Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Tο Καστρί απέναντι στο Mega

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η χθεσινή ενθουσιώδης, και φυσικά οργανωμένη, υποδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην Ιπποκράτους, μετά την ψυχικά οδυνηρή έξωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, δείχνει ότι το παπανδρεϊκό στρατόπεδο δεν έχει καμία πρόθεση να παραδώσει τα όπλα και για το ΠΑΣΟΚ.
Η παρουσία του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, και του Γενικού Διευθυντή του Κινήματος (και διοικητή του ΙΚΑ) Ροβέρτου Σπυρόπουλου στην είσοδο των γραφείων της Ιπποκράτους, έστειλε το μήνυμα που επιθυμούσε το Καστρί. Όχι μόνο στο εσωτερικό του Κινήματος, αλλά και στον χώρο των ΜΜΕ και των… επιχειρηματιών τους.
Τις τελευταίες μέρες, ζυμώνεται στο στενό επιτελείο του Γιώργου Παπαπανδρέου, οικογενειακό και πολιτικό, η θεωρία του «διωγμού». Δεν είναι δηλαδή λίγοι εκείνοι οι οποίοι διατυπώνουν την άποψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός οδηγήθηκε στην έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από συντονισμένες πιέσεις των ΜΜΕ, σε… συνεννόηση και με ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Με φόντο πάντοτε την επόμενη μέρα.
Το Mega, το κανάλι των εκδοτών, είναι εκείνο που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, για το παπανδρεϊκό στρατόπεδο. Ειδικά μάλιστα μετά το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, και τα σχόλια της Όλγας Τρέμη και των υπόλοιπων δημοσιογράφων, στην Ιπποκράτους ζήτησαν άμεσα την απομαγνητοφώνηση όσων ειπώθηκαν. Για να περάσουν στην αντεπίθεση.
Η μάχη επιγόνων στο ΠΑΣΟΚ θα είναι εξαιρετικά επώδυνη για το Κίνημα που κυριάρχησε πολιτικά στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Και όσοι εκτιμούν ότι θα είναι… αυτονόητη η αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.
Τόσο η εσωκομματική μάχη του 2007, όσο και τα όσα προηγήθηκαν της πρωθυπουργοποίησης του Λουκά Παπαδήμου, αποδεικνύουν ότι το Καστρί… δεν παραχωρείται με αντιπαροχή.