Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος και ο… “κανένας”

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Το πιο ενδιαφέρον ποιοτικό μέγεθος, στο οποίο στρέφουν την προσοχή τους οι αναλυτές των εταιρειών δημοσκοπήσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι το ποσοστό που θα συγκεντρώνει στις μετρήσεις ο «κανένας».
Παραδοσιακά, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ο «κανένας» θεωρείται από την πλειοψηφία των πολιτών ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού, σε σχέση με τους εκάστοτε αρχηγούς των δυο κομμάτων εξουσίας. Αυτό βέβαια, δεν εμπόδισε τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου να καταλάβουν την εξουσία, και μάλλον δύσκολα θα δυσκολέψει τον Αντώνη Σαμαρά, με δεδομένη τη μεγάλη διαφορά που έχουν καταγράψει οι μετρήσεις υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα ωστόσο με τους δημοσκόπους, εφόσον παρατηρηθεί μείωση του ποσοστού που θα συγκεντρώσει ο «κανένας», μετά την πρωθυπουργοποίηση του Λουκά Παπαδήμου, όχι άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου, αυτό θα σημαίνει ότι αρχίζουν να διαφαίνονται τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν οι Έλληνες να συγκεντρώνει ο «καταλληλότερος» για τη θέση του πρωθυπουργού.
Χωρίς αυτό να σημαίνει και ότι… τον ψηφίζουν κιόλας, όπως επίσης έχει διδάξει η Ιστορία.