Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η ΝΔ “άναψε μηχανές” για εκλογές


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μπορεί η χώρα να μοιάζει… χαμένη στα χρονοδιαγράμματα, μετά τις χθεσινές εκτιμήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ως προς το πότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκκρεμότητες για τις οποίες δημιουργήθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου, προκειμένου να οδηγηθούμε εν συνεχεία σε πρόωρες εκλογές, στη Νέα Δημοκρατία ωστόσο προθερμαίνουν ήδη τις μηχανές.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του και στα επιτελικά στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκινήσουν τη σχετική προεργασία, ώστε να είναι η Νέα Δημοκρατία απόλυτα έτοιμη μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές.
Έτσι, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Συγγρού σύσκεψη κορυφής υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Γραμματέα Οργανωτικού Κώστα Ζωντανού, του Γραμματέα Εκλογών Νώντα Λεκέα, του εκπροσώπου Τύπου Γιάννη Μιχελάκη, και του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Μουρούτη.
Στη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη… διαιώνιση της εκκρεμότητας αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι η προσφυγή στις κάλπες και τη λαϊκή ετυμηγορία, αποτελεί βαλβίδα ασφαλείας για τη Δημοκρατία, αλλά και για να αποφευχθούν κοινωνικές εντάσεις.
Στο πλαίσιο της προεκλογικής προετοιμασίας της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να κινητοποιηθούν πυρήνες στελεχών σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σχεδιάζεται ήδη το πρόγραμμα περιοδειών του Αντώνη Σαμαρά.