Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Θωρακίζεται η Θεσσαλονίκη απέναντι στις πλημμύρες

Αυτοψίες και επιχειρήσεις καθαρισμού στα ρέματα που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του αρχίζει μέσα στις επόμενες ημέρες ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για τη θωράκιση της πόλης απέναντι στον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Μαύρη τρύπα 3,5 εκατ. στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης του Λαγκαδά

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Ποινικές ευθύνες σε βάρος της πρώην διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά (ΔΕΥΑΛ) αναζητά ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, ύστερα από αναφορά που έκανε το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης για «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 3,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της.

ΒΟΤΚΕΣ-ΜΠΟΜΠΕΣ Δύο παράνομα εργαστήρια στο νομό Θεσσαλονίκης


Βότκες-μπόμπες, που παρασκευάζονται σε παράνομα εργαστήρια εμφιάλωσης στη Θεσσαλονίκη, έχουν γεμίσει την αγορά της πόλης και όλης της Βόρειας Ελλάδας.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 7Η ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ¨BUILDING GREEN EXPO 2014¨

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Ημερίδα – Workshop με θέμα: «Ενεργειακή Αξιοποίηση Κλάσματος Μη Ανακυκλώσιμων Αστικών Απορριμμάτων σε μία Βιώσιμη Αγορά Παραγωγής Ενέργειας από Απορρίμματα» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως εταίρος του έργου ENERGY WASTE, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+ (LIFE09 ENV/GR/000307). 

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα για τους Απόρους


Σε ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε  στην Πάτρα, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Θέμα της ημερίδας ήταν  η «Οργάνωση και ο συντονισμός της Διαβούλευσης για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους ως το 2020, του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους».

Ο γίγαντας της άρσης βαρών Δημήτρης Τόφαλος

Ο ολυμπιονίκης υπεραθλητής του Μεσοπολέμου με τα 251 μετάλλια!
Ο θηριώδης αθλητής που δάνεισε το όνομά του στην καθομιλουμένη ως συνώνυμο του ιδιαιτέρως εύσωμου, σχεδόν γιγαντόσωμου, ανθρώπου λίγες συστάσεις χρειάζεται. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Εξειδικευμένη εκδήλωση για την προσέλκυση μαθητικού και πολιτιστικού τουρισμού πραγματοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Μιλάνο, με θέμα «Στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Φωτοβολταϊκά: συνδέθηκε το μεγαλύτερο πάρκο της Αφρικής – Εντυπωσιακές εικόνες

Το φωτοβολταϊκό πάρκο Jasper, κοντά στο Κίμπερλυ της Νοτίου Αφρικής είναι πλέον το μεγαλύτερο συνδεδεμένο έργο ηλιακής ενέργειας στη “Μαύρη Ήπειρο”. Η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 96 Μεγαβάτολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο.

Τουρκικό ραντάρ προς ελικόπτερο Δένδια: «Πετάτε σε τουρκικό FIR. Παρακαλώ απομακρυνθείτε»

«Πετάτε σε τουρκικό FIR. Παρακαλώ απομακρυνθείτε». Αυτά τα λόγια ακούστηκαν από τουρκικό ραντάρ, πιθανώς της Ντάτσα, στο ελικόπτερο Χιούι, που μετέφερε τον υπουργό Αμυνας Νίκο Δένδια από τη Στρογγύλη προς τη Ρω.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Με αφορμή τη 1η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Πώς κέρδισε το στοίχημα η Πορτογαλία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν εξαιρέσουμε τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού Σόκρατες, γεγονός που πραγματικά έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα, η Πορτογαλία κατάφερε να βγει από το δικό της μνημόνιο χωρίς μεγάλους κραδασμούς και χωρίς πολιτική αναταραχή, παρά τα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής των τελευταίων χρόνων.

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν βιβλιάριο ασθενείας δίνει σε ανασφάλιστους και άνεργους η νομοθεσία
Το βιβλιάριο αφορά όσους είναι ανασφάλιστοι λόγω ανεργίας, χρεών, διακοπής επαγγέλματος, αλλά και όσους δεν έχουν ανοίξει ποτέ στο παρελθόν καρτέλα ενσήμων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΠΑΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Συνάντηση με το διευθυντή εμπορικών δραστηριοτήτων, εξωτερικών σχέσεων και ρυθμιστικών υποθέσεων της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Μπακούρα είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του, στην έδρα της Π.Κ.Μ.

Έξι αλλαγές – φωτιά στις συντάξεις με μειώσεις ποσών και αύξηση ορίων

Μειώσεις ως και 30% στις συντάξεις “παίζουν” με βάση τα όσα ζητάει η τρόικα, παράλληλα οι τροικανοί επιχειρούν να αυξήσουν όλα τα όρια ηλικίας άμεσα ώστε να μην βγαίνει κανείς σε σύνταξη πριν τα 62.