ

Απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την έναρξη της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ» έλαβε ομόφωνα η διοίκηση του Σωματείου «Σπάρτακος» της ΔΕΗ, που εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Δυτικής Μακεδονίας.Το Σωματείο κάνει λόγο για τη «μητέρα των μαχών» και καλεί σε «συστράτευση, ουσιαστική συμμετοχή και στήριξη άπαντες τους εργαζόμενους, τους θεσμικούς φορείς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και κάθε έναν πολίτη τούτης της χώρας».

Νίκος Κιουτσούκης: "Οι παραχαράκτες των στατιστικών στοιχείων δεν θα γίνουν και παραχαράκτες της Ιστορίας

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ και Προέδρου ΔΑΚΕ Ι.Τ.  Ν. Κιουτσούκη
Όσο και αν οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου ενεργοποιούν τις κάθε λογής “διασυνδέσεις” τους και επιστρατεύουν τις γνωστές, πλέον, σε όλους αλχημείες για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, οι ευθύνες τους για την υπαγωγή της χώρας μας στις συμπληγάδες των Μνημονίων είναι ξεκάθαρες και τεράστιες…

Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν χρήματα στο Δημόσιο – Πως θα διαμορφώνονται οι μισθοί

- Τρεις κατηγορίες προσόντων θα υπολογίζονται για τις αυξήσειςστους μισθούς
- Ποιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με μειώσεις και ποιοι με “πάγωμα”μισθού
- Τα σενάρια για μισθούς δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο

- Μητσοτάκης: ούτε μείωση μισθού, ούτε διαθεσιμότητα για όσους δεν πάρουν καλό βαθμό στην αξιολόγησηΚαι... ξαφνικά προέκυψαν μειώσεις, εκεί που όλοι διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα μέτρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκής η ασφαλιστική κάλυψη του ΕΛΓΑ για την απώλεια ζωικού κεφαλαίου στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις λόγω επιθέσεων από άγρια ζώα.

Τραγική είναι η κατάσταση για τους κτηνοτρόφους που ασκούν τη παραδοσιακή κτηνοτροφία στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όπου καταγράφονται σοβαρές περιπτώσεις απώλειας ζωικού κεφαλαίου από επιθέσεις άγριων ζώων (λύκων) λόγω της σημαντικής αύξησης του πληθυσμού τους.
Η παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας καθώς επίσης και προϊόντων βιολογικής κτηνοτροφίας (κρέας-γαλακτοκομικά) είναι άμεσα συνυφασμένη με την εκτατικής μορφής κτηνοτροφία (εκτροφές ελεύθερης βόσκησης ) η οποία αποτελεί συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα.

Ο εθισμός στη γλώσσα του μίσους


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν ήταν δυνατόν να μην υπάρξουν συνέπειες.
Η γλώσσα του μίσους, την οποία κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν στον δημόσιο λόγο τους, έφθασε και στις παιδικές ψυχές.
Πρόκειται για αλυσίδα: Οι οικογενειάρχες βλέπουν και ακούνε από το πρωί ως το βράδυ τους καιροσκόπους της πολιτικής να εκστομίζουν τις φοβερότερες ύβρεις και τις μεγαλύτερες προσβολές, ως εάν αυτή η συμπεριφορά να είναι ό,τι πιο φυσικό και συνηθισμένο μπορεί να ακούσει κανείς.

Μυστηριώδες «νησί» στον Τιτάνα όπως εμφανίστηκε, εξαφανίστηκε

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΙΝΤΡΙΓΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥΣ
1
Εκπληξη προκάλεσε στους αστρονόμους ένα μεγάλο μυστηριώδες «αντικείμενο», το οποίο ονόμασαν «μαγικό νησί» και το οποίο εμφανίστηκε από το πουθενά και εξίσου ξαφνικά εξαφανίστηκε, εντοπίστηκε στη δεύτερη μεγαλύτερα θάλασσα υδρογονανθράκων του Τιτάνα, του μεγαλύτερου δορυφόρου του Κρόνου και δεύτερου μεγαλύτερου στο ηλιακό μας σύστημα

Τα πάνω κάτω σε συντάξεις και ασφαλιστικό – Μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας

- Από 1η Ιουλίου μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές
- Ως το τέλος του έτους όλοι οι εργαζόμενοι θα υπάγονται πλέον σε τρία μόνο Ταμεία
- Καταργείται από τον ΟΑΕΔ το οικογενειακό επίδομα
- Κατάργηση των πρόωρων συντάξεων με αύξηση των ορίων ηλικίαςΚαύσωνας έρχεται για το ασφαλιστικό. Τα πρώτα μέτρα έρχονται από βδομάδα με την εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση και μπαίνουν μπροστά από την 1η Ιουλίου.

Τα δέκα πιο φρικιαστικά ατυχήματα στην ιστορία του θεάματος

Εκατομμύρια μικρά παιδιά ανά δεκαετίες, έχουν παρακολουθήσει τις φαντασμαγορικές παραστάσεις ενός τσίρκου.

Ωστόσο τα έντονα φώτα, οι ωραίες στολές, τα άγρια ζώα, τα ακροβατικα που... κόβουν την άνασα και οι κλόουν είναι μόνο η βιτρίνα. Τι γίνεται όταν σβήνουν τα φώτα και πόσο δύσκολη είναι η ζωή ενός καλλιτέχνη που εργάζεται σε τσίρκο;

Πώς έφτασαν στην Ελλάδα και εντοπίστηκαν οι 2 τόνοι ηρωίνης

Ήταν τόσο μελετημένος και καλά σχεδιασμένος ο τρόπος απόκρυψης της συνολικής ποσότητας ηρωίνης των δύο τόνων και 120 γραμμαρίων στο δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», με σημαία Τόγκο, που ο εντοπισμός της δεν ήταν εύκολος, ούτε από τα ειδικά σκυλιά της υπηρεσίας, ανέφερε ανώτερος αξιωματικός της ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι το φορτίο έφυγε από συγκεκριμένο σημείο σε τρεις δόσεις με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικά οχήματα και φορτηγά.