Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο “χρησμός” του Καρατζαφέρη

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ένας πρώην δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξαιρετικά προσεκτικός με τις λέξεις που χρησιμοποιεί. Και τη σειρά στην οποία τις βάζει. Γνωρίζοντας ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης, ενδεχομένως και αξιοποίησης, από κάποιους… συναδέλφους του.
Ένας πρώην δημοσιογράφος που ασχολήθηκε με την πολιτική, και έφτασε μάλιστα μέχρι το σημείο του να ηγηθεί ενός κόμματος, το οποίο ο ίδιος ίδρυσε και κατάφερε να επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία, προφανώς και είναι… δυο φορές προσεκτικός.
Ποιος «χρησμός» λοιπόν κρύβεται μεταξύ των λέξεων που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σήμερα, μετά τη συνάντησή του με τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου; Δηλαδή, με τον πρωθυπουργό την κυβέρνηση του οποίου στηρίζει ενθέρμως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, διαθέτοντας μάλιστα σημαντικά στελέχη του σε θέσεις υπουργών και υφυπουργών.
Σε ερώτηση που τέθηκε από… πρώην συναδέλφους του, για το πότε θα πρέπει να διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές, που ας μην ξεχνάμε ότι έχουν συμφωνηθεί για τις 19 Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε με έμφαση ότι οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν μόλις ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Τι σημαίνει όμως «ολοκλήρωση»; Και ποιος θα κρίνει ότι… επήλθε; Αν και το πλέον σημαντικό είναι μάλλον το ποιος μπορεί να πει μετά βεβαιότητας το αν η καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και των δεσμεύσεων, είναι αναπόφευκτη ή… περίεργη.