Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

“Πως τολμούν να πανηγυρίζουν;”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
«Φρένο» στους πανηγυρισμούς και το κλίμα ενθουσιασμού που από το πρωί προσπαθεί να επιβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου, για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%, έβαλε ο Αντώνης Σαμαράς.
 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναρωτήθηκε πως τολμά να πανηγυρίζει η Κυβέρνηση που ευθύνεται ουσιαστικά για την κατάληξη της Ελλάδας στο σημερινό αδιέξοδο, αναφέροντας με νόημα ότι η συμφωνία για το «κούρεμα» προβλέπει ότι το 2020 το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται στα επίπεδα του 2009. Δηλαδή, προτού η χώρα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, που έφερε επώδυνα μέτρα.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχολίασε ότι η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «έχει πανηγυρίσει τέσσερις φορές ότι έσωσε τη χώρα», αναφερόμενος στην ψήφιση του Μνημονίου, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας, την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και τη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο λάθος, και ζήτησε αλλαγή του μείγματος πολιτικής που εφαρμόζεται, ώστε να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, κάτι που, όπως επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς, δεν προβλέπεται ούτε από τη χθεσινή συμφωνία. Κλείνοντας τη δήλωσή του προς τον ελληνικό λαό, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να υπάρξει εθνική ανάταση, με αφορμή και την αυριανή εορτή του «ΟΧΙ», ενώ επεσήμανε ότι ο κύκλος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έκλεισε.