Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

“Πράσινα” χαμόγελα, “ερυθρόλευκη” κατήφεια

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έφερε ικανοποίηση, κατά 2/3 στους ‘πράσινους’ φιλάθλους και κατά 1/3 σε αυτούς των ερυθρολεύκων …για την ισοπαλία στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι και επειδή στο μπασκετικό υποχρεωτικά ένας θα κέρδιζε!
Στο Φάληρο το Σάββατο ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και την κατοχή μπάλας. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες και πίεζαν τον αντίπαλο, ειδικά από το 30’ και έπειτα. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο αποφασισμένος και διαβασμένος. Πίεσε ψηλά και προηγήθηκε με τον Ζέκα στο 17’, με μία πολύ καλή επιθετική ανάπτυξη. Δεν ξέρω αν η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν η ίδια, αν το σουτ του Λέτο μετά από λίγα λεπτά πήγαινε στα δίχτυα και όχι στο δοκάρι του Μέγιερι. Ο Ολυμπιακός απάντησε πριν το ημίχρονο με δοκάρι του Φουστέρ και ένα καλό πλασέ του Τζιμπούρ από ευννοϊκή θέση που πρόλαβε όμως να κοντράρει ο Μαρίνος. Ο δεξιός οπισθοφύλακας δεν τα κατάφερε το ίδιο στις αρχές του 2ου ημιχρόνου όπου δεν πρόλαβε τον Μιραλάς, από τον οποίο προήλθε η πάσα της ισοφάρισης με τον Τζιμπούρ. Οι φίλοι του Ολυμπιακού είδαν τον Βέλγο να αστοχεί σε τετ α τετ με τον Καπίνο και να χαλάει, με οφσαίντ, φάση που πήγε να δημιουργηθεί με τον Αλγερινό φορ. Στο τέλος που οι Πειραιώτες πίεζαν, το τριφύλλι μπορούσε να κάνει την ζημιά στον ελεύθερο χώρο πίσω αν οι ποδοσφαιριστές του ήταν πιο προσεχτικοί στην ανάπτυξη. Ζέκα (ο σκόρερ), Κουίνσι και ο εκπληκτικός Καπίνο (στη φάση του 83’ θύμισε Σαργκάνη) – που έπιανε και τα οφσάιντ – οι διακριθέντες του Παναθηναϊκού, Τζιμπούρ, Μακούν (μέχρι τον τραυματισμό του) αυτοί του Ολυμπιακού. Μεγάλος νικητής και ο Γιάχος που αρίστευσε διαιτητικά!
Στο Ο.Α.Κ.Α. χθες, μία από τα ίδια! Η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από τους παίχτες του Ίβκοβιτς. Με αυξομείωση της διαφοράς από 1 έως και 11-12 πόντους το τελικό 74-70 μάλλον αφήνει ικανοποιημένους τους ερυθρόλευκους. Αν μάλιστα ο Ντούντα δεν είχε ξεχάσει τον Πρίντεζη (πρώτο σκόρερ των φιλοξενούμενων χθες), στο τελευταίο 10λεπτο, ίσως και να είχαν ψάξει για κάτι καλύτερο. Κορυφαίος των πρωταθλητών ο Διαμαντίδης και διακριθέντες οι Βουγιούκας, Σμίθ. Ο Σπανούλης ήταν σχετικά μέτριος και σίγουρα όχι ο ηγέτης που σε τέτοια παιχνίδια προσμένουν στο λιμάνι. Η διαφορά των 4 πόντων αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την κατάληψη της κορυφής στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Με πράσινη κορυφή λοιπόν, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, η εβδομάδα ξεκινάει με τους φίλους των πράσινων συγκρατημένους αλλά χαμογελαστούς και αντίστοιχα τους φίλους των ερυθρολεύκων προβληματισμένους και απογοητευμένους!