Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: "Οικονομική ασφυξία στην Αστυνομία. Φόβος και ανασφάλεια στην κοινωνία"

“Είναι καιρός, να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι η προστασία του νόμου και η ασφάλεια της κοινωνίας δεν πρέπει να αποτελέσουν ένα από τα θύματα της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής και διαχείρισης που ακολουθεί τα δύο τελευταία χρόνια η Ελλάδα"
Τα παραπάνω επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, κατά την προχθεσινή συνάντησή του με το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, από την Πάτρα και την Αχαΐα και συνέχισε:
«Σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία, με διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, η Ελληνική Αστυνομία καλείται να ανταποκριθεί στις νέες και πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δεδομένα συνθήκες, σε περίοδο οικονομικής ασφυξίας, η οποία στερεί ακόμα και τα στοιχειώδη για τη λειτουργία της».
Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος «η περικοπή των δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας, ακόμα και εκείνων που αφορούν την συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων και την προμήθεια καυσίμων για την κίνησή τους, έχει δημιουργήσει μια νέα απαξιωτική κατάσταση, η οποία επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία και την ποιότητα των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ βάζει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των Αστυνομικών υπαλλήλων.
Και αυτό συμβαίνει την περίοδο που η ελληνική κοινωνία ζει με τον φόβο και την ανασφάλεια, λόγω της νέας εγκληματικότητας, η οποία μέρα με την ημέρα εξαπλώνεται και στα πιο απόμακρα σημεία της χώρας.

“Εμείς ως Νέα Δημοκρατία”, είπε ο Ν. Νικολόπουλος “παραμένουμε πιστοί στην δέσμευση μας για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και γενικότερα για την αξιοκρατική, δίκαιη και ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας, για να υπάρχει ένα σταθερό καθεστώς εργασιακής ειρήνης και δίκαιης οικονομικής ανταμοιβής των πολύτιμων και σπουδαίων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την πατρίδα των γυναικών και ανδρών της ΕΛΑΣ”
Ο Αχαιός Βουλευτής αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και στο θέμα της «περίφημης» επιστολής του Αν. Σαμαρά προς τους εταίρους είπε: “Ο Αντώνης Σαμαράς δεν προσυπέγραψε μια κοινή επιστολή με υπαγορευμένο περιεχόμενο με τον Γιώργο Παπανδρέου. Η επιστολή Σαμαρά είναι επανάληψη της επιστολής προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην οποία εξηγεί τις πάγιες απόψεις του. Με την αποστολή της επιστολής, αίρονται τα όποια προσκόμματα είχαν τεθεί για την μη καταβολή της 6ης δόσης και την παράταση της αγωνίας για τη δυνατότητα του κράτους να πληρώνει μισθούς και συντάξεις.

Αφαιρείται”, είπε προς τους συγκεντρωθέντες αστυνομικούς, “η δυνατότητα από όσους επεδίωκαν να κατηγορηθεί η Ν.Δ. για το τραγικό αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η ελληνική οικονομία, το κόμμα, δηλαδή που ήταν στην αντιπολίτευση και εναντιώθηκε στην αποτυχημένη πολιτική'.

Ο Ν. Νικολόπουλος κατά την συζήτηση αποκάλυψε ότι :”Τις προηγούμενες μέρες εξελίχθηκε έντονο διπλωματικό και πολιτικό παρασκήνιο, που δείχνει πως ο Πρόεδρος της Ν.Δ. πέτυχε να μην απεμπολήσει το δικαίωμα για αλλαγές στο μνημονιακό σχέδιο, κάτι που άλλωστε αναφέρεται και στο κείμενο της επιστολής του προς τους δανειστές”, ενώ παρουσίασε ανάγλυφα το αρνητικό κλίμα για τη Ελλάδα, το οποίο προκάλεσε η τραγική έμπνευση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα,.τόνισε ιδιαίτερα την σταθερή εμμονή της ΝΔ σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής λέγοντας: “Ο Αντώνης Σαμαράς, με την επιστολή του προς τους εταίρους και δανειστές, χωρίς να διακινδυνεύσει τη θέση της χώρας μας στη Ε.Ε., διατυπώνει ξεκάθαρα τις βασικές του θέσεις και επιμένει ότι η μέχρι τώρα οικονομική πολιτική ήταν λάθος και γι’ αυτό απέτυχε.

Αυτή η σταθερή μας θέση, τίθεται στο κείμενο και για αυτό ζητάμε την ανάγκη τροποποίησης της οικονομικής πολιτικής, της άδικης φορολόγησης που οδηγεί στην εκτόξευση της ανεργίας, στον πολλαπλασιασμό των «λουκέτων» και στο βάθεμα της ύφεσης.

Αλλαγές που όλοι θέλουν και διαλαλούν το τελευταίο διάστημα, παρακολουθώντας επί δύο χρόνια την άσκηση μιας πολιτικής που έχει φέρει τον λαό στα όρια της γενικής εξέγερσης και μηδενικά αποτελέσματα.

Η αποδοχή της θέσης αυτής, στην οποία επίσης επέμενε ο Αντώνης Σαμαράς από την εποχή της ψήφισης του μνημονίου, ανοίγει το δρόμο για την άσκηση διαφορετικών «βιώσιμων εναλλακτικών πολιτικών», πολιτικών ανάκαμψης και ανάπτυξης. Και αυτό θα συμβεί από μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που θα προκύψει μετά από τις εκλογές, που θα διεξαχθούν όπως έχει συμφωνηθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 19 Φεβρουαρίου 2012”.


Για την εργασιακή εφεδρεία ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε:

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι σήμερα όταν με επιχειρήματα και τεκμηρίωση αποδεικνύαμε ότι το μέτρο της Εργασιακής Εφεδρείας, όπως το σχεδίασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσο όφελος θα φέρει.

Η Εργασιακή Εφεδρεία μπορεί λογιστικά και αριθμητικά να μειώνει τον αριθμό των Εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Δεν συνεισφέρει, όμως, παρά ελάχιστα στη μείωση του σκέλους των δαπανών αφού οι αποζημιώσεις και - στη συνέχεια - οι συντάξεις θα συνεχίσουν να κρατούν τις δημόσιες δαπάνες υψηλά.

Το πιο κρίσιμο όμως είναι ότι με βίαιο τρόπο απομακρύνεται μια ολόκληρη σειρά υπαλλήλων, πολλοί από τους οποίους έχουν ανεκτίμητη εμπειρία, υψηλά προσόντα και είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί το κενό τους.

Η Διοίκηση χάνει μια κρίσιμη μάζα στελεχών, σε μια περίοδο που το μεγάλο ζητούμενο του Δημοσίου Τομέα είναι η αποδοτικότητα κι η ποιότητα των υπηρεσιών του.

Κανένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής κρίσης ελλείμματος και χρέους της χώρας μας δεν πρόκειται να πετύχει, αν δεν υποστηριχθεί από μια Διοίκηση λειτουργική και αποτελεσματική.

Η Εργασιακή Εφεδρεία, όπως υλοποιείται, αντιστρατεύεται το στόχο αυτό και επιπλέον καταδικάζει μια ολόκληρη γενιά στελεχών σε υποχρεωτικό παροπλισμό.

Η αναθεώρησή της θα είναι πράξη ευθύνης και λογικής».