Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ενδοκυβερνητικές τριβές για τα ταξί


Κόντρα για το άνοιγμα του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί ξέσπασε μεταξύ του Γιάννη Ραγκούση και του Δημήτρη Ρέππα, όταν ο νέος υπουργός Μεταφορών εμφανίσθηκε αποφασισμένος να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα που είχε ετοιμάσει ο προκάτοχός του. .

Ποιοί έχουν ποντάρει στη χρεοκοπία μας;



ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευστροφία, γνώση των διεθνών εξελίξεων ή υποψία του παρασκηνίου, για να καταλάβει κανείς ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν ποντάρει περιουσίες στη χρεοκοπία της Ελλάδας..

ΠΑΟΚ Από την Πόλη έρχεται...

Μερικούς μήνες μετά το... αραβικό σίριαλ του Οντέι Αλ Σάμαρι και τα πετροδόλαρα που δεν εισέρευσαν ποτέ στο ταμείο της ΠΑΕ, ο ΠΑΟΚ κινείται σε ρυθμούς Κωνσταντινούπολης..

Οι “Βάρβαροι” του Καβάφη και η… περιέργεια του Κολόμβου

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ένας ελληνομαθής θαυμαστής της Γαλλικής Επανάστασης, ο Τόμας Τζέφερσον ήταν ο βασικός συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, την οποία διάβασε ο ίδιος στις 4 Ιουλίου του 1776..

Στοχοποίησε τους megaλοδημοσιογράφους ως θιασώτες των απολύσεων!

Δακρύβρεχτος ο Παυλόπουλος, τους έκανε το χουνέρι της ζωής τους. Πήρε το μέρος των εργαζομένων διαφωνώντας με τις απολύσεις και τους ανάγκασε να το παίξουν Τρόικα! “Έχετε βάλει αυτοσκοπό να απολυθεί κόσμος λες και έτσι θα μειωθεί το έλλειμμα!”.

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ επιβεβαιώνει τη Μπενάκη: Την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας

«Χαρακτηριστικά ο κύριος Γιούνκερ αναφέρει ότι : “η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας”, ενώ στη συνέχεια ουσιαστικά μας ... ανακοινώνει την έλευση “ξένων ειδικών για να προσφέρουν τεχνογνωσία στην υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων”.

Καταφθάνουν οι «Χωροφύλακες» των Βρυξελλών

Σε πλήρη εφαρμογή και υπό τη δαμόκλειο σπάθη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τίθενται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αλλά και ο Εφαρμοστικός Νόμος, με την τρόικα να ανακοινώνει ελέγχους ανά τρίμηνο, με την αποστολή εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα περνούν στο εξής από «κόσκινο» την ελληνική οικονομία..

Επανεμφανίστηκε ο ιός του Δ. Νείλου

Σε περιστέρια εντοπίστηκε ο ιός του δυτικού Νείλου για πρώτη φορά φέτος στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Του Νίκου Ηλιάδη

Θέμα ολίγων εβδομάδων ή ακόμη και ημερών θεωρείται ο εντοπισμός του πρώτου κρούσματος προσβολής από τον ιό και σε άνθρωπο. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Θ», ο ιός έχει ήδη εντοπιστεί προ ολίγων ημερών σε περιοχές της Πέλλας και Ημαθίας..

Πυρά Θεοδωράκη κατά Πεταλωτή

«Επειδή ζούμε εκρηκτικές στιγμές, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας. Ο κ. Πεταλωτής, αστόχαστα; και ανιστόρητα, με χαρακτήρισε έμμεσα φασίστα. Αυτή είναι πολύ βαριά κουβέντα, που επειδή ακριβώς βιάζει την ιστορική πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να γυρίσει κάποτε μπούμεραγκ ενάντια σ’ αυτόν που την εκστομίζει και την παράταξή του..

Δώστε μας πίσω “εκείνη” την Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Δεν είναι να αναρωτιέσαι… Πότε πρόλαβαν και πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια από εκείνο το «μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι του 2004»; Τότε που τα παιδιά του Ρεχάγκελ στην Πορτογαλία… έβγαζαν ψεύτρα την ιστορία του ποδοσφαίρου, και πετύχαιναν τη μεγαλύτερη ανατροπή σε συλλογικό άθλημα «ευρείας» κατανάλωσης και απήχησης. Για να ακολουθήσουν, μετά από περίπου δυο μήνες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, που έστρεψαν και εκείνοι με τη σειρά τους προβολείς του ενδιαφέροντος της οικουμένης, στη δική μας… νησίδα γης.
Η σημερινή επέτειος της κατάκτησης του Euro, ανατροφοδοτεί την εθνική μελαγχολία στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα. Το μήκος της διαδρομής προς την κατρακύλα άλλωστε, είναι τόσο σύνθετο και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που δυσκολεύεσαι να μην παραδοθείς στο συναίσθημα.
Απ’ την άλλη όμως, ίσως θα έπρεπε να δώσουμε στην Ελλάδα ακόμη μια ευκαιρία. Να επιστρέψουμε νοερά σε εκείνο το καλοκαίρι. Να δούμε τι κάναμε λάθος. Να καταλάβουμε που χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία. Να ξαναπιάσουμε το νήμα με την εθνική αισιοδοξία.
Θα πρέπει βέβαια, να βρούμε τον επόμενο μεγάλο, αλλά αυταπόδεικτα ρεαλιστικό εθνικό στόχο: Να μετατρέψουμε την «αγανάκτηση» σε «λύση». Να σταματήσουμε να αφηγούμαστε μοιρολατρικά το… πως καταντήσαμε έτσι, να δούμε τι πρέπει να γίνει για να σταθούμε στα πόδια μας, και να το κάνουμε.
Γιατί, προφανώς πέσαμε. Σημασία όμως δεν έχει η πτώση, αλλά η πρόσκρουση. Και είναι στο χέρι μας, να μην καθηλωθούμε στην εθνική στασιμότητα. Υπάρχουν άλλωστε φορές που βήματα προς τα πίσω, ακόμη κι όταν είναι πολλά, χρησιμεύουν για να πάρεις μεγαλύτερη φόρα. Για το άλμα προς το μέλλον που φεύγει…



Έμεινε παράλυτος αφού έφαγε δύο μπριζόλες!

Μια είδηση που σοκάρει.
Ένας 46χρονος πατέρας δύο παιδιών κόντεψε να πεθάνει αφού είχε φάει μπριζόλα.
Περιγράφει ο ίδιος τα όσα έζησε:  Πρόκειται για τον 46χρονο Ντάρεν Ασχαλ, από το Chorley του Lancashire. Έμεινε για 5 μήνες στο νοσοκομείο σχεδόν σε κώμα. Πλέον δεν μπορεί να περπατήσει ενώ έχει δυσκολίες ακόμη και στην επικοινωνία του με τους άλλους..

Δεν θα αργήσουμε να ανατρέψουμε αυτό το καθεστώς

Προειδοποιούμε κάθε επίδοξο επενδυτή να μην σκεφτεί καν να πλησιάσει σε δημοπρασία η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ή γης μας και πολύ περισσότερο να μην την αγοράσει.Όλο το ψήφισμα της Λαικής Συνέλευσης Συντάγματος..
Νίκος Χουντής: • «Υπάρχει αδυναμία των γερμανικών αρχών να ελέγξουν αποτελεσματικά την ποιότητα των τροφίμων που παράγουν και διακινούν». • «Να ελεγχθούν όλα τα προϊόντα τροφίμων γερμανικής προέλευσης». • «‘Φθηνή’ τροφή για τους πληβείους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας»..
Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά κατά του προέδρου του Α.Τσίπρα εξαπέλυσε από την Θεσσαλονίκη ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης..

Θα αξιοποιηθεί και η “Ανταλλάξιμη Περιουσία” για αποκατάσταση προσφύγων από το 1922 που προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση της Λωζάννης, στους στόχους της εξεύρεσης 50 δις ευρώ από κυβέρνηση και τρόικα;

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Προς τους κ.κ. Υπουργούς• Οικονομικών• Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Το σχέδιο εκποίησης ή «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας με σκοπό την εξεύρεση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια το ζήτημα της «Ανταλλάξιμης Περιουσίας», δηλαδή της ακίνητης περιουσίας των μουσουλμάνων που προσέφυγαν στην Τουρκία στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληθυσμών ως απόρροια της Συνθήκης της Λωζάννης...

Μια, εκ του πονηρού, παραφιλολογία…


 ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ
Μερίδα του τύπου αναρωτιέται, γιατί οι δύο Αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, συνέπεσε να κάνουν δημόσιες δηλώσεις την ίδια ημέρα, Κυριακή 3 Ιουλίου, για να στηρίξουν, όπως γράφουν, τον Αντώνη Σαμαρά..

Ενώ οι ΗΠΑ μέσω Wikileaks κάνουν λόγο για ανικανότητα της Ρουμανίας να αντιμετωπίσει πιθανό πυρηνικό ατύχημα, η Κομισιόν αδιαφορεί και εγκρίνει νέες επενδύσεις σε πυρηνικούς σταθμούς στη Ρουμανία

 Απάντηση της Κομισιόν στον Ν. Χουντή
Ενώ η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη… τρέμει στην είδηση που δόθηκε μέσω Wikileaks πως οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι «η ρουμανική κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις της, δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει επιτυχώς πιθανό ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Τσερναβόντα» η Κομισιόν αντί..

Γιατί… θέλουν να μας σώσουν Γαλλία και Γερμανία



ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Γαλλία και η Γερμανία είναι οι δυο χώρες που κατά κύριο λόγο πρωταγωνιστούν στις ζυμώσεις και τις πρωτοβουλίες για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ελληνικής οικονομίας, έτσι ώστε να μετριαστεί ο κίνδυνος μιας χρεοκοπίας της Αθήνας, που θα είχε αναπόφευκτα αρνητικές συνέπειες στο σύνολο της ευρωζώνης..

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ κρίνει τις κάλπες

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο πολιτικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου στοχεύει αυτονόητα στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες, ενδεχομένως στις αρχές του φθινοπώρου, υπό την προϋπόθεση ότι η Κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να αποφορτίσει το σε βάρος της αρνητικό κλίμα στην κοινωνία..

Στο «κόκκινο» η Olympic Air

Στο κόκκινο βρίσκεται η OlympicAir 20 μήνες μετά την εξαγορά της από τον όμιλο MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου καθώς στο τέλος του 2010 είχε αρνητικά ίδια κεφάλαια και θα πρέπει να προχωρήσει αναγκαστικά σε αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί..