Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η ΟΝΝΕΔ γκρέμισε τους μύθους…

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Αν δεν ξεκινήσουν την επανάσταση οι νέοι, δεν θα την ξεκινήσει κανείς…Σε μια εποχή κατά την οποία η συλλογική αμφισβήτηση προς την πολιτική, τους θεσμούς και τα κατεστημένα προσλαμβάνει μορφή αυτονόητης εξέγερσης,
η ΟΝΝΕΔ άνοιξε μια δημόσια συζήτηση για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Γενιά του Πολυτεχνείου, στη χάραξη της «εθνικής διαδρομής» της Ελλάδας, από το 1974 μέχρι και σήμερα.
Χθες το απόγευμα, η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας διοργάνωσε το 1ο θεματικό debate γύρω από το αν η Γενιά του Πολυτεχνείου βοήθησε την Ελλάδα. Εκείνοι οι οποίοι αντιπαρατέθηκαν ήταν δυο προσωπικότητες με εκ διαμέτρου αντίθετες ιδεολογίες. Ο Πέτρος Κουναλάκης, άλλοτε βουλευτής του Συνασπισμού, εμφανίστηκε υπέρμαχος του ρόλου που είχε για την Ελλάδα η Γενιά του Πολυτεχνείου, σε αντίθεση με τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάνθη Χατζηβασιλείου, ο οποίος διατύπωσε μια επικριτική αφήγηση.
Ο Πέτρος Κουναλάκης αναγνώρισε τις σημαντικές ευθύνες που έχει η Γενιά του Πολυτεχνείου για τα αρνητικά φαινόμενα τα οποία πορεύτηκαν… αγκαζέ με την Ελλάδα, τα χρόνια που ακολούθησαν, στάθηκε ωστόσο και στη θετική συνεισφορά της στον αντιδικτατορικό αγώνα, και στη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας.
Ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου από την πλευρά του, υποστήριξε ότι η Γενιά του Πολυτεχνείου λειτούργησε ως το ελληνικό αντίστοιχο του διεθνούς κινήματος αμφισβήτησης της δεκαετίας του 1960.
Το debate πυροδότησε μια ζωηρή συζήτηση και μεταξύ του ακροατηρίου, οι συμμετέχοντες στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να διατυπώσουν θέσεις, που πήγαν πιο μακριά τη ζύμωση, μέσω της ανταλλαγής απόψεων.