Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Παρόντες, για το εθνικό συμφέρον

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως και το υπουργείο Εξωτερικών, είναι δυο κατεξοχήν «θεσμικά» υπουργεία. Η σημειολογία αλλά και η σημασία τους, υπερβαίνει κόμματα και πρόσωπα, με εθνικές στοχεύσεις, προτεραιότητες και αναγκαιότητες.
Γι’ αυτό και η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να αξιοποιηθούν στα δυο παραπάνω κρίσιμα πόστα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Σταύρος Δήμας, στη μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, είναι μια πολιτική απόφαση που στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα.
Πριν ανέβει στο Πεντάγωνο, για την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον απερχόμενο Πάνο Μπεγλίτη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε τα εξής, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης του νέου υπουργικού συμβουλίου.
«Είναι ώρες εθνικής ευθύνης. Ώρες κρίσιμες για την πατρίδα μας. Και αυτό που πρέπει να μας οδηγήσει όλους μας, μέσα σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, είναι η ίδια η Ελλάδα. Αυτό είναι που βγαίνει σαν μήνυμα από το ξεκίνημα αυτής της εθνικής προσπάθειας. Και εμείς θα είμαστε παρόντες, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούμε το εθνικό συμφέρον», δήλωσε ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.