Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ο Πάγκαλος (προ)βλέπει εξελίξεις

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ένα υπηρεσιακό ταξίδι στην Κίνα, ανάγκασε τον Θεόδωρο Πάγκαλο να βρεθεί εκτός Ελλάδας, το προηγούμενο «εκρηκτικό» δεκαπενθήμερο, και έτσι να παρακολουθήσει ως θεατής τις εξελίξεις που οδήγησαν τον Γιώργο Παπανδρέου στην έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ωστόσο, και σε πείσμα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, κάθε άλλο παρά βρέθηκε εκτός νυμφώνος. Παρέμεινε αντιπρόεδρος και της νέας μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Προκειμένου να εξισορροπηθεί η παρουσία των δυο αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα, στα θεσμικά υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, αντίστοιχα.
Σήμερα το πρωί, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, με τον Τάκη Σπηλιώπουλο και τη Μάριον Μιχελιδάκη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος άφησε να εννοηθεί ότι η πολιτική, όπως την ξέραμε, αλλάζει στην Ελλάδα.
«Τα κόμματα δεν είναι αιώνια», υπογράμμισε με νόημα, προαναγγέλλοντας εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι, όσο πιο πολύπλοκη γίνεται η κοινωνία, είναι λογικό τα προβλήματα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα κόμμα.
Σε ό, τι αφορά τον ίδιο, ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεσμεύτηκε να κάνει ό, τι χρειάζεται, προκειμένου να πετύχει το έργο της η νέα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ξεκαθαρίζοντας την ίδια στιγμή ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για να υπονομευτεί η προσπάθεια αυτή, από όσους συμμετέχουν και δεσμεύτηκαν να τη στηρίξουν.
Αναφορικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, και το αν προκύπτει θέμα ηγεσίας για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Θεοδώρος Πάγκαλος σχολίασε με νόημα ότι ο ίδιος δεν θέτει θέμα ηγεσίας. Υπενθύμισε ωστόσο παλαιότερη δήλωση που είχε κάνει, υποστηρίζοντας ότι στο πολιτικό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αρκετοί «εν δυνάμει αρχηγοί».