Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τον σταματήσει. Ο κ. Γ.Α.Παπανδρέου βάζει σήμερα τη χώρα στον έσχατο κίνδυνο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Και μόνο με την ανακοίνωσή του για δημοψήφισμα έχει ήδη τινάξει στον αέρα τη συμφωνία Κορυφής των Βρυξελλών, για την οποία συγχρόνως θριαμβολογεί. Πρόκειται για καθαρή «σχιζοφρένεια».
Με την ανακοίνωση για δημοψήφισμα υπονομεύει ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Ευρώπης με τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων, που γίνονται αυτή την ώρα, για το εθελούσιο «κούρεμα» του χρέους κατά 50%.
Είναι πολύ πιθανό να έχουν ήδη, από τα πρώτα λεπτά μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου, υπαναχωρήσει μερικές από τις Τράπεζες που το είχαν ήδη δεχτεί. Αν δεν το έχουν ήδη κάνει, δεν είναι απίθανο να το κάνουν τις επόμενες ώρες. Και αυτό θα οδηγεί σε καθαρή χρεοκοπία.
Ποιοί και γιατί θέλουν σώνει και καλά την άτακτη πτώχευση της Ελλάδος τώρα, που υποτίθεται ότι -με τεράστιες θυσίες του λαού- την έχει «σώσει» η Ευρώπη;
Ποιοι και πόσα θα κερδίσουν από αυτή την καταστροφή, όχι μόνο από την ενεργοποίηση των CDS, αλλά και από όλες τις άλλες κομπίνες που προετοίμαζαν, επί δυο χρόνια τώρα, οι διάφοροι διεθνείς κερδοσκόποι, οι γνωστοί «φιλέλληνες», αλλά και μερικοί Έλληνες «πατριώτες»; Δεν διερωτήθηκε γι’ αυτά τα θέματα η Κυβέρνηση;
Ο κ. Σόρος, ο κ. Ρουμπινί και οι άλλοι συνομιλητές του πρωθυπουργού, που ξέρουν απ’ αυτά τα κόλπα, θα μπορούσαν να διαφωτίσουν και την Κυβέρνηση και κυρίως τον Ελληνικό λαό, για να μην πάει τυφλός στο δημοψήφισμα του κ. Παπανδρέου!
Άλλωστε ποια δανειακή συμφωνία αποφάσισαν να θέσουν σε δημοψήφισμα οι κύριοι Βενιζέλος και Παπανδρέου; Το ακριβές περιεχόμενό της ούτε ο κ. Σαρκοζί το ξέρει ακόμη.
Είναι όμως συγχρόνως απλός και σατανικός ο συλλογισμός τους. Ξέρουν πολύ καλά ότι τα μέτρα που έχουν δεχτεί (χωρίς διαπραγμάτευση) ως δεσμεύσεις της Ελλάδος, τα πρώτα με υπουργό τον κ. Παπακωνσταντίνου και τα επόμενα με τον κ. Βενιζέλο, είναι τόσο βαριά και επώδυνα για τον Ελληνικό λαό ώστε είναι, στην πραγματικότητα, ανεφάρμοστα.
Όταν έχασαν κάθε ελπίδα ότι ο κ. Σαμαράς θα αναλάβει μαζί τους την ευθύνη της (μη) εφαρμογής των εξοντωτικών και πάντως ατελέσφορων μέτρων, σκέφτηκαν πως ο μόνος τρόπος για να απεμπλακούν είναι ένα καταστροφικό διλημματικό δημοψήφισμα, το οποίο βέβαια θα χάσουν. Έτσι η ευθύνη θα έχει μεταφερθεί στο λαό.
Γιατί φυσικά ο λαός θα απορρίψει από οργή και με μεγάλη οργή οποιαδήποτε κυβερνητική πρόταση, πολύ περισσότερο μια πρόταση της οποίας τις συνέπειες είναι απολύτως αδύνατο να εκτιμήσει. Ακόμη και νομπελίστες οικονομολόγοι θα διαφωνούσαν μεταξύ τους.
Υπάρχει όμως ακόμη μια ελπίδα: Οι Πατριώτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Και οι υπουργοί και υφυπουργοί, και ο κ. Πάγκαλος, που είναι και τυπικά και πολιτικά συνυπεύθυνοι για τις αποφάσεις Παπανδρέου-Βενιζέλου, περί (αντισυνταγματικού, άλλωστε) δημοψηφίσματος.
Αυτοί μόνο, εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, μπορούν να ανατρέψουν τον κ. Παπανδρέου και την Κυβέρνησή του, πριν έσυντελεσθεί η καταστροφή.
Θα είναι μάλιστα χρήσιμο να δηλώσουν από τώρα κατηγορηματικά ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Ίσως η Παρασκευή είναι πολύ μακριά. Το «σημείο μη επιστροφής» μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά.
Εάν συμπράξουν στη χρεοκοπία, η Πατρίδα δεν θα τους συγχωρήσει ποτέ. Ούτε τα παιδιά τους.