Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΕΡΙΝΗ Μετά τις πατάτες, και βερίκοκα χωρίς μεσάζοντες...

Μικρό είναι το ενδιαφέρον των πολιτών της Κατερίνης για την προμήθεια ντόπιων βερίκοκων σε χαμηλή τιμή, χωρίς μεσάζοντες, σε αντίθεση με τις παραγγελίες που δίνονταν για φθηνές πατάτες.
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗΣ

Κλείνει η ανάκριση για το τοκογλυφικό κύκλωμα

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της ανακριτικής έρευνας που αφορά τη δράση του κυκλώματος τοκογλύφων και εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη άρχισε χθες. Από το γραφείο του ανακριτή πέρασαν οι πρώτοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για επιμέρους κατηγορίες που ανέκυψαν από τη διαδικασία των καταθέσεων.
Του Κώστα Καντούρη

ΕΚΑΒ ΧΑΡΙΛΑΟΥ Φοβούνται έξωση οι εργαζόμενοι

Με το φόβο ότι θα βρεθούν χωρίς στέγη ζουν οι εργαζόμενοι του σταθμού του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, που βρίσκεται στην περιοχή της Χαριλάου. Το κτίριο όπου στεγάζεται επί 26 ολόκληρα χρόνια η μεγαλύτερη βάση ασθενοφόρων της Θεσσαλονίκης (συμβολή των οδών Πλαταιών 26 και Νάτσινα) είναι ιδιοκτησίας του ΙΚΑ, στο οποίο το ΕΚΑΒ καταβάλλει συμβολικό αντίτιμο.
Της Νικολέττας Μπούκα

Σύλληψη δύο ατόμων για εμπλοκή στην πενταπλή δολοφονία στην Κύπρο

Δύο Έλληνες ηλικίας 41 και 29 ετών με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την κυπριακή αστυνομία συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική.
Το ένταλμα σύλληψης αφορούσε τη δολοφονία 3 Κυπρίων και δύο Ρουμάνων στις 23 Ιουνίου στην Αγία Νάπα.

Τσίπρας: "Να μην έρθει η τρόικα στην Αθήνα εάν δεν ισχύσει για την Ελλάδα η απόφαση της Συνόδου"

Πέρα από τη σφοδρή επίθεση λήφθηκαν αποφάσεις για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ και το μεγάλο συνέδριο του κόμματος την άνοιξη του 2013.
Την πρώτη μετεκλογική, αλλά σφοδρή επίθεση κατά της τρικομματικής κυβέρνησης για τη στάση της στη Σύνοδο Κορυφής, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το απόγευμα στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να ισχύσουν και για την Ελλάδα οι αποφάσεις για την Ιταλία και την Ισπανία, διαφορετικά να μην έρθει η Τρόικα στην Αθήνα.

Ρήμαζαν τα φωτοβολταϊκά της Δράμας

Ούτε… βίδα δεν είχαν αφήσει σε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα που βρήκαν αφύλακτο σε αγροτική περιοχή της Δράμας οι δυο Έλληνες «κυνηγοί» χαλκού, μετάλλων και… όχι μόνο! Το διέλυσαν κυριολεκτικά και άρπαξαν ακόμη και την… πόρτα του!

Η γυναίκα που γέννησε 10 παιδιά και κανένα δεν είναι δικό της

Σε ηλικία 47 ετών η πιο «γνωστή» παρένθετη μητέρα στη Βρετανία, Jill Hawkins ανακοίνωσε πως δε θα γεννήσει άλλο παιδί. Ο λόγος είναι καθαρά υγείας αφού την τελευταία φορά που γέννησε, δίδυμα είχε σοβαρές επιπλοκές και παραλίγο να πεθάνει.

Ουφ, σωθήκαμε!

Του Προκόπη Κωφού

 Όταν κάποιοι ζουν στον κόσμο τους μέσα στον οποίο η κρίση οφείλεται στη διαφθορά και τις σπατάλες, στην ανικανότητα, την ανεπάρκεια και τα λάθη των πολιτικών και των κομμάτων, στο χρέος ή στο ότι ζούσαμε από τα δανεικά ή πως για την κρίση φταίει το μνημόνιο ή κάποιο ανόητο σχέδιο, ή πως έφταιξε το μεγάλο κράτος είναι φυσικό να αισθάνονται ανακούφιση και να ελπίζουν πως σωθήκαμε.

«Εφυγε» ο Θύμιος Καρακατσάνης

ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ
Εφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 72 ετών ο μεγάλος Ελληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, Θύμιος Καρακατσάνης, έπειτα από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο.
Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 11.30 το πρωι απο το νεκροταφείο Παιανίας.

Νίκησαν τον διαβήτη 1 με βλαστοκύτταρα

Τον δρόμο για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1 ανοίγουν επιστήμονες σε ΗΠΑ και Καναδά, οι οποίοι κατάφεραν να αντιστρέψουν τα συμπτώματα της ασθένειας σε ποντίκια με τη χρήση βλαστοκυττάρων!

Το τέλος της γερμανικής ηγεμονίας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η πολιτική είναι κυρίως… επικοινωνία. Αν δεν καταφέρεις να επικοινωνήσεις με αποτελεσματικότητα τις θέσεις σου, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις σου, το πιθανότερο είναι… κανείς να μην γνωρίζει την ύπαρξή τους. Επομένως, είναι σαν να μην έγιναν ποτέ.

Ο Τσιμάρας Γενικός Διευθυντής της ΝΔ

REPORTER
Ο Κώστας Τσιμάρας θα είναι τελικά ο νέος Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, διαδεχόμενος τον Θανάση Σκορδά, ο οποίος υπουργοποιήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τη νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Κάτι… ξέρει ο Πάγκαλος

Αν δεν ήταν τόσο… θυελλώδης. Αυτή είναι μια συνηθισμένη διαπίστωση για τον Θεόδωρο Πάγκαλο, από εκείνους που παραδέχονται το ατόφιο και σπάνιο πολιτικό ταλέντο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν ωστόσο να εξηγήσουν γιατί δεν κατάφερε ποτέ, να φτάσει στην κορυφή. Δηλαδή, να ηγηθεί ο ίδιος, αντί να είναι ο αυτονόητος “αμέσως μετά”.

Και κάπως έτσι, ξεκίνησαν όλα…

Ήταν μια στιγμή που θα μπορούσε να αλλάξει την Ιστορία. Όπως και τόσες άλλες. Μόνο που δεν την άλλαξε. Στις 3ο Ιουνίου του 1934, ο Αδόλφος Χίτλερ δέχεται τη μεγαλύτερη και πιο πολιτική αμφισβήτησή του ως ηγέτης του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας, με τους “αντάρτες” να φαντάζουν μια ανάσα από το να καταφέρουν να τον ανατρέψουν.

Κάτι πρέπει να γίνει για την εγκληματικό

Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι δυνατόν να απαιτείς δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας από μια κυβέρνηση ολίγων μόλις ημερών. Θεωρούμε επίσης απολύτως εύλογο στην ατζέντα των προτεραιοτήτων να έχει την πρώτη θέση η οικονομία και η αναθεώρηση κάποιων όρων του Μνημονίου.

Τι θα συζητήσουν Τόμσεν-Στουρνάρας

Η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Γιάννη Στουρνάρα με τον Πολ Τόμσεν δεν ήταν, αμιγώς τουλάχιστον, διαδικαστική. Ο νέος υπουργός Οικονομικών και ο Δανός επικεφαλής της τρόικας, συζήτησαν τις λεπτομέρειες της επιστροφής του κλιμακίου των ελεγκτών στην Αθήνα, την επόμενη εβδομάδα, και τις συναντήσεις που θα έχουν με την πολιτική ηγεσία.

3 λάθος και 3 σωστοί τρόποι να ψάξετε για δουλειά

Οι πιο λανθασμένοι τρόποι για να ψάξει κάποιος να βρει δουλειά είναι και οι πιο διαδεδομένοι. Τι εννοούμε; Επειδή το πιο απλό πράγμα είναι να μπεις σ’ ένα site online αγγελιών, να δεις πού υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας και να στείλεις με ένα e-mail το βιογραφικό σου, αυτήν την διαδικασία την ακολουθούμε όλοι.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ, 4-11  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
Μετά την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βορείου Αιγαίου και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας το 2011 στο νησί της Σκοπέλου, ο Ν.Ο.Α.Θ. περιμένει και φέτος τους λάτρεις της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας στο όμορφο και φιλόξενο νησί από τις 4 - 11 Αυγούστου για μια εβδομάδα αθλητισμού, διασκέδασης και διακοπών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗ

 Την Τετάρτη 28 Ιούνη πραγματοποιήθηκε 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού που κήρυξε η Ομοσπονδία. Μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με αιχμή την κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και την υπεράσπιση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων, πραγματοποίησαν αποκλεισμό, στα ζαχαροπλαστεία Χατζής, στο κατάστημα της Βενιζέλου.

Η "Χρυση Αυγη" για την θέση Αντιπροέδρου της Βουλής

Σε δελτίο τύπου η "Χρυσή Αυγή" αναφέρει:
"Σε ένα          κοινοβούλιο γεμάτο αστράτευτους , ήταν απολύτως λογικό να          γίνουν σημεία και τέρατα ώστε να κλαπεί η θέση του          αντιπροέδρου, όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή, αλλά και από έναν          Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού. Έναν Αξιωματικό που          υπηρέτησε ευδοκίμως στις Ειδικές Δυνάμεις, έναν Καταδρομέα και          Αλεξιπτωτιστή, που δεν έκανε καριέρα σε προθαλάμους κομματικών          γραφείων, αλλά εκεί που χτυπά η καρδιά της Πατρίδας μας, στα          ελληνικά βουνά και τις βραχονησίδες.

Αγώνες πάλης στον Σοχό Θεσσαλονίκης

Το παραδοσιακό αθλητικό έθιμο της πάλης αναβιώνει κάθε χρόνο στα πλαίσια των πανηγυρικών εκδηλώσεων των Αγίων Αποστόλων στον Σοχό Θεσσαλονίκης.
Με την συνοδεία ζουρνάδων και νταουλιών, οι παλαιστές θα δώσουν τον αγώνα τους,για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Δείτε τα βίντεο

Με τίτλο «Καμίαν κ΄ Ανασπάλλω» άρχισαν σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις στο πρώην στρατόπεδο «Μεγάλου Αλεξάνδρου» του δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης που διοργανώνει  ο Σύλλογος Ποντίων Αμπελοκήπων. Ο Σύλλογος που ιδρύθηκε το 2005 έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο στον τομέα της παράδοσης τόσο με τα χορευτικά του και χορωδιακά του συγκροτήματα όσο και με το θεατρικό του τμήμα.