Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Η ιστορία του σιδηρόδρομου στο blog sidirodromikanea.blogspot.com. Προσφορά στους νέους μας και ιδιαίτερα στους μαθητές των σχολείων.

Το νέο blog sidirodromikanea.blogspot.com δημοσιεύει καθημερινά στην ιστοσελίδα του αναδρομή με την ιστορία του σιδηρόδρομου και ειδικότερα του Ελληνικού σιδηροδρόμου από την αρχαιότητα μέχρι της μέρες μας, όπως αυτή καταγράφηκε από τις σελίδες του Περιοδικού «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Είναι μια πρόσφορα στους νέους και ιδιαίτερα στους μαθητές των σχολείων για να γνωρίσουν το τραίνο και την ιστορία του το οποίο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα μεταφοράς. Την περίοδο αυτή πολλά σχολεία έχουν στα προγράμματα τους συμπεριλάβει και τον σιδηρόδρομο, στα πλαίσια των εργασιών τους που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Ε9: Ταλαιπωρία στις εφορίες.

Με την παραλαβή των ειδοποιητηρίων από τους φορολογούμενους για διόρθωση των λαθών στο Ε9 άρχισε και ο Γολγοθάς στις εφορίες. Ήδη από το πρωί άρχισαν να σχηματίζονται ουρές με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών. Η ταλαιπωρία δεν οφείλεται στους υπαλλήλους οι οποίοι πράγματι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εξυπηρέτηση, αλλά στην έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού. Επίσης όπως διαπιστώσαμε δεν υπάρχει σύστημα προτεραιότητα με συνέπεια να υπάρχουν διαξιφισμοί για την σειρά προτεραιότητας. Ένα υποτυπώδες σύστημα αριθμημένης προτεραιότητας έχει η Α΄ΔΟΥ αλλά δεν επαρκεί. Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να εξέταση και αυτήν την παράμετρο της εξυπηρέτησης των πολιτών.