Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η Κυβέρνηση οδηγείται σε πτώση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η «επόμενη μέρα» της απασφαλισμένης βόμβας… πολιτικής διασποράς, που ήταν η προαναγγελία δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή μη της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με την τρόικα, εξελίσσεται όσο… επεισοδιακά θα την περίμεναν όλοι.
Ενώ η Κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου προετοιμάζονται για την επικοινωνιακή διαχείριση μιας δύσκολης πολιτικής καθημερινότητας, για τους επόμενους τρεις μήνες, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε διαρκή κίνηση υπόγεια ρεύματα, που ενδεχομένως οδηγήσουν στην πτώση της Κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, πολύ νωρίτερα.
Πιο συγκεκριμένα, η Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε ήδη την ανεξαρτητοποίησή της, «ψαλιδίζοντας» την έτσι κι αλλιώς θνησιγενή κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, στον αριθμό «152». Με έντονες φήμες να κυκλοφορούν, για ακόμη δυο βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μιλένας Αποστολάκη, ενόψει της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, την Παρασκευή.
Φαίνεται ότι οι εξελίξεις απέκτησαν ακόμη πιο ραγδαίο ρυθμό, από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ξεκαθάρισε ότι οι πρώρες εκλογές αποτελούν στην παρούσα συγκυρία, εθνική αναγκαιότητα για την Ελλάδα.
Έτσι, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αισθάνθηκαν ακόμη πιο έντονο το βάρος της εθνικής ευθύνης που πέφτει στους ώμους τους, και η συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος θυμίζει πλέον… βομβαρδισμένο τοπίο.