Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Ανακοινώσεις, νέες φωτογραφίες και νέα ευρήματα;


Λίγες μόλιες ώρες μας χωρίζουν από τις νέες -επίσημες- ανακοινώσεις από την πλευρά του Υπουργείου για την πορεία της ανασκαφικής εργασίας στην Αμφίπολη, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ελπίζουν να έχουμε φτάσει ακόμη πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου της Αμφίπολης.

Δήλωση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου

Σχετικά με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιωαννιτών με αφορμή την έναρξη του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε :

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


«Το Μετρό Θεσσαλονίκης κινδυνεύει πραγματικά να τιναχτεί στον αέρα. Κινδυνεύει από τις κατά συνθήκη αλήθειες που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα. Από την ασυνεννοησία και την κακή συνεργασία. Και όταν λέμε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης κινδυνεύει, εννοούμε ξεκάθαρα ότι το έργο θα πάει πολλά χρόνια πίσω και η ταλαιπωρία μιας ολόκληρης πόλης θα παραταθεί επ’ αόριστο».

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Β΄ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τη Β΄Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη θα εγκαινιάσουν αύριο Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, στις 13.30, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας .

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΓΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Μια ακόμη καλή είδηση που (σχεδόν) μας ξέφυγε

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μέσα στον ορυμαγδό των τελευταίων ημερών, τις συζητήσεις περί τρόικας και τη διόγκωση «λαθών» που υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν αντιμετωπιστεί ως συνήθεις νομοτεχνικές βελτιώσεις, μας διαφεύγουν μερικές πολύ σημαντικές ειδήσεις.

Βάζουν στοπ στις πρόωρες συντάξεις

Βάζουν στοπ στις πρόωρες συντάξεις
Αύξηση των ετών ασφάλισης για κατώτατη σύνταξη στα 20, αντί 15 έτη, εφαρμογή αναλογικών συντελεστών στον υπολογισμό των συντάξεων και για τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα, μείωση των συνδικαλιστικών αδειών, επαναφορά του "λοκ άουτ" με δικαστικές αποφάσεις εντός 5 ημερών...

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Απίστευτο θράσος: Εργοδότης ζήτησε από έγκυο να κάνει έκτρωση για να μην απολυθεί

Σοκ προκαλεί η καταγγελία που έκανε μια έγκυος εργαζόμενη στην Κρήτη ότι δέχτηκε απειλές από τον εργοδότη της για να ρίξει το παιδί της αν θέλει να συνεχίσει να έχει τη δουλειά της!

ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ- ΤΕΜΑΧΙΣΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ

Νεκρός εντοπίστηκε 80χρονος που είχε να δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δέκα ημέρες στο Χαρωπό του νομού Σερρών.
Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων του χωριού ο 80χρονος ζούσε μόνος του σε μονοκατοικία.

Η Ημέρα του παιδιού: Παγκόσμια Ημέρα γεμάτη... δικαιώματα

Η 20η Νοεμβρίου είναι συνυφασμένη με τη παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς είναι η μέρα διακήρυξης και υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού.