Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ. Υλοποίηση των δεσμεύσεων ζητούν Μέρκελ και Σαρκοζί


Η έκτη δόση δεν θα εκταμιευτεί, εκτός εάν υπάρξουν αποφασιστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο που είχαν σήμερα το απόγευμα οι Ευρωπαίοι ηγέτες Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής Προεδρίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Σαρκοζί και Μέρκελ, υπογράμμισαν την ανάγκη η Ελλάδα να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ενώ επανέλαβαν την προσήλωσή τους στην υπεράσπιση του ευρώ.
"Η καταβολή της επόμενης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης θα μπορέσει να γίνει μόνο όταν πραγματοποιηθεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή", προσθέτει η γαλλική προεδρία στην ανακοίνωσή της.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος απέστειλε επιστολή στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, στην οποία εξέφραζε την ικανοποίηση του για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την πίστη του στην εφαρμογή των νέων μέτρων.
"Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος για τον σχηματισμό, υπό την ηγεσία σας, μιας κυβέρνησης ευρείας εθνικής ενότητας που μπορούν να εξασφαλίσουν την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και τα μέτρα που αυτή απαιτεί" ανέφερε στην επιστολή ο κ. Σαρκοζί.
"Αυτή την κρίσιμη στιγμή, στην οποία διακυβεύονται τόσο πολλά, είμαι βέβαιος ότι είστε αποφασισμένος να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσετε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο της σε μια Ευρώπη που είναι ενωμένη και συνεπής στις συμφωνίες της" υπογράμμιζε στην επιστολή του ο Γάλλος πρόεδρος.
Επίσης, η κ. Μέρκελ σε τηλεγράφημα που απέστειλε στον κ. Παπαδήμο, δεσμεύεται ότι η Γερμανία θα στηρίξει τον ίδιο και τον ελληνικό λαό στις “κοινές μας προκλήσεις στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη”.
"Σας εύχομαι καλή τύχη στην αποστολή σας ως πρωθυπουργού. Αναμένω να συνεργαστώ μαζί σας και σας διαβεβαιώνω ότι η Γερμανία θα στηρίξει εσάς και τον ελληνικό λαό στον αγώνα για την αντιμετώπιση των κοινών μας προκλήσεων στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη" αναφέρει το τηλεγράφημα της κ. Μέρκελ προς τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό.