Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πάλι μαζί Βενιζέλος-Λοβέρδος;

REPORTER
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, δύο από τους βασικούς υπουργούς στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και δύο κορυφαία στελέχη της Κεντροαριστεράς, είχαν συνάντηση στο γραφείο του πρώτου η οποία κράτησε αρκετή ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την συμπόρευση στο δρόμο προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα αποχωρήσει και από την ηγεσία. Αυτό, όπως αναφέρουν φίλα προσκείμενα στελέχη, δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί. Παραμένει ακόμα ασαφές ποιες διαδικασίες θα επιλεγούν για την ανάδειξη της ηγεσίας. Η εκλογή θα γίνει από τους φίλους και τα μέλη του κόμματος, όπως έγινε το 2007, ή αν θα επιλεγεί η διαδικασία του συνεδρίου ή της ανάδειξης από την κοινοβουλευτική ομάδα;
Στην συνάντηση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών με τον υπουργό Υγείας, είχε βέβαια αντικείμενο τις τιμές των φαρμάκων, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι, ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε σε μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων, γύρω από τη στάση που θα κρατήσουν οι δύο κορυφαίοι εφόσον ανοίξει επισήμως το θέμα της διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου. Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποστηριζόμενος από πολυπληθή ομάδα βουλευτών. Πληροφορίες φέρουν και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να προσανατολίζεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την στήριξη σημαντικής ομάδας βουλευτών και στελεχών του κόμματος.