Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Επιστρέφει(;) ο Μαυρομμάτης

Ένα νεύμα του Αντώνη Σαμαρά θα… επαναπατρίσει στα ελληνικά πολιτικά πράγματα τον Μανώλη Μαυρομμάτη, ο οποίος πιστεύει ότι, «μετά την υπογραφή του β’ μνημονίου και με το τέλος του PSI τον Απρίλιο, η Ελλάδα θα πάρει μια βαθιά ανάσα χρονικά, όπως είπε και ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό, όμως, συμπληρώνει δεν είναι αρκετό.
Κι αυτό επειδή τα μεταρρυθμιστικά μέτρα πρέπει να μπουν σε εφαρμογή και σύμφωνα με αυτά τα οποία προβλέπονται, το βαρύ κλίμα αδιαμφισβήτητα για τις κοινωνικές μας ταραχές και αναταράξεις είναι ολοένα και πιο βαθύ καθώς οι πολίτες υποφέρουν».
Ο Μ. Μαυρομμάτης βέβαια πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό που εργάζεται στο εξωτερικό διότι με αυτό τον τρόπο, όπως λέει, βοηθάει την πατρίδα του πολύ περισσότερο. «Πιστεύω ότι βοηθάω πάρα πολύ τον τόπο μου με το να βρίσκομαι εκτός Ελλάδας. Μπορώ σ’ αυτό το βαρύ κλίμα που αντιμετωπίζουμε, να βλέπω και να μιλάω με κόσμο, άλλοτε με συναδέλφους ευρωβουλευτές άλλοτε με υπουργούς εξωτερικών αλλά και στην Κομισιόν γενικότερα, από όπου και αρχίζει να γίνεται η διεργασία για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Έτσι, πιστεύω ότι βοηθάω πάρα πολύ με αυτό τον τρόπο έστω και με τα λόγια όταν με καλούν στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και σε άλλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού».
Ο πρώην ευρωβουλευτής πάντως σκέφτεται το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση φυσικά που τον καλέσει ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς. «Ο πρόεδρος γνωρίζει τις ανάγκες που υπάρχουν και εκείνος αποφασίζει. Νομίζω ότι εάν με βάλει στη λίστα, εγώ θα μπορέσω να κατέβω για να βοηθήσω και το κόμμα και την πατρίδα μου σε περίπτωση που εκλεγώ φυσικά».