Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η δύσκολη σχέση Καψή-δελφίνων

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η επιλογή του Παντελή Καψή για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο σημερινό σχήμα εξουσίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, δεν ξένισε κανέναν, υπό την έννοια ότι το άλλοτε κορυφαίο δημοσιογραφικό στέλεχος του ΔΟΛ κινείται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, και το τελευταίο διάστημα δεχόταν διακριτικές πιέσεις για να είναι υποψήφιος με το Κίνημα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
Η σημερινή του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λοιπόν, περί «υπουργών μερικής απασχόλησης», τους οποίους δεν έχει ανάγκη η κυβέρνηση Παπαδήμου, στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα, έμοιαζε να απευθύνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Και να απηχεί τις απόψεις του Προέδρου του Κινήματος και πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
Γι’ αυτό και προκάλεσε συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ. Και μεταξύ των κορυφαίων στελεχών, που διατηρούν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση Παπαδήμου, και δεν κρύβουν ταυτόχρονα τις προσωπικές φιλοδοξίες τους για την επόμενη μέρα στο Κίνημα.
Και βέβαια, το ερώτημα είναι πως θα συνυπάρξουν όλα αυτά τα στελέχη με τον Παντελή Καψή, στα αυριανά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο αρχηγός του Κινήματος.