Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αποζημίωση για την άδεια που χάνουν δικαιούνται οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι

Με αφορμή υπόθεση ενός Γερμανού συνταξιούχου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, απεφάνθη σήμερα ότι «κατά τη συνταξιοδότησή του, ένας δημόσιος υπάλληλος δικαιούται χρηματική αποζημίωση σε περίπτωση κατά την οποία δεν έκανε χρήση, λόγω ασθενείας, του συνόλου ή μέρους της ετήσιας αδείας μετ' αποδοχών ελάχιστης διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων που δικαιούταν».

Κεντρική ομιλία Κ.Γκιουλέκα στην Θεσσαλονίκη. Δείτε το βίντεο

Μ. Στεργίου: Οι Θεσσαλονικείς απέδειξαν ότι την Κυριακή θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση

Με αφορμή τη σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Μάκης Στεργίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Σήμερα οι Θεσσαλονικείς απέδειξαν ότι την Κυριακή η Ελλάδα θα αποκτήσει την αυτοδύναμη κυβέρνηση που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Έχουμε χορτάσει από αυτόκλητους σωτήρες που προσπαθούν να παραπλανήσουν το λαό και να καταστρέψουν την Ελλάδα με τις επικίνδυνες θέσεις τους.

Κ.Γκιουλέκας - Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Δείτε το βίντεο






















Το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα εμφυλίου

Καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τις εκλογές της Κυριακής 6 Μαϊου, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο ΠΑΣΟΚ. Αν επιβεβαιωθούν οι τάσεις που έδειχναν οι δημοσκοπήσεις πριν από την απαγόρευση δημοσίευσής τους, το Κίνημα απειλείται με βαριά ήττα.

Ο Βενιζέλος θα γίνει… Σαμαράς;

Το απόγευμα της Κυριακής, αφού έχουν κλείσει οι κάλπες, αρχίζουν να «τρέχουν» στο διαδίκτυο τα πρώτα exit polls και στα τηλεοπτικά πάνελς ξεκινούν οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα. Το αποτέλεσμα αποτυπώνει το σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ και την ενισχυμένη κοινοβουλευτική παρουσία της Αριστεράς και του ΚΚΕ. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός. Θα μπορέσει όμως να σχηματίσει κυβέρνηση, ή καλύτερα θα τον αφήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλες “ατάκες”

Η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, θα χρησιμοποιηθεί πιθανότατα από τον ιστορικό παρατηρητή του μέλλοντος ως case study. Για το πώς έφτασε η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Για το πώς το ΠΑΣΟΚ… αυτοεξαφανίστηκε. Για το πώς βρήκαν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν, δυνάμεις ακραίες και αντιδραστικές. Για το πώς η πολιτική ηττήθηκε από την ατάκα…

Οι Βρυξέλλες… έμαθαν το αποτέλεσμα των εκλογών

Για τις παρεμβάσεις από το εξωτερικό, τις συστάσεις-παραινέσεις-προτροπές και… διαταγές προς το εκλογικό σώμα, αναφορικά με το πώς θα πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες στην κάλπη της 6ης Μαϊου, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Χωρίς ποτέ, από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, που θεσμικά εκπροσωπεί την Ελλάδα, να υπάρξει μια ουσιαστική απάντηση.

Κερδισμένος ο ΠΑΟΚ

Ο δικέφαλος του βορρά είναι ο μεγάλος κερδισμένος της 1ης αγωνιστικής των play-off. Σε συνάρτηση με την ισοπαλία στο Ο.Α.Κ.Α. ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο ξεκίνημα και μπαίνει γερά στην διεκδίκηση της 1ης θέσης.

"Σταύρος Καλαφάτης : Ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε τη δυναμική του αυριανού πρωθυπουργού".

  Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, ο Υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης τόνισε τα εξής :
  "Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε και έδειξε τη δυναμική του αυριανού πρωθυπουργού.

«Πρώτα θα με ψηφίσετε και μετά θα σας σώσω»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά, ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί τελευταίως να μας πείσει πως η μεν αυτοδυναμία που επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία είναι ανέφικτος στόχος, η δε πρωτιά του ΠΑΣΟΚ είναι… εφικτός!
Θεωρεί δηλαδή πιθανό να… κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές – διότι αυτό σημαίνει μια τέτοια «πρωτιά» - αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η Ελλάδα κατοικείται από παράφρονες και μαζοχιστές αυτόχειρες, οι οποίοι θα σπεύσουν να επιβραβεύσουν τον βίο και την πολιτεία του ιδίου, του προκατόχου του και όλων όσων κυβέρνησαν (λέμε τώρα) τη χώρα τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Επίδειξη δύναμης από το ΚΚΕ

Η χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίο του Άρεως, με την Αλέκα Παπαρήγα σε ρόλο κεντρικής ομιλήτριας, ήταν ουσιαστικά μια επίδειξη δύναμης από την πλευρά του Περισσού.
Σε μια εποχή κατά την οποία τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, δεν μπορούν να μιμηθούν τις ογκώδεις συγκεντρώσεις του παρελθόντος, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε πλήρη αποδρομή, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που… το παλεύει, ο κομματικός μηχανισμός του ΚΚΕ εμφανίζεται «μπετοναρισμένος».

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε την Ελλάδα μπροστά

Και να λοιπόν που πλησιάζει η ώρα να βγάλουμε την Ελλάδα μπροστά. Διότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση αν σε κάτι μπορεί να αποβεί χρήσιμη και άρα ουσιαστική, δεν είναι πως θα φύγει το ένα κόμμα από την εξουσία για να έρθει ένα άλλο, ή πως κάποια νέα κόμματα θα βρουν στασίδι να κάτσουν στη βουλή. Η χρησιμότητα αυτών των εκλογών, είναι η ευκαιρία που έχουμε να επαναλανσάρουμε το όνομα της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα. Αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι το διακύβευμα των εκλογών.

Μεμονωμένες καταιγίδες σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα

Όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και σε ορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Θανάσιμος τραυματισμός στρατιώτη

ΑΥΤΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΤΟΥ
Θανάσιμα τραυματίστηκε στις 10 το βράδυ της Τετάρτης ο στρατιώτης του Πυροβολικού Η.Μ., ο οποίος υπηρετούσε στην 180 Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΧΩΚ, στο Αιγάλεω.
Ο άτυχος στρατιώτης αυτοτραυματίστηκε με το ατομικό του τυφέκιο, ενώ εκτελούσε καθήκοντα του σκοπού σε διπλή σκοπιά του Στρατοπέδου.

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ

Με τη φράση «η χώρα δεν είναι χώρος και ο Λαός δεν είναι πληθυσμός» ο Αντώνης Σαμαράς περιέγραψε το σχέδιο της ΝΔ για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Μιλώντας σε μία μεγαλοπρεπή συγκέντρωση, στην πλατεία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παρουσία 10.000 και πλέον Νεοδημοκρατών.
Ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε: «Δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε. Θέλουμε καθαρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη. «Σας υπόσχομαι ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα ξανασταθεί στα πόδια της μέσα από το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα η Ευρώπη αλλάζει. Και η…

Ν.Δ. Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Ήμασταν όλοι εκεί!
Και φτιάξαμε, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια, μία ανεπανάληπτη συγκέντρωση. Γεμίσαμε έναν τεράστιο χώρο, κάναμε την πιο πετυχημένη (έως τώρα) ανοιχτή συγκέντρωση αυτής της προεκλογικής εκστρατείας για να στείλουμε από εδώ το βασικό μήνυμα: ο υπέροχος κόσμος της ΝΔ, η πλατιά βάση της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης βρίσκεται και πάλι στην προμετωπίδα και δίνει τον αγώνα για την αυτοδυναμία του κόμματος και την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στη θέση του πρωθυπουργού!
Το δυνατότερο μήνυμα, είχαμε και πάλι το προνόμιο να το στείλουμε εμείς οι Θεσσαλονικείς!

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»