Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δυσαρεστημένοι οι Ευρωπαίοι από την απόφαση Παπανδρέου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ
"Ενοχλημένος" από την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει δημοψήφισμα δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών, Ράινερ Μπρούντερλε, λέγοντας πως του φάνηκε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει πίσω στη συμφωνία με τους ευρωπαίους ηγέτες. Παράλληλα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, επεσήμανε ότι το δημοψήφισμα θα σημαίνει και ψήφο για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Ο Ράινερ Μπρούντερλε.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ο κ. Μπρόυντερλε είπε χαρακτηριστικά ότι "ενοχλήθηκα (από την είδηση). Αυτή είναι μια περίεργη συμπεριφορά".
Κατά τον ίδιο "ο πρωθυπουργός συμφώνησε σε ένα πακέτο διάσωσης που ωφελούσε την χώρα του. Άλλες χώρες κάνουν σημαντικές θυσίες για τις δεκαετίες της κακοδιαχείρισης και της αδύναμης ηγεσίας στην Ελλάδα – πάρθηκαν λάθος αποφάσεις και η χώρα έφερε εαυτόν σ'αυτήν την κρίση".
"Μου ακούγεται σαν κάποιος να προσπαθεί να ξεφύγει από αυτά που συμφώνησε –μια περίεργη συμπεριφορά" είπε ο κ. Μπρούντερλε, προσθέτοντας ότι υπάρχει μόνο μια λύση, "να γίνουν προετοιμασίες για την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας και αν (η χώρα) δεν υλοποιήσει τις συμφωνίες, τότε θα έχουμε φτάσει στο σημείο που θα κλείσει η "κάνουλα" των χρημάτων".
"Τότε θα έχουν χρεοκοπήσει και τότε θα πρέπει να καταπολεμίσουμε τον φόβο της μετάδοσης για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, που μπορεί να προκληθεί από αυτό", κατέληξε.Παράληλλα, το ότι το δημοψήφισμα θα σημαίνει και ψήφο για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MTV3, ο κ. Στουμπ υπογράμμισε πως "η κατάσταση είναι τόσο στριμωγμένη που βασικά θα αποτελούσε ψήφο για την παραμονή τους στο ευρώ".
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει κανένα πακέτο διάσωσης εάν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.