Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Με τρίποντες βόμβες του Δημήτρη ‘Jordan’ Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την 2η θέση του ομίλου και βάζει πλώρη για άλλα…
Ένα δικό του παιχνίδι, λίγο έλειψε να το χάσει. Με ένα ονειρεμένο ξεκίνημα, και την διαφορά να φτάνει στο +17 (17-34), το τριφύλλι έκανε ότι ήθελε στο παρκέ μέχρι το ’35. Κάπου εκεί η Ουνικάχα Μάλαγα, που ροκάνιζε σιγά σιγά τη διαφορά, άρχισε να επιστρέφει στο παιχνίδι. Με μόλις 2 πόντους διαφορά στο τέλος του 2ου δεκαλέπτου, από ένα απίστευτο τρίποντο του Βάλτερς, σίγουρα οι γηπεδούχοι αισθάνθηκαν υπέροχα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια. Πίστεψαν στην ολική επαναφορά, μπαίνοντας στο β’ μέρος, όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν άλλη άποψη!
Με πρωταγωνιστή τον ‘Μητσάρα’, που σκόραρε μόνο από τα 6,75 (και 2/2 βολές), οι πράσινοι φώναξαν παρών. Η Μάλαγα είχε προηγηθεί μόλις δυο φορές σε όλο τον αγώνα, μέχρι το σημείο εκείνο, λίγο πριν το τέλος, που με συνεχόμενες εκτελέσεις βολών, οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο προβάδισμα. Ο Ζόριτς, ο Βάλτερς και ο Γκαρμπαχόσα κρατούσαν στο παιχνίδι τους Ισπανούς. Ενώ ο Σάτο και ο Σμιθ συνεπικουρούσαν τον Διαμαντίδη! Ο αρχηγός απάντησε στο αφύλακτο τρίποντο του Βάλτερς 15’’ πρίν το τέλος, με δύο τρίποντα που έφεραν τα πάνω κάτω, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Ισπανών φιλάθλων.
Ο Μήτσος είναι εδώ και φέτος! Ο κορυφαίος παίχτης στην γηραιά ήπειρο! Οδηγός της ομάδας του Ομπράντοβιτς, παράδειγμα προς μίμηση για τους συμπαίχτες του και παίχτης φόβητρο για τους αντιπάλους του!
Υ.Γ.: Ούτε μία μέρα δεν κράτησε τα φώτα της μπασκετικής δημοσιότητας πάνω του ο Βασίλης Σπανούλης, μετά την φανταστική εμφάνιση (29 πόντοι) επί της Μπιλμπάο, στο Σ.Ε.Φ. Σταθερά ο Νο 2 Έλληνας μπασκετμπολίστας!