Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εθνική ανάγκη οι εκλογές

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Σε αυτές τις κρίσιμες για την Ελλάδα στιγμές, ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να διατηρήσει ενωμένη τη χώρα, και να αποτρέψει ακραίες εξελίξεις, που θα έθεταν ενδεχομένως σε κίνδυνο ακόμη και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας.
Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, για τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι έχει ιστορική ευθύνη να κάνει ό, τι απαιτείται, προκειμένου να μην μπει η Ελλάδα σε περιπέτειες. Προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια της Κυβέρνησης να μην βρουν συνεργούς τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Κάρολο Παπούλια, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε μια ηχηρή πολιτική παρέμβαση, εθνικού ηγέτη.
«Ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να διασωθεί, έβαλε ένα δίλημμα διχαστικό, ένα δίλημμα εκβιαστικό, που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρώπη.
Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς. Και μπορεί να το κάνει.
Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε μπροστά μας απλώς ένα αίτημα για εκλογές. Αυτή τη στιγμή, οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη», σχολίασε με έμφαση ο Αντώνης Σαμαράς.