Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο Γιώργος ανοίγει τα χαρτιά του με διάγγελμα

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Ηλίας Μόσιαλος αλλά και οι υπόλοιποι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου απαντούσαν με τον ίδιο… μονότονο τρόπο, σε όσους ρωτούσαν αν ο Πρωθυπουργός προσανατολίζεται στην ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών μετά το «κούρεμα» του χρέους, όπως του έχουν ζητήσει η Βάσω Παπανδρέου και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Και αν η απάντηση είναι καταφατική, ποιο περιεχόμενο θα έχουν οι πρωτοβουλίες αυτές. «Μα, υπάρχουν πιο σημαντικές πρωτοβουλίες από τη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες για την απομείωση του χρέους;», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργικού επιτελείου. Μια απάντηση επαρκής ως προς το περιεχόμενό της, που λέει ωστόσο τη… μισή αλήθεια. Μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, και αφού ξεκουραστεί για λίγο, ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίγει σαν βεντάλια έναν οδικό χάρτη πρωτοβουλιών, που στοχεύουν στο να κεφαλαιοποιηθούν τα όποια πολιτικά οφέλη μπορούν να προσδοκούν η Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ από την απόφαση περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους κατά 50%. Έτσι, το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ στη συνέχεια θα προεδρεύσει συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, όπου και θα ενημερώσει τα κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για τις λεπτομέρειες της Συμφωνίας των Βρυξελλών, ζητώντας να επικοινωνήσουν με θέρμη τα θετικά αποτελέσματά της, στην ελληνική κοινωνία. Οι πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου περιλαμβάνουν ακόμη τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να ενημερώσει και εκείνους για το πώς διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση για την Ελλάδα, η «ταμπακιέρα» ωστόσο αφορά στο νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, που θα εκφωνήσει το βράδυ, περίπου την ώρα που προβάλλονται τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Από το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιγή ιχθύος, αναφορικά με το τι θα περιλαμβάνει το νέο πρωθυπουργικό διάγγελμα. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα περιοριστεί στην αποτίμηση του «κουρέματος» που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αλλά, θα προχωρήσει και στο επόμενο βήμα, παρουσιάζοντας το προσωπικό πολιτικό όραμά του για το μέλλον του τόπου. Εκεί, λογικά θα αφήσει και… υπονοούμενα για τις εκλογές.