Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ Ι.Τ. "Μόνη λύση στις δημοκρατίες και τα αδιέξοδα είναι οι εκλογές και η ελεύθερη έκφραση και βούληση του κυρίαρχου λαού".

Συνεδρίασε η Ε.Ε. της ΔΑΚΕ Ι.Τ. στις 16/11/2011 με θέμα ημερήσιας διάταξης “ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ”.
Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεχίσουμε τον αγώνα μας απέναντι στα δεσμά του Μνημονίου 1, του Μεσοπρόθεσμου, του Εφαρμοστικού νόμου και του Πολυνομοσχεδίου σκούπα που φτωχοποιούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και σπρώχνουν τη χώρα στη χρεοκοπία.
Η ύφεση, οι φόροι, η μείωση των εισοδημάτων και τα χαράτσια, πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα στην αγορά και οδηγούν χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία, η οποία τον Αύγουστο χτύπησε κόκκινο σκαρφαλώνοντας στο 18,4% ή 910.000 ανέργους.
Ακόμη εξουσιοδοτήθηκε το Προεδρείο να καταθέσει στην διοίκηση της ΓΣΕΕ προτάσεις συνέχισης του αγώνα των συνδικάτων. Η προσπάθεια και οι αγώνες του κινήματος δεν σταματούν με την “κυβέρνηση ειδικού σκοπού”.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να απαιτούμε αλλαγή πολιτικής, στροφή στην ανάπτυξη και στην δημιουργία παραγωγικών δομών, διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων και των συντάξεων, πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροκλοπής και αύξηση της φορολόγησης στους έχοντες και κατέχοντες.
Το Συνδικαλιστικό κίνημα ενώνοντας τις δυνάμεις του μπορεί και πρέπει να αντισταθεί στη Μνημονιακή Νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα συνεχίσει να εφαρμόζει και η νέα κυβέρνηση του “ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ” Παπαδήμου.
Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι η αλλαγή Πρωθυπουργού θα δώσει διέξοδο στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει το σύνολο του ελληνικού λαού.
Άλλωστε, ο νέος … Πρωθυπουργός αποτέλεσε μέρος του προβλήματος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση.
Μόνη λύση στις δημοκρατίες και τα αδιέξοδα είναι οι εκλογές και η ελεύθερη έκφραση και βούληση του κυρίαρχου λαού.
ΓΡΑMMATEIA  ΔΑΚΕ Ι.Τ.