Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπουτσής διεκδικεί το “δαχτυλίδι”

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Χρήστος Παπουτσής είναι ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που φιλοδοξούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις του Κινήματος, σε επίπεδο ηγεσίας.
Έχοντας μαζί του ένα σημαντικό μέρος του κομματικού μηχανισμού, και διεκδικώντας το «δαχτυλίδι» του παπανδρεϊσμού, δηλαδή να εκφράσει εκείνος στελέχη με κοινωνικές αναφορές στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ», που βρίσκονται κοντά στον σημερινό Πρωθυπουργό, ο Χρήστος Παπουτσής προχώρησε σε μια ηχηρή δημόσια παρέμβαση.
Στήριξε ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου, και άφησε σαφείς αιχμές κατά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού, ακόμη και για αποστασία. Μια ρητορική και πολιτική επιχειρηματολογία άλλωστε, την οποία διακινεί από πολύ νωρίς το Μέγαρο Μαξίμου, ως γραμμή άμυνας απέναντι στην πρωτοφανή πίεση την οποία υφίσταται ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου είναι επιλογές του προσκηνίου, σε αντίθεση με το παρασκήνιο, που ιστορικά επιδιώκει πάντα να ορίσει το μέλλον της χώρας. Άφησε δε σαφείς αιχμές κατά όσων συναδέλφων του έχουν αποστασιοποιηθεί, σχολιάζοντας ότι «πρέπει να σώσουμε την κοινωνία από εκείνους που θέλουν την Ελλάδα της καταστροφής και της δραχμής».
Σύμφωνα με πληροφορίες, διαμορφώνεται ήδη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ένα μπλοκ υποστήριξης του παπανδρεϊκού… οικόσημου, με τον Χρήστο Παπουτσή να ηγείται της συγκεκριμένης ομάδας, και να έχει στο πλευρό του τον Δημήτρη Ρέππα, τον Χάρη Καστανίδη και τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλη Καρχιμάκη.