Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Μια πρόβλεψη για τον Ολυμπιακό

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το δίδυμο της άμυνας θα απαρτίζουν, όπως όλα δείχνουν, ο Αβραάμ και ο Μέλμπεργκ. Επιστρέφει ο Τοροσίδης. Λόγω αποτελέσματος του 1ου αγώνα, ο Ολυμπιακός θα είναι πιο συγκρατημένος, αφού ευνοείται και από το Χ.
Η ισοπαλία με τον ΟΦΗ μάλλον τον ταρακούνησε. Όλα τα παραπάνω λοιπόν, συνηγορούν στο να παρακολουθήσουμε ένα ‘κλειστό’ παιχνίδι με λίγα γκολ, από την μεριά των Πειραιωτών. Όμως εγώ θα εκτεθώ, λέγοντας πως πρέπει να περιμένουμε πολλά γκολ απόψε στο Βεστφάλεν.
Καταρχήν η Μπορούσια δεν έχει άλλα περιθώρια. Αν θέλει να συνεχίσει στο Champions League ή ακόμα και στο Europa, πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε. Άρα θα επιτεθεί από τα πρώτα λεπτά, όπως έκανε και στο Γ.Καραϊσκάκης. Θα θυμίσω ότι στο 5λεπτο είχε βρεθεί αρκετές φορές, με άνεση, σε απόσταση βολής και κάπου στο τέλος το ‘χάλαγε’. Καγκάβα, Γκέτσε και Λεβαντόφσκι αποτελούν τριάδα συνεχούς απειλής και κινδύνου για τον Κοστάντσο. Κατά δήλωση του Πολωνού άσσου, μάλιστα, θα κατέβουν πιο συνειδητοποιημένοι στο γήπεδο. Μην σας ξεγελούν οι δηλώσεις του Κλόπ που εκθειάζει το πάθος των ερυθρολεύκων. Σήμερα αναμένονται με ιδιαίτερο πάθος και οι Γερμανοί!
Ο Βαλβέρδε πρέπει να έχει προετοιμάσει την ομάδα να αντέξει στην πίεση της Ντόρτμουντ. Η συμβουλή του Ότο προς τον Ολυμπιακό, προτρέπει για υπερβάλλοντα αγωνιστικό ζήλο και απόδοση αν οι Πειραιώτες θέλουν να αποδράσουν με ένα καλό αποτέλεσμα από ένα ‘καμίνι’ 85.000 θεατών! Το σίγουρο είναι πως όλοι περιμένουν από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές να δώσουν το κάτι παραπάνω σε αυτόν τον αγώνα, που αποτελεί κλειδί για τη συνέχεια. Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς αλλά και Ορμπάιθ, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης καλούνται να σηκώσουν το βάρος της επίθεσης και της άμυνας αντίστοιχα. Ωστόσο ερωτηματικό παραμένει ο Κοστάντσο, μιας και έχει στοχοποιηθεί όσο ποτέ άλλοτε, από το βράδυ του Σαββάτου κι έπειτα.
Όλοι γνωρίζουν πως όλα ξεκινούν από τον τερματοφύλακα. Όταν η άμυνα δεν έχει φυλαγμένα τα νώτα της δεν μπορεί να αποδώσει. Είναι πλέον πασιφανές πως ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στη θέση 1 και πως μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες αντικατάστασης του Τζόλε στα αριστερά, βρίσκεται να ‘ψάχνεται’ και για τον αντικαταστάτη του Νικοπολίδη, κάτω από τα γκολπόστ!