Αρνητικά αντέδρασε σύσσωμη η αντιπολίτευση στη σημερινή έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ και την απόφαση για σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε λόγο για αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται εναντίον του εθνικού συμφέροντος, τονίζοντας ότι: "την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας".
Το ΚΚΕ κάλεσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και την κυβέρνηση να δώσουν ξεκάθαρες εξηγήσεις στο λαό, για ποιο λόγο σ’ αυτές τις συνθήκες αντικατέστησαν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.
"Πολιτικά άκομψο και ηθικά ανεπίτρεπτο", ήταν το σχόλιο του ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας ότι "λίγες ώρες πριν από την πτώση της κυβέρνησης τεμαχίζεται το σύνολο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων" και "άξιοι ανώτατοι αξιωματικοί αποκεφαλίστηκαν με μια πρακτική που και στο παρελθόν είχε καταφύγει το ΠΑΣΟΚ".
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Θοδωρή Δρίτσα, χαρακτήρισε απαράδεκτο να αποφασίσει ο υπουργός Άμυνας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως η αλλαγή ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται υπό κατάρρευση και προτού ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και συγκεκριμένα πριν από την απόφαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός.
Η Δημοκρατική Αριστερά, υπογράμμισε ότι: "οι σχεδιαζόμενες σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας της κοινής γνώμης» και σημείωσε ότι « οι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην προβλεπόμενη ώρα τους και όχι τώρα, με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα."
"Πράξη πολιτικά ανήθικη και παλαιοκομματικής αντίληψης, που επιβεβαιώνει την οριστική ρήξη της κυβέρνησης Παπανδρέου με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα", χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία.