Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ή ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ή ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΜΕΙΣ

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα δεχόμαστε τη μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων 100 χρόνων, βλέποντας τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος να καταρρέουν μία προς μία, με στόχο να γυρίσουμε ξανά σε συνθήκες κάτεργου. Η απειλή της ανεργίας κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας και μας σπρώχνει να κάνουμε συνέχεια πίσω. Θέλουν να λέμε κι «ευχαριστώ» όσοι κι όσες έχουμε ακόμα δουλειά.

Βαρύ το κλίμα στη συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά

Ιδιαίτερα βαρύ ήταν το κλίμα στο ραντεβού του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Αφορμή σύμφωνα με το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ, η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Παπανδρέου λίγο νωρίτερα, κατά την ομιλία του στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ εναντίον της ΝΔ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ αύριο και μεθαύριο λόγω της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων

Αναρτήθηκε σε ηλεκτρονική μορφή το 17ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας «ΑΠΟΨΕΙΣ», με επιλεγμένη ελληνική και διεθνή αρθρογραφία.

Κεντρικό αφιέρωμα του παρόντος τεύχους είναι τα «Σεπτεμβριανά», δηλαδή τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Κωνσταντινούπολη το Σεπτέμβριο του 1955. Το οργανωμένο πογκρόμ εναντίον των Ρωμιών της Πόλης αναλύεται σε κείμενα των Σπ. Βρυώνη, Ν. Σαρρή, Φ. Μπενλίσοϊ, Ε. Χατζηβασιλείου, Χρ. Χρηστίδη και Γ. Καβουνίδη.

Περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΥΔΑΠ, ΥΠΕΧΩΔΕ και ΕΣΗΕΜ-Θ

Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αμπελοκήπων με επικεφαλής τη βουλευτή Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία στην ΕΥΔΑΠ και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η παρέμβαση του Προέδρου Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, αναδεικνύει ότι στην Ελλάδα δεν υπηρετούν μόνο “εθνικά επικίνδυνοι” πολιτικοί αλλά και Δικαστές που τιμούν το δικαιικό σύστημα, τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας.Το μόνο που μπορούμε να πούμε στον κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΤΣΟΥΝΗ είναι “ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ” για το ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ.

Ολοι απο αύριο στούς δρόμους !

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία,Τετάρτη 19-Πέμπτη 20/10

Καλούμε τους.άνεργους εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες τους φοιτητές τους μαθητές και τους αγρότες σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας αύριο Τετάρτη και Πέμπτη 19-20 Οκτωβρίου.

ΔΑΚΕ Ι.Τ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

«Νυν υπέρ πάντων ο αγών»

Συνάδελφοι,

Η εθελόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απόλυτα υποταγμένη στις επιταγές της Τρόικας, κλιμακώνει την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική της ακραίας λιτότητας καταδικάζοντας την κοινωνία σε «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» και την πραγματική οικονομία στην οριστική διάλυση.

«Χιλιάδες άνεργοι και εργαζόμενοι έχουν ανάγκη και την Δικαιοσύνη και την Ισονομία και την Αξιοπρέπεια. Μην τολμήσετε να τους τα στερήσετε».

Συνάντηση με εργαζομένους στον ευρύτερο και στο στενό δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, είχε χθες ο Τομεάρχης Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος. Δέχτηκε επίσης στα γραφεία της Βουλής εκπροσώπους των εργαζομένων στην ενωμένη κλωστουφαντουργία (Λαναρά) καθώς και το Δ.Σ. των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ.

Η Ελλάδα αλλάζει πρωθυπουργό…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Για άλλη μια φορά, κατά τη διάρκεια μιας απεργιακής κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ, που εκ των πραγμάτων συνεπάγεται… παύση ενημέρωσης, ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει να δρομολογήσει πρωτοβουλίες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαίνουσες εξελίξεις.Στο περιθώριο της επικείμενης συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά, το απόγευμα της Τρίτης,

Τα 2/3 του εθνικού δράματος…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ο Πανάγιος Τάφος καταστράφηκε… Ο Τόμας Έντισον «έφυγε» από τη ζωή… Γεννήθηκαν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Μελίνα Μερκούρη… Ο Γεώργιος Παπανδρέου επέστρεψε στην Αθήνα από την εξορία, και εκφώνησε τον Λόγο της Απελευθέρωσης… Ο Οδυσσέας Ελύτης κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας… Η δραχμή υποτιμήθηκε κατά 15%… Όλα τα παραπάνω έχει καταγράψει το ιστορικό ημερολόγιο ως «διακριτές» στις στιγμές στη διαδρομή της ανθρωπότητας και του τόπου, τη σημερινή ημέρα, 18 Οκτωβρίου.

Το “κούρεμα” κατεβαίνει στο 40%

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η αριθμητική της εθνικής ανασφάλειας, που έχει μπολιάσει εσχάτως το dna της χώρας, αφορά φυσικά το ύψος στο οποίο θα φτάσει τελικά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, στην κατεύθυνση του να καταστεί βιώσιμο, και να παγιωθεί η αποτροπή του κινδύνου διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Και από εκεί, στην παγκόσμια οικονομία.

Η Άννα σε ρόλο αρχηγού των “τριών”

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η.. άκρη του ματιού όλων ήταν διακριτικά στραμμένη στην Άννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Ραγκούση. Δηλαδή, τους τρεις υπουργούς που, μια μέρα νωρίτερα, το μεσημέρι της Κυριακής, είχαν δώσει στη δημοσιότητα κοινό άρθρο το οποίο αναρτήθηκε στις προσωπικές ιστοσελίδες τους, επισημοποιώντας τη συγκρότηση της πρώτης πολιτικής «φράξιας» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, από το 1995 και την «ομάδα των τεσσάρων». Με αναφορές στο παρόν, αλλά την προσοχή στο μέλλον.

Πρώτα εκλογές, και μετά συναίνεση

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντώνται κάτω από τις πλέον κρίσιμες περιστάσεις για το μέλλον της χώρας, σε συνθήκες κοινωνικής ανάφλεξης και έντονης αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος. Θα ήταν ευχής έργον οι συναντήσεις αυτές να γινόντουσαν συχνότερα, και πάντως προτού ληφθούν αποφάσεις και παρθούν μέτρα που έρχονται σε κατάφορη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα.

Από τους “Παυσανίες” και την πλατεία Κλαυθμώνος (του 1880) στην… Εφεδρεία (του 2011)

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Να 'μαστε πάλι εδώ!!!
Έτοιμοι να ξαναζήσουμε τους “Παυσανίες” και την πλατεία (ή τον κήπο) του Κλαυθμώνος. Και ενώ μέχρι τώρα οι ιστορίες σαν και την παρακάτω ενδιέφεραν μόνο όσους ασχολούνται με τα “περίεργα” της ιστορίας, τώρα ξαναμπαίνουν βίαια στη ζωή μας, σαν το κλάμα του παιδιού που ξυπνά, έντρομο, από τους εφιάλτες του, για να μας υπενθυμίσουν για άλλη μια φορά ότι τίποτα, δυστυχώς,

Η οικονομική πολιτική έχει εκτροχιαστεί

Γράφει οΓιώργος Αγαπητός
Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν τη φράση «μέτρον άριστον». Αυτό ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει πάντα για όλους τους ανθρώπους σε όλους τους τομείς της ζωής του, ακόμη και στη φύση. Ό,τι ξεπερνά κάποια όρια σημαίνει υπερβολή και συνεπάγεται καταστροφή. Ο άνεμος είναι χρήσιμος, όταν όμως γίνεται τσουνάμι καταστρέφει ό,τι βρει στο διάβα του. Οι νόμοι είναι απαραίτητοι, όταν όμως είναι αντισυνταγματικοί και απάνθρωποι βιάζουν τη δημοκρατία και εξευτελίζουν την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την παραβιίαση των αναθρωπίνων διακαιωμάτων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τις επιπτώσεις και τους στόχους της αυταρχικής πρακτικής να παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οδηγεί τις σχέσεις των δυο λαών σε άλλες εποχές.

Απεργιακό κύμα, επί ποδός τα συνδικάτα

Παραλύουν από σήμερα για ένα τριήμερο ο δημόσιος τομέας και η οικονομική ζωή της χώρας, καθώ κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείο Οικονομικών, που θα κορυφωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη με την 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες, δυσκολίες στις μετακινήσεις.

Εκτέθηκε ξανά ο Βενιζέλος για την αμαρτωλή “Proton Bank”

Παράνομη -λέει- η γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου, επειδή… δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία»!

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, για το θέμα της αμαρτωλής “Proton Bank”. Με τηλεφωνική παρέμβασή του, στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του Ν. Χατζηνικολάου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter», ο κ. Βενιζέλος θέλησε να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο εκ των καλεσμένων της εκπομπής, δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης, για «βουλευτές εκατομμυριούχους» που «έχουν το ακαταδίωκτο», θεωρώντας ότι κάποιες αναφορές του δημοσιογράφου, εμπεριείχαν και προσωπικές αιχμές εναντίον του.

Απεργία στα μέσα ενημέρωσης

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε και πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις ενημέρωσης του κοινού. Οι άνθρωποι των ΜΜΕ βρίσκονται αντιμέτωποι με όλα τα μέτρα που αφορούν τις κοινωνικές ομάδες και φυσιολογικά αντιδρούν.

Σήμερα διακοπές νερού στους Αμπελόκηπους

Σημερα από τις 08:00 μέχρι τις 16:30, θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης δικλείδων στη συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου με Μ. Αλεξάνδρου στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.






Στα ύψη οι πωλήσεις του iPhone 4s


Πουλήθηκαν πάνω από 4 εκατομμύρια συσκευές μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες.
Η Apple ανακοίνωσε πως μέσα σε τρεις ημέρες, πούλησε πάνω από 4 εκατομμύρια μονάδες από το νέο μοντέλο iPhone. Πρόκειται για τις διπλάσιες πωλήσεις, σε σχέση με τις πωλήσεις που είχε κάνει το προηγούμενο μοντέλο, όταν είχε βγει στην αγορά, το περασμένο έτος.

Στην Αλίαρτο Επιτέθηκαν σε φρουρό στρατοπέδου και τον αφόπλισαν!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι επιτέθηκαν σε φρουρό στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αλίαρτο, τον ξυλοκόπησαν και κατάφεραν να τον αφοπλίσουν αρπάζοντας το υπηρεσιακό του τυφέκιο τύπου G3 με τη γεμιστήρα! Ο σμηνίτης έκανε σκοπιά στην κεντρική πύλη της μονάδας καυσίμων Αλιάρτου και στις 2:45 τα ξημερώματα της Δευτέρας δύο κουκουλοφόροι τον πλησίασαν και του επιτέθηκαν.

Κόντρα Ευάγγελου Βενιζέλου και Κώστα Μπαξεβάνη

Σκληρή αντιπαράθεση είχαν ο δημοσιογράφος Κώστας Μπαξεβάνης και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο ALTER με αφορμή αναφορά του δημοσιογράφου σε εκατομμυριούχους βουλευτές μεταξύ των οποίων συμπεριέλαβε και τον κ. Βενιζέλο.