Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η… ανακούφιση των “Αθλίων”

Μεγάλη ανακούφιση στους θαμώνες των συσσιτίων και στους κύκλους των αστέγων.. με την αποκάλυψη του «εκατομμυριούχου» εκπροσώπου του κοινοβουλίου.
Αγαλλίασε η καρδούλα τους όταν έμαθαν, πως τελικά ο βουλευτής ήταν ..συγγενής, το 1 εκ. ευρώ, ήταν ..1 εκ. δολάρια, η Ελβετία ήταν ..Λονδίνο και η φυγάδευση ήταν ..αγορά πλοίου.
Λύθηκε επιτέλους ο γρίφος που ταλάνισε την κατώτερη κοινωνική τάξη των Αθλίων της Αθήνας, πέριξ του κοινοβουλίου.

Αυτοί οι άνθρωποι.. αυτές οι δεκάδες χιλιάδες των ζωντανών νεκρών, που περιφέρονται στους δρόμους, κρύβονται από την εφορία, κοιμούνται στα χαρτόκουτα, τρέφονται από τα σκουπίδια και ενίοτε από τα συσσίτια.. αυτοί που δέχθηκαν το τελειωτικό χτύπημα της ζωής δια χειρός «Μνημόνιο Νο1», αυτοί που θυσιάστηκαν για να σωθεί η χώρα, ναι αυτοί,
έχουν την πεποίθηση πως όλα αυτά που συμβαίνουν κυρίως στους ίδιους αλλά και τους γύρω τους, γίνονται από τους λεγόμενους εκπροσώπους του λαού, γιατί πραγματικά τους νοιάζονται.
Το άκουσμα του «εκατομμυριούχου» βουλευτή τους συγκλόνισε.. τους τάραξε.. κλόνισε την πίστη τους, δοκίμασε τα κουράγια τους… άντε έλεγαν, πάνω που βγάλαμε το χειμώνα στην ύπαιθρο.. έρχεται το δεύτερο εξάμηνο του 2012, αυτό που τους είχαν υποσχεθεί οι δύο Γιώργηδες (τ. Πρωθυπουργός + τ. υπ. Οικονομικών), πως θα ανακάμψει η οικονομία.. και η Ελλάδα θα βγει στις αγορές.
Όμως, ήρθε η είδηση του «ανήθικου» αλλά νόμιμου βουλευτή που έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό για να τα σώσει από την πτώχευση .. και δεν το πίστευαν. Μετά από τόσες θυσίες τους.. και στις τάξεις των σωτήρων τους να υπάρχει ένας κατεργάρης; Αδύνατον !!!
Η αλήθεια όμως έλαμψε.. και όλα ήταν μία παρεξήγηση. Μεταξύ των 300, ΔΕΝ υπάρχει κάποιος που έβγαλε 1 εκ. ευρώ, την ώρα που κάποιες χιλιάδες έβγαζαν τη ζωή τους στο δρόμο.
Η ζωή στα πεζοδρόμια και τα υπόστεγα γύρισε στους κανονικούς της ρυθμούς.
Οι άστεγοι, οι φτωχοί και όλοι οι κατατρεγμένοι, συνεχίζουν την «άθλια» ζωή τους, απαλλαγμένη από τις έννοιες σπίλωσης του πολιτικού κόσμου.
Ζουν μέσα στη βρώμα, σίγουροι όμως πως αυτοί που αποφάσισαν για τις ζωές τους, είναι καθαροί.
Πεπεισμένοι πως αυτοί, οι ίδιοι οι Άθλιοι, είναι το θεϊκό πεπρωμένο, το βαρύ ιστορικό τίμημα της Ελλάδας, μας χώρας, ενός έθνους που αποφάσισε το 2010 να γίνει, αβίαστα και ..αδιάβαστα, Μνημονιακό.