Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα που έρχεται. Και διεκδικεί…

Στις Βρυξέλλες, και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς κινείται με άλλον πολιτικό «αέρα». Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι θέσεις του οποίου για την αδιέξοδη στόχευση του Μνημονίου δικαιώθηκαν στην πράξη, είναι σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις ο εν αναμονή πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Δηλαδή, ο επίσημος εκπρόσωπος της χώρας στα διεθνή φόρα, κάτι που κατανοούν οι ιδεολογικά συγγενείς ηγέτες του ΕΛΚ, και στρέφονται πλέον με περίσσευμα ενδιαφέροντος στις θέσεις τις οποίες διατυπώνει ο Αρχηγός της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Τόσο στην πρωινή συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όσο και σε εκείνη που θα ακολουθήσει το απόγευμα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Αντώνης Σαμαράς έχει εκπονήσει συγκεκριμένη στρατηγική στόχευση.
Να δείξει στους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας, εκείνους που λαμβάνουν τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον, ότι εκτός από την Ελλάδα των δυο τελευταίων ετών, της υστέρησης, της μιζέριας και της… κακομοιριάς, ως προς τον διεθνή αυτοπροσδιορισμό της, υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα.
Είναι η Ελλάδα που διεκδικεί. Η Ελλάδα που αντιστέκεται. Η Ελλάδα που θέλει να παραμείνει ενεργό μέλος της ευρωζώνης, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί να περιορίζεται σε ρόλο άβουλου θεατή των εξελίξεων, ή ακόμη χειρότερα, παθητικού αποδέκτη των αποφάσεων άλλων για την τύχη της. Είναι η Ελλάδα που έρχεται, όπως αναμένεται να εκφραστεί στις εκλογές η ετυμηγορία της κοινωνίας, στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό, οι Ευρωπαίοι το γνωρίζουν.